Artikkel / Teknologi

26. desember 2014
Av: anders g

Jeg har nettopp kjøpt ny PC, og har nå byttet fra Mac til Windows igjen. Det er selvfølgelig litt anderledes, og jeg har letet internett opp og ned etter kjekke småprogrammer som kan gjøre livet mitt litt enklere.

8 enkle men geniale gratis-programmer til PC

Artikkel / Teknologi

26. desember 2014

FileDrop:

"No cables, no clouds" sier dem, og det er nettopp det som gjør dette programmet genialt. Folk som er kjent med Mac vet sikkert om AirDrop som er bygd inn i OSet og som lar deg overføre filer trådløst mellom Apple-produkter over WiFi. Men FileDrop tar det litt lenger, du kan laste ned en versjon av programmet til PC, Mac, Android og iOS (Windows phone kommer) og programmet lar deg overføre filer over WiFi. Hastighetene over WiFi er greie, det blir aldri like rask som å kopiere filer til en USB, men denne måten å overføre små filer på er mye enklere. Jeg bruker programmet veldig ofte til å overføre bilder og andre små filer fra min telefon til PC, eller fra min Mac til PC og omvendt.

Last ned: http://www.filedropme.com/

 

PosteHaste:

Dette programmet er egentlig ment for folk som lager video og vil sette opp prosjekter og trenger samme mappestrukturen flere ganger, men programmet kan også bli tilpasset til alle slags industrier. Det er helt genialt! Det tar litt tid å sette opp alt, men ideen er at du lager en "template" med hva slags mapper og filer som du vil kopiere til hvert prosjekt. På denne måten bruker du bare PostHaste til å generere mapper og alle filene blir kopiert dit du vil.

Last ned: http://www.digitalrebellion.com/posthaste/

Launchy:

Dette programmet er av det veldig enkle slaget, men jeg bruker det hele tiden hver dag. Jeg er klar over at det dette programmet gjør kan bli gjort ved å bare trykke på Windows-knappen, men det er noe med at Launchy popper opp midt på skjermen. Programmet kjører i bakgrunnen og du åpner programmet med en enkel snarvei (f.eks Ctrl+Spacebar), deretter starter du bare å skrive det du vil åpne og trykker enter. Ganske simplet med andre ord, men det gjør at jeg kan starte programmene mine mye raskere.

Last ned: http://www.launchy.net/

RealTemp:

Denne er kanskje litt nerdete. Jeg har nettopp kjøpt meg en helt ny monster-PC, og jeg har alltid litt paranoia for at alt ikke er helt som det skal være. Derfor har jeg innstallert dette programmet som forteller meg forskjellige temperaturer inni maskinen min. Normalt kjører CPU'en min på ca 30/40 grader, så jeg vet at det er noe galt hvis det øker til 60/70 grader.

Last ned: http://www.techpowerup.com/realtemp/

 

 

 

Magical Jelly Bean KeyFinder:

Nå for tiden kjøper folk programmer fra mange forskjellige kilder. Mange av dem har et serial-nummer, og hvis du må innstallere programmer igjen kan det være veldig frustrerende å måtte søke gjennom emailer og diverse for å finne koden igjen. Dette programmet skanner PC'en din for programmer med serial-nummer og forteller deg koden slik at du kan skrive den ned og huske den til neste gang du må innstallere. Det fungerer ikke med absolutt alt, jeg har hatt noen problemer med f.eks plugins til After Effects og Cinema 4D, men selvkjørende programmer fungerer fint.

Last ned: https://www.magicaljellybean.com/keyfinder/

Lightscreen:

Tar du ofter skjermbilder av skjermen din? Det gjør hvertfall jeg. Dette programmet kjører i bakgrunnen hele tiden og du starter programmet med en enkel tastatur-snarvei og du kan enten ta skjermbilde av hele skjermen, eller du kan ta bilde av bare en del av skjermen. Enkelt og genialt.

Last ned: http://lightscreen.com.ar/

Open Broadcaster Software:

Lignende Lightscreen, men i stedet for skjermbilder kan du filme hele eller deler av skjermen. Jeg bruker det ofte til forskjellige ting som f.eks å vise noen hvordan man gjør noe, eller bare for å "filme" videoer som blir spilt av i nettleseren som du vanligvis ikke kan laste ned. Litt vanskelig å forså når man først begynner å bruke det, men når du forstår hvordan det fungerer blir det enkelt.

Last ned: https://obsproject.com/

AutoHotKey:

Denne er veldig nerdete, og jeg har egentlig ikke så veldig peil på hvordan jeg kan bruke dette programmet bedre. Du lager et slags script som kan gjøre nesten hva du måtte ville, og du kan starte scriptet med en tastatur-snarvei. Jeg bruker det fordi jeg har et engelsk tastatur, men jeg vil ha en måte å skrive Norske bokstaver (æ, ø og å). Det gjør jeg med dette simple scriptet: !a::Send å return. Hver gang jeg klikker Alt+a får jeg en å.

Last ned: http://www.autohotkey.com/Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.


Våre favoritter

Hvordan se Premier League gratis
Artikkel / Teknologi

Hvordan se Premier League gratis

Og være fotball fan kan være dyrt. Et abonement på TV2 Sumo (som eier rettighetene her i Norge) koster 399,- i måneden. Da får du heller ikke velge hvilke kamper du har l…

Graffiti lek med myndighetene
Artikkel / Galskap

Graffiti lek med myndighetene

Her er en ganske artig bildeserie fra en graffiti artist som bestemte seg for å gjøre et lite eksperiment med myndighetene i London. Jeg syklet forbi denne bygningen hver dag til jobb i &…

Menn på juleshopping
Artikkel / Galskap

Menn på juleshopping

Julestria er nesten over, de fleste gavene burde være handlet inn, og det er på tide å endelig slappe av. Menn rundt om i verden blir ofte dratt med inn i kjøpesenter av sine …

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?
Artikkel / Galskap

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?

Som mindre skolegutt var det alltid av stor interesse å finne ut av hvilket fjell som er høyest, elv som er lengst, kvinne som er fetest eller innsjø eller øy som er st&osla…