Del på: Stumbleupon

På tide å selge en nyre, dette blir dyrt!

VR-teknologi har tatt fullstendig av, og Oculus Rift har vært banebrytende og er nå første ut i ringen med sitt kit. Det har vært under utvikling i mange år, og flere har kastet seg på VR-bølgen. Sony jobber med sitt Playstation VR, Microsoft har sin Hololens, Valve og HTC jobber sammen med Vive, og Samsung slipper stadig ut nye versjoner som Gear VR som kobles til mobilen. I tillegg har også Razer annonsert at de jobber med et VR-kit. Oculus Rift er den første virkelig store slippen, og den kan vi glede oss til i april i år.

Det er dessverre ikke bare blomster og konfetti rundt nyhetene, for vi har nemlig fått prislappen på herligheten. For å sikre deg en Oculus Rift må du nemlig ut med 699 euro, det tilsvarer et sted mellom 6500 og 7000 norske kroner. Og Norge er som kjent et dyrt land, så vi skal ikke se bort fra at det ligger nærmere sistnevnte sum, og kanskje enda mer. Men ikke glemt at du også får frakt, toll og bamsemoms i tillegg! Dette er et solid spark i kronjuvelene for interesserte, siden det tidligere var spekulert i priser mellom 3 og 4000 kroner.

Blir det for dyrt for deg? Syns du ikke? Nei, da har jeg enda en overraskelse til deg. For å få den fulle opplevelsen av Oculus Rift, må du også ha et krafthus av en PC, og her må vi nok opp over 5-sifret sum for maskinvare som er kraftig nok.

NVIDIA GTX 970, eller en AMD 290-ekvivalent eller bedre
Intel i5-4590 eller bedre
8GB+ RAM
Kompatibel HDMI 1.3 video-utgang
2x USB 3.0 porter
Windows 7 Service Pack 1 eller nyere

Hvis er er noe trøst, så får du i tillegg til brillene, også med sensoren, en fjernkontroll, nødvendige kabler og en Xbox One-controller, samt to spill, EVE: Valkyrie og Lucky's Tale. Og dersom du er en av de som støttet Oculus Rift med minst 275 dollar i 2012, vil du få tilsendt kittet gratis. Fin gest.Teknologi Skrevet av: peter m o Skrevet: 7. January 2016
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.