Artikkel / Teknologi

03. oktober 2015
Av: peter m o

Visste du at du kan bruke både playstation 3 og 4 sine controllere på PC? Vi viser deg hvordan!

Guide: Playstation-controller på PC

Artikkel / Teknologi

03. oktober 2015

Med fare for å starte opp hele den gode gamle krigen mellom konsoll og PC, tør jeg påstå at det enkelte ganger kan være bedre å bruke en håndkontroll enn mus og tastatur til spill for eksempel. Hvis du sitter med en Xbox 360 eller Xbox One, så er problemet ikke eksisterende, siden du bare kan plugge den rett i en PC, så vil den bli gjenkjent med en gang. Står du derimot på andre siden og er på team Playstation, så er det litt mer jobb. Likevel er det fullt mulig å bruke både Sixaxis/Dualshock3 og Dualshock 4 som en fullverdig controller til PC. Bruker du DS4, kan du til og med utnytte paden på controlleren som en helt vanlig musepad.

Dualshock 3 / Sixaxis:

Playstation 3 sin controller het først Sixaxis, men fikk senere navnet Dualshock 3 etter at de monterte tilbake vibrasjonen. Teknisk sett er det ingen annen forskjell på disse, utenom navnet.

For å bruke denne som kontroll trenger du naturlig nok litt drivere og programvare. Denne heter MotionJoy, og kan lastes ned her. 

1. Last ned, installer og start programmet.
2. Koble til din Sixaxis/DS3 med en USB-kabel til PC'en.
3. Når du starter programmet, får du opp denne menyen. Trykk deg inn på Driver Manager.

4. Da skal du komme inn på følgende meny. Legg merke til at programmet allerede har merket at du har koblet til en kontroller i en USB-inngang. Trykk på install all og vent til prosessen er ferdig.

Du skal nå ha Dualshock 3 / Sixaxis installert på din PC! For å sjekke at den fungerer, kan du trykke på Profiles og se at den er koblet til der.

Du kan også endre om du vil ha den som en PS1-controller, PS2, Xbox, eller så kan du lage din egen profil og legge inn knappene akkurat slik du selv vil ha det.

Windows 10 OBS: Har du oppgradert til Windows 10, er sjansen stor for at du får opp feilmeldinger når du skal installere driveren i steg 4. Men vi har løsning på det og! Ta en kikk på denne videoen, den fungerte i alle fall for undertegnede.


For deg som vil ha bluetoothfunksjon, så er det en mulighet, men denne tilkoblinga er tvilsom på sitt beste, så vi kan anbefale å bruke USB-kabel istedet.

Dualshock 4:

Denne er enda enklere å få til. Programmet du trenger heter InputMapper og kan lastes ned her. Dette programmet er så enkelt at det knapt trenger noen videre guiding. Det er bare å laste ned, installere, og starte opp med din Dualshock 4 koblet til en USB-utgang. Den store fordelen med dette programmet, er at det lurer PC'en din til å tro at det er en Xbox-controller. Derfor vil du med dette programmet kunne enkelt bruke controller i omtrent alt av spill som har støtte for controller, uten at det blir ekstra arbeid for å få det til å fungere. Den eneste negative delen i dette blir at ikonene i spillet fortsatt er fra Xbox-controlleren. Så X blir til A, trekant blir Y osv.

En annen liten morsomhet som følger med i dette programmet er muligheten til å styre lysbaren på controlleren. I hovedmenyen kan du trykke på bildet av controlleren, og trykke på "new profile" i menyen som spretter opp. Under fanen "configuration" finner du masse interessante instillinger under lightbar settings. Programmet har også støtte for dine egne macroer, remapping av knapper slik du vil ha det selv, og paden på controlleren kan du også bruke som en helt vanlig musepad for å styre pc'en din. Fiffig.Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.


Våre favoritter

Hvordan se Premier League gratis
Artikkel / Teknologi

Hvordan se Premier League gratis

Og være fotball fan kan være dyrt. Et abonement på TV2 Sumo (som eier rettighetene her i Norge) koster 399,- i måneden. Da får du heller ikke velge hvilke kamper du har l…

Graffiti lek med myndighetene
Artikkel / Galskap

Graffiti lek med myndighetene

Her er en ganske artig bildeserie fra en graffiti artist som bestemte seg for å gjøre et lite eksperiment med myndighetene i London. Jeg syklet forbi denne bygningen hver dag til jobb i &…

Menn på juleshopping
Artikkel / Galskap

Menn på juleshopping

Julestria er nesten over, de fleste gavene burde være handlet inn, og det er på tide å endelig slappe av. Menn rundt om i verden blir ofte dratt med inn i kjøpesenter av sine …

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?
Artikkel / Galskap

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?

Som mindre skolegutt var det alltid av stor interesse å finne ut av hvilket fjell som er høyest, elv som er lengst, kvinne som er fetest eller innsjø eller øy som er st&osla…