Galskap

Dissekerte sangtekster: Sesam stasjon

Vi gjenoppliver en gammel schlager og går en barne TV-favoritt i sømmene!

Skrevet av hufsa / 17. January 2023

Del:

Aaah! Hvem kan vel glemme Sesam stasjon!? Et kjært og vel bevart barndomsminne hentet fra storhetstiden til vår alles kjære statskanal; NRK, hvor overmedisinerte Leonora og tobakksgründeren O Tidemann storkoste seg med forløperen til Furry-oppstandelsen i Alfa, Bjarne, Max Mekker og den oransje som ingen kan navnet på!

Et univers som kretset rundt en togstasjon helt blottet for besøkene, og et psykedelisk togsett som med stor sannsynlighet lukta tjall, svette og kroppsvæske. Sesam stasjon var the shit på 90-tallet, og et utvetydig høydepunkt for livsglade barn. MEN! Ser man nå litt mer mellom linjene, tar på seg voksen-brillene og skåder dette herlige sammensuriumet av et barneprogram i et skråblikk med et litt mer vatret resonnement, begynner det å demre hvor sjukt dette TV-programmet egentlig var.

Og la oss starte med det første først: intro-låta. Dere kjenner den sikkert, og dere kan garantert nynne deler av sangen... Men har du lest teksten?

*Togfløyte*

Kom stig på

Finn frem billetten nå

Alt er klart

Turen skal starte snart?

Sesam-toget tar deg med til et rart og spennende sted

*Togfløyte*

Toget drar, himlen er lys og klar

Alt er bra, vår konduktør er bra

Når hun tar sin mikrofon

Neste stopp er Sesam stasjon!

Mange ville nok raskt trukket konklusjonen om at dette er en helt normal, barnevennlig tekst om et tog og et personale som kun har gode intensjoner om å ta med seg et 30-talls unge livsglade barn til en gledesfylt stasjon med farger, fest, brus og ballonger. Ja NRK har sågar introen i sine arkiver til allmenn nytelse her. Men setter man teksten i relasjon til nevnte video innser man raskt at statskanalen har hentet mye inspirasjon fra en annen sterkt medisinert barne TV-gimmick - Pinocchio. For som sirkuset i Pinocchio, hvor bad boys blir sendt til en overfet direktør, for eselifisering, er ikke Sesam stasjon-toget fylt med enhjørninger og regnbuer som drar til et fantasiland. Nei, toget i Sesam stasjon er en moderne form for reisen til Auswitch, hvor barn indoktrineres i en euforisk lykkeland-bonanza med lyse toner, duse pastellfarger og tungt berusede Furry-lookalikes!

Her er det ikke snakk om moderasjonsbilletter og spennende opplevelsesdestinasjoner. Himlen er ikke så krystallklar som teksten skal ha det til. Konduktøren er nok bra, men ikke på den måten man forventer hun er bra på. Og mikrofonen hun tar frem, er nok ikke til å snakke i. *PS: Jeg tror kanskje det er noe som rimer på klem!*


Jeg har sett ting som ikke bør sees...

Sesam stasjon er uten tvil et narkotika-befengt lykkeland hvor intensjonene strekker seg mye lenger enn glade barn og god TV. Toget går nok i skytteltrafikk mellom forskjellige kurerere og brukes definitivt i massiv narkotikahandel. O Tidemann er nok tungt inne på tjallet, mens lykken til Leonora finner du i enhjørning-pillene.

Tror du meg ikke? Tar vi en kikk på Sesam stasjon-lektyren innser man raskt hvor sjukt dette universet er!

 

Og for de audiofile må man ikke glemme den egenkomponerte sextapen sanglista til Max Mekker!