Spill

Retrohelg #2: "Worms World Party"

Skribent Bjørgen fortsetter dykket ned i spillskuffen med nok en klassiker.

Skrevet av christian b / 08. February 2015

Del:

Denne helga har jeg gått i en litt annen retning enn forrige uke, og sett på et spill som er mye mer rettet mot flerspiller. Vi snakker selvsagt om "Worms World Party", et av de absolutte favorittspillene mine fra barndommen.


Bazooka og ildtønne, en av de verste masseødeleggelsesvåpnene i barndommen.

Worms World Party (heretter WWP) er et platform-strategispill, hvor du styrer et lag av særs veltrent meitemark med et ganske så mektig utvalg av sinnsyke våpen, fra den klassiske bazooka'en til min personlige favoritt, Holy Hand Grenade of Antioch! Målet er å utslette motstanderne så snart som mulig, men selvsagt er det den uskrevne regel at man må gjøre dei på så imponerende og komisk vis som overhodet mulig. Du kan spille mot andre spillere, mot CPU/datastyrte spillere, eller du kan spille singleplayer-modus, hvor du skal gjennomføre utfordrende oppdrag fremfor å drive ren krigføring.


Blinkskyting med bazooka var en av mange singleplayer-øvelser for å trene ferdighetene.

Når WWP kom i 2001, fjorten år tilbake, var det et spill som var gigantisk på flere areaner. For det første var det et spill som ikke krevde så vanvittig mye av PC'en din, slik at de fleste kunne spille det uten oppgradering. For det andre hadde det bred støtte for multiplayer både over på samme PC, over LAN og over nett, og spillet var designet for sømløs flerspiller selv på 56k modem-hastighet, som igjen gjorde at spillet fikk en mye bredere målgruppe, selv om det å sitte hele gjengen og spille på samme skjerm og bytte på tur var uten tvil det beste!

Det tredje og viktigste: grafikken. WWP var et tegnet spill, med marker, komiske tegnefilm-våpen, og ingen grafiske detaljer. Det var et spill som på tross av "kverk motstanderen"-utgangspunktet var like så velegnet for en sjuåring som en femtenåring. I motsetning til dagens spillmiljø var gameplay prioritert foran grafikk. Det kan dagens produsenter lære mye av.

Men det er mye annet positiv å si om spillet også. For det første var spillet utrolig lett å lære seg med, du brukte ikke mer enn en dag eller to så var du opplært, og for det andre så var customization-mulighetene i spillet så store at du aldri gikk lei. Tom for baner? Tegn nye! Lei våpnene? Bytt til et annet oppsett! For lite utfordring? Legg inn ekstrating i brettet, som 1 HP eller tauforbud!


Super-sheep, våpenet som inspirerte en hel generasjon til å putte flybensin i de stakkars ulldyra.

Nei, veit du hva, selv i 2015 står jeg på mitt: dette er en av de mest underholdende party-spillene noensinne laget! Det eneste minus, som med alle eldre spill, er selvsagt at det ikke fungerer "out-of-the-box" på Win7 eller Win8, men det er heldigvis blitt laget modifikasjoner som kan lastes ned gratis, som som gjør at spillet kjører som bare juling selv på nyeste PC og OS. Lett toppkarakter her altså!

Oppdatert:
Etter ønske fra våre lesere har jeg lagt inn en link til gratis-fix'en som gjør det spillbart på W7 og W8. Minner om at det fortsatt krever en lovlig versjon av originalspillet. Link: https://chrizonictpoad.wordpress.com/2012/11/06/worms-world-party-real-working-fix-for-win78xp/

10/10

The Good:
  • Like gøy, femten år senere
  • Gameplay foran grafikk
  • Utfordrende, selv etter hundre timer spilt
  • "Hot seat"-multiplayer er fortsatt kjekkere enn noe annet
The Bad:
  • Absolutt ingenting!