Artikkel / Teknologi

07. august 2015
Av: peter m o

10 måter å (nesten) garantert komme deg opp på

Trøbbel med å komme deg opp om mårran?

Artikkel / Teknologi

07. august 2015

Vi har vel alle vært der. Natta har blitt litt for lang, og du skal tidlig opp på jobb, skole, et viktig  møte, eller rekke et fly. Så før du legger deg setter du på intet mindre enn sju vekkeklokker sånn at du skal komme deg opp i tide. De første tre ignorerer du, fordi du sover så godt. Så ringer en fjerde, den slår du av og sover videre. Den femte går i slumremodus ti ganger før den slår seg av. Den sjette som du har plassert på andre siden av rommet forsvinner ut vinduet, før den siste nødklokken ringer. Det er alt for seint, og du leter panisk rundt i huset etter nøklene, med tannkosten i munnviken, den ene sokken fra i går fortsatt godt stappet opp i buksebenet, t-skjorta vrang, og håret ser ut som det har blitt frisert av en full Jan Thomas med hekksaks. Det må da finnes en bedre måte? Joda, vi i Sistestopp har samlet ikke mindre enn 10 vekkeklokker som enkelte grenser til det ekstreme. Våkner du ikke av disse, er det nok lite håp.

10. SNŪZNLŪZ

Denne klokken er koblet til internett, og krever at du registrerer en paypalkonto for å fungere. Dersom du trykker på slumreknappen på denne, eller ikke våkner, så donerer den et valgt beløp til for eksempel et veldedig formål, eller til noen du ikke liker. Trenger du virkelig mer motivasjon for å komme deg opp om mårran enn å vite at for hver gang du trykker på knappen, så gir du femti kroner til forbundet for hjemløse sitroner i Nepal? (også kjent som Lemon-aid..). 

9. Banclock

Banclock derimot er av den litt snillere varianten. Den krever penger for å slå seg av om morgenen, men den sender ikke pengene til andre. Derimot er du nødt til å pakka på mynter for at denne skal holde kjeft. Stapp noen kronestykker på en sparegris, plasser den et sted langt unna (sett den utendørs om vinteren for eksempel?), og legg hammeren nederst i verktøykassa. Da blir det et eneste stort prosjekt å få den til å tie stille, og det er en "fin" måte å våkne på.

8. Money Shredding Alarm Clock

Vi er fortsatt i de kostbare strøk, og denne er nesten bare brutal! Denne vekkeklokken krever at du stikker en pengeseddel i den før du legger deg om kvelden, og dersom du ikke står opp i tide, begynner den å rive opp pengene dine. Det er vel ingen bedre måte å våkne på enn å høre lyden av en tusenlapp som sakte kvernes opp på nattbordet ditt?

7. Wake'n Bacon og The Barisieur

Dette er faktisk to forskjellige vekkeklokker, men jeg skriver om de under en. De er nok ypperlige å kombinere! Wake'n Bacon vekker deg med lukten av nystekt bacon. Kan det virkelig bli bedre? Joda, for The Barisieur er nemlig en kombinert kaffetrakter og vekkeklokke. Har du i tillegg en brødbakemaskin med timer på, så er det jo en helt fantastisk måte å våkne på. Ja kanskje så god at du tror du drømmer, og bare ignorerer det hele.

6. Clocky og Flying alarm clock

Tar også disse under en og samme. Clocky er en liten luring på hjul, som forsvinner ned av nattbordet ditt og raser bortover gulvet. Du må altså bare komme deg opp, fange jævelskapen, og få plassert den tilbake i holderen for å få det stille. Flying alarm clock bruker samme prinsippet, men denne skyter ut et lite helikopter som svever rundt i rommet. Du må selvfølgelig opp å fange denne for å stoppe klokken.

5. Wakeup Vibe

Denne er kanskje mer beregnet på jenter, men hey, den kan helt sikkert få plass i en fleshlight, eller på andre interessante måter modifiseres for å massere morgenbrødet ditt. Wakeup Vibe er nemlig en vekkeklokke og vibrator i ett. Denne skal nemlig bare plasseres nedi trusa før du legger deg om kvelden, og når morgenen kommer, vibrerer denne fint for deg. Med mindre du sover truseløs da.

4. Sub Morning

Sub Morning er en liten torpedoformet vekkeklokke (nei, ingen relasjoner til nr 5 nå, slutt å tenke koffert!) som krever at du dukker den under vann for å slutte å ringe. Så denne tvinger deg rett og slett til å gå inn på badet, eller kjøkkenet på morgenen for å fylle vasken. Eller dersom du er langt fra noe morgenmenneske, kan du bare kaste denne rett i dass. Den slutter i alle fall å ringe!

3. singNshock


Denne klokken er en heftig liten sak som vekker deg med et støt. Det vil si, du kan la den vekke deg med musikk etter eget ønske, men dersom du trykker på slumreknappen gir den deg et helt ufarlig støt. Likevel kraftig nok til at nerver og muskler går i spenn, og til at du definitivt våkner av det.

2. You Snooze, You Lose

Dette er en mobilapp som lar deg spinne et lykkehjul dersom du trykker på slumreknappen. Hjulet kan stoppe på slumre om du er heldig, men kan også stoppe på ulykkeshjulet. Dersom du treffer denne, vil programmet legge ut for eksempel en pinlig facebookstatus, eller et bilde du ikke vil ha postet på facebook. Det fins mange slike apper, blant annet en som sender en melding til noen om at du har forsovet deg, eller programmer som ringer opp tilfeldige kontakter. Eller hva med en app som ringer sjefen din dersom du ikke står opp når klokka ringer?

1. High Voltage Ejector Bed

Dette er for de mer handy. Her snakker vi om å vekke deg på en brutal måte, og det er fysisk umulig å ikke våkne av dette. Med mindre du lurer deg tilbake i senga i etterkant da. Colin Furze har nemlig laget en seng som bokstavelig talt kaster deg ut av den om morgenen. Katapultsengen er lagd i stål, og har en kompressor under, kolbet til et stempel. Når denne alarmen ringer, blir du pælma på gulvet, og er garantert våken. Eventuelt kan kanskje dette være noe å montere dersom erfarer at du i fylla stadig drar med deg hjem den verste one night standen tilgjengelig?


0,5. Blank-o-Matic

Jada, det skulle være ti klokker, men vi kjører på en til. #breakingtherules. Blank-o-Matic er en vekkeklokke som monteres under senga di, og på ondskapsfullt vis drar av deg dyna dersom du ikke står opp i tide. Dette må kanskje være den verste måten å bli vekket på. Akkurat slik mor gjorde det. Kanskje ikke den beste klokka å kombinere med nr 5.
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.


Våre favoritter

Hvordan se Premier League gratis
Artikkel / Teknologi

Hvordan se Premier League gratis

Og være fotball fan kan være dyrt. Et abonement på TV2 Sumo (som eier rettighetene her i Norge) koster 399,- i måneden. Da får du heller ikke velge hvilke kamper du har l…

Graffiti lek med myndighetene
Artikkel / Galskap

Graffiti lek med myndighetene

Her er en ganske artig bildeserie fra en graffiti artist som bestemte seg for å gjøre et lite eksperiment med myndighetene i London. Jeg syklet forbi denne bygningen hver dag til jobb i &…

Menn på juleshopping
Artikkel / Galskap

Menn på juleshopping

Julestria er nesten over, de fleste gavene burde være handlet inn, og det er på tide å endelig slappe av. Menn rundt om i verden blir ofte dratt med inn i kjøpesenter av sine …

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?
Artikkel / Galskap

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?

Som mindre skolegutt var det alltid av stor interesse å finne ut av hvilket fjell som er høyest, elv som er lengst, kvinne som er fetest eller innsjø eller øy som er st&osla…