Film & TV

Topp 10 Filmer 2018

Skrevet av andreas b / 01. February 2019

Del:
Listen består av filmer jeg har sett med Norsk kinopremiere i 2018
 
10. Annihilation
Netflix film, og ikke den eneste på listen. Interresant og visuelt vakker sci fi skrekk film. Plottet er forvirrende, men på en positiv måte, hvor det gjorde filmen mer spennende. Natalie Portman er meget god.
 
9. A Quiet Place
Enormt sterk regi debut fra John Krasinski. Modig å lage skrekk film, hvor konseptet er at karakterene må lage minst mulig lyd. Jim fra the Office kan ha en stor framtid som regissør. Alle som er med spiller veldig godt. 
 
8. The Breadwinner
Denne filmen hadde aldri kinopremiere i Norge, men de fleste premierer utenom festivaler var i 2018, så vi teller den. En vakker animasjons film som foregår i Taliban kontrollert område av Afganistan. En ung jente må begynne å jobbe etter at faren blir arrestert.  
 
7. Shape of Water
Når en fantasy vinner Oscar for beste film,  da vet du at den har gjort noe rett. Regien, skuespillet og scenografien er av topp kvalitet her.  
 
6. Mission Impossible: Fallout
Rogue Nation var på min liste i 2015, og Fallout følger i den sine fotspor. Årets aller beste action, og en av tiårets beste action filmer. Dette er hvordan action filmer skal lages.
 
5. A Star is Born
Enda en regi debut, denne gangen fra Bradley Cooper. Et voksent musikal drama med tre veldig sterke skuespiller innsatser. Oscar bait? Ja, men veldig bra Oscar bait.
 
4. The Ballad of Buster Scruggs
Listens tredje og siste Netflix film. De to andre overrasket meg positivt, men det gjorde ikke denne. Den er skrevet og regissert av Coen brødrene, så jeg forventet kvalitet og fikk kvalitet. Så mange gode roller, og eg meget sterkt manus. 
 
3. Spider-Man: Into the Spider Verse
Jeg har likt flere av de siste Spider-Man filmene, men ingen av dem har vært mer en helt alminnelige filmer. Spider Verse leverte den beste Spider-Man filmen siden Spider-Man 2, og var årets klart beste comic book film. Alt var topp kvalitet her. Årets kanskje største positive overraskelse
 
2. Three Billboards, Outside Ebbing Missouri
Jeg utrykte i Januar at jeg tvilte på at jeg kom til å like mangen filmer mer en denne. Jeg hadde rett og derfor kommer denne høyt på listen. Skuespill og manus i høy klasse. Harrelson, Rockwell og McDormand skinner i denne filmen. 
 
1. Roma
Roma er ikke en popkornfilm. Den er ikke morsom, eller noe action fylt eventyr, men jeg ville løyet om jeg ikke plasserte den hvor den er. Roma er ett rørende drama om en hushjelp til en Meksikansk familie, basert på historier fra regissør Cuarons eget liv. Det er godt spilt og utmerket regissert. Dette er nok en film få hadde hatt muligheten til å se uten Netflix. Jeg er veldig takknemlig for at Netflix fikset seg retigheter på flere filmer på denne listen. Etter at dette var skrevet overrasket Akademiet med å nominere den filmen til mangen Oscar statuer. Vi får håpe den vinner.