Film & TV

Topp 10 Filmer: 2017

MEGET Offisiell liste

Skrevet av andreas b / 12. January 2018

Del:

*Liste basert på Norske kinopremierer i 2017*

10: IT:

Skrekk har aldri vært min favoritt sjanger, men IT likte jeg godt. Dette var en stor hit, og den fortjente det.

9: T2 Trainspotting:

Jeg syns den originale Trainspotting er god, men ikke verdig klassiker stempelet den har. Derfor var jeg veldig fornøyd når oppfølgeren 

8: Moonlight:

Oscar for beste film fikk denne filmen etterhvert. Den ville ikke vært mitt valg blant de nominerte, men var på ingen måte ett dårlig valg. En interesant og godt regisert historie i tre segmenter. 

7: Manchester By The Sea:

Meget godt skuespill, deprimerende plot og Boston dialekt. Det er de tre tingene du trenger å vite om denne filmen. Affleck vant sin første, og muligens eneste Oscar.  

6: Blade Runner 2049:

Den andre filmen på listen i kategorien, oppfølgere jeg foretrekker foran den første. Gosling fortsetter sine gode år med nok en god rolle, og regissør Villeneuve har gått fra interesant regissør til en "must see" for min del. Modell Ana De Armas overrasket også særdeles positivt. 

5: Dunkirk:

Det er nok høyst usannsynlig at en Nolan film ikke vil havne på min topp liste. Mannen vet hvordan man regiserer god film. Dunkirk er hans første krigsfilm, og han gjør det utmerket. Regien, skuespill og manus er alle tipp topp.

4: Okja:

Netflix pleier å leverer mer svakt enn bra når det gjelder filmer, men Okja var ett solid unntak. Det føltes som en Disney film for voksne. 

3: War for the Planet of the Apes:

Nå vil jeg påstå at det ikke er urimelig å si at dette er en av tidenes beste filmtrilogier. Denne filmen gjør alt rett. Kanskje enn noe misvisende tittel, men kvalitet er kvalitet.  

2: Thelma:

Tommel opp. Jeg kan helt ærlig si at Thelma er en av de beste Norske filmene jeg har sett. Noen gang. Denne er på samme kvalitetsnivå som Fjols Til Fjells. Dersom Fjols Til Fjells var en overnaturlig thriller, og Leif Juster var en ung kristen lesbe fra Stavanger. 

1: Logan:

En av de aller beste comic book filmene som er blitt laget. James Mangolds Wolverine var bra, men Logan tar det til ett nytt nivå. Handlingen, skuespillet, regien og "R-ratingen" gjør denne filmen til ett "comic book" drama på høyt høyt nivå. Filmen ble en stor kinosuksess, og ble så godt mottatt at den har lurt folk til å tro at Akademiet kanskje nominerer den. Det skjer nok dessverre ikke.