Artikkel / Teknologi

04. januar 2022
Av: raoul duke

Del på Facebook

"Risikofritt" ved hjelp av kryptovaluta.

Slik får jeg ~20% rente på sparepengene mine

Artikkel / Teknologi

04. januar 2022

Det er et kjent problem at penger man har stående på en sparekonto i banken taper seg i verdi over tid. Bankens rente er lik 0, og pga inflasjon taper man kjøpekraft ved å ha de stående på bankkonto over lengre tid. Alternativet for mange er å spare i fond og aksjer. Da kan man forvente en rente, eller avkastning, på 5 til 10% pr år. Det er jo bra. Har man 1 million kroner kan man kanskje få 100,000kr i året i avkastning.

Men hva om man kunne fått 20% rente, så og si risikofritt?

Det er mulig med kryptovaluta og en krypto sparekonto som heter Anchor Protocol. Men krypto er vel ikke risikofritt?

Nei ikke helt, men stablecoins er så og si risikofritt siden de følger verdien av dollaren. Anchor Protocol utbetaler 20% rente per år når man setter inn kryptovalutaen UST. UST er en stablecoin. 1 UST = 1 USD alltid.

I korte trekk:

  • Kjøp Bitcoin på Firi.no
  • Overfør Bitcoin til Kucoin
  • Bruk Bitcoin til å kjøpe UST
  • Send UST til Terra nettverket
  • Gjør innskudd på Anchor Protocol

I lange trekk:

Steg 1 / Kjøp Bitcoin på Firi.no

Først må du få tak i noe kryptovaluta. Kjøp for eksempel noe Bitcoin eller Ethereum på Firi.no, du vil få litt ekstra Bitcoin ved å bruke den linken. Kjøp av Bitcoin er veldig enkelt på Firi. Man logger bare inn med Bank ID og følger instruksjonene på nettsiden.

Så begynner det som mange kanskje synes er litt vanskeligere. Firi selger nemlig ikke UST som er det vi trenger. Man må derfor konvertere Bitcoin til UST ved hjelp av andre nettsider. 

Steg 2 / Overfør Bitcoin til Kucoin

Registrer deg på Kucoin. Dette er enkelt siden det ikke kreves noe verifisering, og du vil få diverse rabatter ved å bruke den linken. 

Logg inn på både Firi og Kucoin. Hos Firi går du inn på Bitcoin beholdningen din og velger Overfør Bitcoin oppe til høyre. På Kucoin går du inn på Assets > Main Account oppe til høyre. Søk deretter etter BTC og velg Deposit.

Her vil du få opp en Wallet address som består av en lang rekke tilfeldige bokstaver og tall. Kopier denne og lim den inn i mottakerfeltet på Firi.no. Godta med Bank ID og send Bitcoin til Kucoin. Dette kan ta litt tid, men man kan etterhvert følge statusen ved å klikke på transaksjon linken Firi gir deg.

Etterhvert vil dine Bitcoin dukke opp på Kucoin.

Steg 3 / Bruk Bitcoin til å kjøpe UST

Klikk deg tilbake til Assets > Main Account på Kucoin. Søk deg frem til BTC igjen og klikk på Transfer. Overfør alle dine Bitcoin fra Main Account til Trading Account.

Når du har Bitcoin på Trading Accounten din klikker du deg inn på Markets via hovedmenyen på Kucoin. Søk etter UST. Gå deretter inn på BTC/UST.

Her kommer du inn på en side som ser veldig avansert ut, men det vi skal gjøre er veldig enkelt. Nede til høyre ser du Buy BTC og Sell BTC knapper.

  • Klikk først på Market, siden vi vil selge BTC  til markedspris.
  • Klikk på 100% på høyre side (Over den røde Sell BTC knappen)
  • Klikk på Sell BTC knappen

Du har nå solgt dine Bitcoin til markedspris og kjøpt UST.

Klikk deg tilbake til Kucoin.com, gå til Assets > Trading Account. Søk etter UST og klikk Transfer. Overfør all UST fra Trading Account til Main Account.

Gå så til Assets > Main Account, søk etter UST og klikk Withdraw

Steg 4 / Send UST til Terra nettverket

Terra er en blokkjede. På samme måte som Bitcoin og Ethereum. På Terra finnes det diverse dApps som vi kan ta i bruk når vi har UST. Først må man lage en Terra Wallet. Det gjøres ved å laste ned en extension til Chrome. Gå til Chrome Web Store og innstaller. Følg instruksene, og pass på at du tar godt vare på din Seen Phrase. Ikke mist eller gi denne til noen. Hvis noen andre enn deg får tak i den kan de stjele all din krypto.

Når du har fått satt opp en wallet kan du finne din adresse ved å åpne Chrome Extensionen. Kopier denne adressen, som igjen er en lang rekke bokstaver og tall.

Lim inn i Wallet Address feltet på Kucoin. Velg Terra nettverket, Memo kan du la stå blankt, velg Max UST. Remarks kan også være blankt. Klikk Confirm. Du vil bli bedt om å legge inn ditt passord for å bekrefte og fullføre. Transaksjonen vil dukke opp nedenfor, og det vil ta noen minutter før den blir gjennomført.

STEG 5 / Gjør innskudd på Anchor Protocol

Snart i mål nå!

Gå til Anchor Protocol. Du må koble til oppe til høyre ved hjelp av Terra Extension som vi installerte. Når transaksjonen fra Kucoin er gjennomført vil du se dine UST oppe til høyre.

Når du har fått dine UST klikker du på den store Deposit knappen. Du vil også her se hvor mye du har tilgjengelig. Velg hvor stort innskudd du vil gjøre. Her er det kjempeviktig å ikke sende inn 100% av din beholdning. UST brukes nemlig til å betale fees på nettverket. Så man må ha litt tilgjengelig i walleten. Gjør for eksempel et innskudd på alt minus 5 UST.

Du vil bli bedt om å bekrefte med passordet ditt og så vil du få en melding om at innskuddet er fullført.

Da er det bare å komme tilbake til denne siden av og til for å se at pengene gror.

Det anbefales også å sette seg litt inn i tallene under Dashboard for å forstå hvordan Anchor har mulighet til å betale ut en slik høy rente.

Lykke til!


Våre favoritter ↴


Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?
Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?

Som mindre skolegutt var det alltid av stor interesse å finne ut av hvilket fjell som er h&osl…

Menn på juleshopping
Menn på juleshopping

Julestria er nesten over, de fleste gavene burde være handlet inn, og det er på tide &ar…

Sovjetiske kontrollrom
Sovjetiske kontrollrom

Det er noe veldig vakkert med gamle kontrollrom fra Sovjettiden. For gledens skyld, her et et utvalg…

Møt Camilla Luddington, nåtidens Lara Croft
Møt Camilla Luddington, nåtidens Lara Croft

Hvem elsker vel ikke Tomb Raider og Lara Croft? Det gjør hvertfall vi. De nye spillene er fak…

Stanley Kubricks fotografier fra 40-tallet
Stanley Kubricks fotografier fra 40-tallet

Før Stanley Kubrick regisserte sin første film var han bare en vanlig gutt som lette e…