Film & TV

2019s Elleve Beste Filmer

Skrevet av andreas b / 27. February 2020

Del:

Listen er basert på Norsk kinopremiere. Husk at listen er basert på forfatters personlige meninger. PS! Ta rangeringen med en klype salt. Alt på listen er kvalitetsfilmer. 
 

11. Ad Astra


En sci fi film som egentlig ikke er en sci fi film. Den er mer karakterdrama og thriller en science fiction. Brad Pitt med sin andre meget gode rolle i år. Tror nok heller hans rolle i en Tarantino er den som kan få priser, men denne må absolutt ikke glemmes. Åpningen i denne filmen er en av mine favoritt øyeblikk i film i 2019.  
 

10. Once Upon a Time in Hollywood


DiCaprio og Pitt skinner i Tarantinos komedie om 1960-tallets Hollywood. Filmen er på mange måter klassisk Tarantino, men med lett unik vri. Potensiell ny stjerne i unge Julia Butters. Har lite vold, men på grunn av filmens komiske tone, så blir den volden som er her, mer minneverdig. 
 

9. Green Book


Når du vinner Oscar for beste film er det som oftest en god film. Regissør Peter Farrelly har stort sett laget tullete komedier før, men gjør en enorm jobb med dette materiellet. Hans komiske fortid er å merke i filmen, og det er mye god komedie i denne filmen. Det er kanskje ikke det en forventer om ett drama, med rasisme som tema, men jeg syns det ble håndtert veldig godt. Viggo Mortensen og Mahershala Ali skinner begge i sine roller, og hver eneste scene med de to er en glede å se på. 
 

8. Ford v Ferrari


Sport er ikke alltid det mest spennende på film, og spesielt ikke bil sport. Regissør David Mangold klarer derimot å lage meget god film av bilsport. Matt Damon og Christian Bale leverer meget godt. 
 

7. Toy Story 4


Pixars oppfølgere sliter noen ganger med å leve opp til sine utmerkede forgjengere, selv om filmen selv er god. Det var ikke noe problem for den fjerde Toy Story filmen. Pixars viktigste serie leverer igjen en rørende og morsom historie. 
 

6. Shoplifters


Japansk drama om en fattig familie som tar inn en ung jente, og lærer henne å leve på lite. Utmerket spilt og spennende drama om familie og moral. Fikk en meget fortjent Oscar nominasjon.
 

5. The Irishman


Scorsese + krim + Pacino/DeNiro/Pesci = Suksess. Scorseses episke krim drama leverer virkelig opp til forventningene. Netflix bommer mer enn de treffer på filmer, men når de først treffer så gjør de en meget god jobb. Utmerket regi, meget sterk rollebesetning og en film som ikke føles lang, til tross for sine over tre timer. 
 

4. John Wick: Chapter 3 - Parabellum

Den tredje John Wick er en av 2019s beste filmer og den sterkeste i en veldig god serie filmer. Det er flere fantastiske action sekvenser i denne filmen, en noen skuespilleres karrierer.

3. Marriage Story


Noah Baumbach regi og manus er egentlig nok til å sette filmen på listen, men når du inkluderer meget sterk rollebesetning, da kommer den høyt. Laura Dern, Adam Driver og Scarlett Johansson får alle fortjente Oscar nominasjoner. Hjerteskjærende historie om en skilsmisse. 
 

2. They Shall Not Grow Old


Dokumentar om den første om mindre omtalte verdenskrigen. Peter Jackson har skapt i meget interessant film som bruker restaurerte bilder frå krigen. Det finns mange  krigsfilmer, men når den bruker ekte bilder og intervjuer av ekte veteraner fra den krigen, da blir resultatet unikt og fantastisk. Intervjuene med soldatene er sterke. 
 

1. Joker


Årets kanskje aller største overraskelse. En film mange, kanskje inkludert meg selv, ikke så hensikten med. Det vi fikk var en mørk og brutal karakter thriller, med sterk historie og regi. Ikke minst en fantastisk rolle av Joaquin Phoenix. Dette er kanskje den mest menneskelige versjonen av karakteren vi har sett, og det gjør karakterer enda mer forskrudd. For elleve år siden vant Heath Ledger en Oscar for sin tolkning. Ikke usannsynlig at Phoenix blir en utfordrer i år. Den ble den første filmen med den Amerikanske "R rating" som tjente over 1 millard dollar.