Galskap

Youtubefenomen: michaelcthulhu

Irsk sveiser med forkjærlighet for enorme sverd

Skrevet av peter m o / 09. March 2017

Del:

I dag vil jeg trekke frem en youtuber som du sannsynligvis ikke har hørt om, men som i skrivende stund har nesten 800 000 følgere. Michaelcthulhu er en irsk sveiser som begynte å lage sverd og andre våpen fra spill, film og serier. Ikke falske replika av papp, men av skikkelig stål. Dette er våpen som kan gjøre seriøs skade, og som har en massiv vekt.

På youtube har han flere videoer på godt over en time lang, hvor han viser hele prosessen, og til og med forklarer hvordan han lager hvert enkelte våpen. Til slutt tester han det på ting som er artige å knuse, om det er gresskar, meloner, isklumper, eller gjerder. Gjerne mens det står i brann. Hvorfor? Fordi han kan. Våpnene han lager er på bestilling, men har tar ikke imot hva som helst. Er du ute etter en vanlig katana får du bestille det et annet sted. Er du derimot ute etter Buster Sword fra Final Fantasy 7, Sun Keeper fra Diablo, eller Aegis Fang fra Baldurs gate, så er dette rette mannen å ta kontakt med. 


Det er bare å sende en melding på facebook. Så vil han vurdere om du er verdig, og ikke minst hva det hele vil koste. For her er det store summer i spill, for både kostnad for råvarer, verktøy, og minst en måned med hardt arbeid er harde. I tillegg er det mange som glemmer at disse skal sendes, og når vi snakker om Sephiroths katana på 260 meter, eller en øks på drøye 50 kilo, så er det ikke småtteri det er snakk om.

Men med det sagt, selv om det i utgangspunktet er helt ubrukelige gjenstander, er det helt håndlagd, og uvurderlig for en stor fan av spillet/filmen. Selv om de ferreste har råd, eller rettere sagt vil ta seg råd, så er det noe de fleste har lyst på. 


Videoene er røffe og amatørmessig laget, men å se prosessen fra et stort stykke rent stål til en perfekt replika av et sverd fra ditt favorittspill, er i mangel av et bedre ord helt magisk å se. Har du en time til overs, kan jeg anbefale på det sterkeste å se en av videoene hans. Sjansen er stor for at det blir flere timer.