Generelt

Hårsåre nordmenn støtt av boksing

Vi har endelig fått proffboksing tilbake i Norge, og folk er sjokkert og støtt!

Skrevet av peter m o / 03. October 2016

Del:

Cecilia Brækhus er et navn som de fleste kjenner til nå. Den norske proffbokseren som ser ut til å være uslåelig. Selv om jeg ikke er noe stor fan av sport i det store og det hele, så er det jo gledelig å vite at Norge har en så dyktig atlet i ringen. Nylig ble første kamp på norsk jord arrangert på 35 år, og naturligvis var det vår egen Cecilia som skulle ut i første kamp. Ikke fikk jeg med meg kampen, og for å være helt ærlig, var jeg ikke klar over den heller, før det var smurt opp over alle medier dagen etter. Men det var ikke de positive meldingene jeg la merke til.

Tydeligvis er boksing i Norge et svært kontroversielt tema. Sakte men sikkert, har Facebook de siste dagene blitt oversvømt av artikler, hvor folk diskuterer og krangler så busta fyker. Er vi virkelig så hårsåre, og blir vi virkelig så støtt av noe så trivielt som en sport hvor det er en sjanse for spilt blod? 

Enkelte av artiklene jeg la merke til var disse: "Nye sjokktall om hjerneskader i boksing", og "
Er ikke en hjerneskade fra eller til så farlig? Helleland og Solberg bør svare." 
Er ikke sykling like ille? Hvor mange skader, og omkomne er det ikke i Tour De France? 
Hva med vintersport, hvor folk knekker rygg og nakker og det som verre er? 
Hva med fotball, hvor spillerne kollapser i smerte bare de blir pustet på? 

Facebook flyter over med artikler med overskrifter som "Høyreprofil hardt ut mot statsministerens Brækhus-opptreden: - Pinlig, tragisk og flaut!" 
Erna Solberg har jobbet for å oppheve et forbud som i utgangspunktet er helt unødvendig. Proffboksing er en kunst, og det er atleter som vier livet sitt til sporten. For det er bare en sport, hvor folk gir hverandre litt juling MED HANSKER. Av og til treffer noen et svakt punkt, og et øyenbryn ryker så blodet renner. Sånt skjer. Det er en kontrollert sport, med en dommer, og et stort team rundt. Det er ikke snakk om gladiatorkamper hvor kampen ikke er over før noen ligger i en blodig pøl. Dette pågår i utlandet uansett, så her er det bare snakk om å vise det i Norge, på hjemmebane for Brækhus. Statsministeren stilte selvfølgelig opp på første kamp, og det må hun få lov til. Er det virkelig noe grunn til å bli støtt av dette? Hvordan påvirker det deg på noe vis?

En annen artikkel som har dukket opp har følgende overskrift: "Reagerer kraftig på ølservering under Brækhus-stevne: - Viser mangel på takt og tone"
Ja, reager i vei du. Det er fælt. Det er faktisk snakk om en sport, hvor tilskuere får lov til å kjøpe et par beger øl hvis de vil under kontrollerte forhold. 

"Stevnet var en sammenhengende fornedrelse, der utrente utlendinger var hentet inn for å bli rundjult av norske boksere"
Slik jeg oppfatter mediene, har det hele vært en blodig kamp hvor publikum, dommere, supportteam og bikkja deres har stått i en ring rundt to kvinnelige boksere, drita fulle, og heiet dem frem til en av dem har fått hjerneskade og blodet renner. Brækhus et et beist, men å undervurdere motstanderen hennes er feil på så mange måter. Hvor har dere kildene deres fra?

Nei. La folk få gjøre som de vil. La dem banke gørra ut av hverandre i kontrollerte forhold hvis de vil. De har tatt det valget selv, og skal ikke bli overbeskyttet av lover og regler. La publikum få lov itl å se på, og være engasjert. Og om Erna har lyst til å være der, og ta seg en øl mens hun heier frem en av norges største atleter, så syns jeg hun skal få lov til det.

Dette er bare noen få av veldig mange artikler som har dukket opp på facebook i det siste. Ikke se på dette som et forsøk på å forsvare sporten, men heller et innlegg om hvor lett det norske folk lar seg terge av trivielle ting som ikke påvirker deg. Er virkelig det norske folk så hårsåre? Nei, det er faktisk ikke ditt problem. Ta dere sammen, og la folk ha moroa si i fred. Men det er jo ingen som blir like sinna som en støtt middelaldrende kvinne på Facebook som skriver to punktum etter alle setninger..

Vi i Sistestopp vil for øvrig hedre Brækhus, og gratulerer så mye med seieren! Vi ser frem til flere gode kamper i Norge!