Del på: Stumbleupon

Er Apple i ferd med å grave sin egen grav? Fortsetter dem i samme stilen er jeg redd for det...

Ok, den igressen er kanskje litt vel dramatisk, Apple vil nok ikke gå konken, men jeg begynner å bli #@*$ drittlei fordi dem har begynt å behandle kunder som intetanende idioter. Før var jeg fan av Apple, hvordan kunne man ikke være fan? iPod revolusjonerte mp3-spilleren, iPhone kombinerte iPod med telefoni og det er slik smart-telefoner ble født. Til og med før iPod var jeg fan. Det var nemlig slik at Apple virkelig tenkte på designere, fotografer og folk som jobber med video. Det var disse folka dem markedsførte seg mot. Final Cut Pro var et fantastisk redigerings-program, det finnes rett og slett ikke lenger (nei, Final Cut X er ikke bra). De siste par årene har jeg lagt merke til en trend, en trend som jeg ikke syntes er helt bra for forbrukeren.

Jeg eier en 2010 MacBook Pro og den var fantastisk. Den hadde plass til to 2.5" harddisker, den hadde to skjermkort, den hadde ram du kunne bytte ut og oppgradere, den hadde matt skjerm. Jeg kunne bruke den til å klippe video og lage animasjoner, jeg kunne bruke den til å rendre ut 3D bilder uten problemer. Siden Steve Jobs døde (RIP) har alt dette forsvunnet, nå handler Apple kun om å selge deres produkter til mest mulig folk, gjerne en ny versjon hvert år, og det handler om overprisede adaptere. Før handlet det fortsatt om å selge mye, men det handlet også om å lage og selge et produkt som kunne brukes av profesjonelle folk og som var "premium". Apples nyeste laptop er ikke bedre enn tre Raspberry Pi koblet sammen. Men den har jo ikke vifte, og "Force Touch" er jo et nytt kult ord?!! Apple har forstått at dem er i en slik situasjon nå at dem egentlig kan gjøre hva dem vil, fordi iSauene vil fortsette å handle.

For ikke så altfor lenge siden tok Apple bort USB fra MacBook og satt inn en (!) USB-C port i stedet. USB-C er genialt det, det er fremtiden. Men hvordan forestiller Apple seg at jeg skal klare meg med kun en USB-C port, når denne porten også blir brukt til å lade maskinen? Kanskje jeg noen ganger må plugge inn en USB-disk samtidig som jeg lader. Eller kanskje jeg til og med må gjøre noe så sprøtt som å kopiere filer fra en USB-disk til en annen. Neida, det er ikke mulig! Eller, jo det er mulig, men da må du først betale ekstra for en adapter som går fra USB-C til vanlig USB. En USB-C til USB adapter koster nå 200 kroner fra Apple. En USB-C til USB/HDMI/USB-C adapter koster 850 kroner (!). Det vil si at hvis jeg vil kopiere filer fra en USB-disk til en annen USB-disk må jeg faktisk kjøpe begge disse adaptorene, og det vil koste meg over 1000 kroner. Det er jo sinnssykt! Jeg forstår selvfølgelig at den nye MacBook maskinen ikke skal brukes som en stasjonær maskin hvor du kan plugge inn harddisker, skjermer, mus og tastatur. Den skal brukes på Starbucks mens du drikker en Cappuccino ut av et pappkrus. 

I det siste har det dukket opp noen nye rykter om neste års iPhone 7. Ryktene stammer fra en Japansk nettside, hvor det står at Apple vil ta bort hodetelefon pluggen. Du vet, den som 90% av hodetelefoner rundt om i verden bruker. Argumentasjonen for dette skal visstnok være at de da kan lage iPhone 7 hele 1mm tynnere. I stedet for den vanlige 3.5 hodetelefon-pluggen skal dem da altså bruke deres Lightning-port for hodetelefoner. Den samme pluggen som du bruker til å lade telefonen med. Bjeller burde begynne å ringe med en gang. Man vil med andre ord ikke kunne lade telefonen og høre på musikk samtidig, uten en adapter selvfølgelig. Dem fine hodetelefonene du brukte 2000kr på må du ha en Apple-adapter for å kunne ta i bruk. Jada, jeg vet at bluetooth hodetelefoner finnes, men jeg liker dem rett og slett ikke. Jeg hater å synke forskjellige ting til bluetooth hele tida, og det er veldig enkelt å glemme at bluetooth er tilkoblet når f.eks noen ringer til deg. Tanken er nok at de skal lage Beats hodetelefoner (som Apple nå eier) med Lightning plugg eller bluetooth, slik at iSauer kan kjøpe enda flere iProdukter. Det handler ikke om å innovere, det handler om å skape et nytt marked som Apple kan ha monopol på. Teknologi Skrevet av: anders g Skrevet: 2. December 2015
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.