Del på: Stumbleupon

Stor Oscar utfordrer

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri er skrevet og regisert av Martin McDonagh, og har Frances McDormand, Woody Harrelson og Sam Rockwell i hovedrollene. Den handler om en mor som leier tre skilt, i frustrasjon med en lokal mordetterforskning.

Skal det være sånn at årets beste film har Norgespremiere mindre en tre uker inn i året? Det kan se sånn ut, fordi jeg tror det skal bli vanskelig å konkurrere med denne. McDonagh har skrevet og regisert en meget meget særdeles god svart komedie. Han har vist med sine tidligere filmer In Bruges og Seven Psychopats at han kan skrive en mørk, interresant og morsom historie, og det leverer han igjen. Manus hans berør begge sidene av det emosjonelle spekter effektivt og godt. 

Filmen skuffer heller ikke på skuespiller fronten. De tre i hovedrollene har alle blitt Oscar nominert og det kan jeg godt forstå. Harrelson har den minste rollen, men leverer en godt innsats hver gang han er på skjermen. Frances McDormand spiller sin rolle utmerket, og Sam Rockwell stjeler nesten filmen. Det jeg likte best med karakterene er at de var komplekse. De var ikke bare todimensjonelle karikaturer, men faktiske karakterer.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri er en mørk, morsom og generelt meget sterk svart komedie. Topp manus og regi, kombinert med gode skuespillere gjør dette til en veldig tidlig årets film konkurrent. 

9.0

Kvalitet

Plusser:

  • McDormand
  • Manus
  • Harrelson
  • Regi
  • Sam Rockwell

Minuser:

    Ingenting å utsette!
Film & TV Skrevet av: andreas b Skrevet: 25. January 2018
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.