Del på: Stumbleupon

Klarer du gjette hvem det er?

Hva er det første du tenker på når du hører Electronic Arts? Jeg for min del forbinder det med Fifa og sportsspill på slutten av nittitallet. Per i dag sitter de på mange store utviklere, og er et vellykket spillfirma med blant annet DICE (Battlefield), BioWare (Mass Effect, Dragon Age, Star Wars: The Old Republic), og ikke minst med Fifa og andre sportsspill, og mange fler. Men visste du at EA har kjøpt opp og lagt ned utallige kjente spillselskap de siste årene?

Den siste utvikleren som har fått kroken på døra er Maxis, firmaet som skapte Sim City og fikk braksuksess. I tillegg står de bak mange mer og mindre kjente titler som blant annet The Sims, SimCopter og Spore

En annen stor utvikler som ble nedlagt av EA er Bullfrog. De aller fleste har vel minner fra spill som Syndicate, Dungeon Keeper, Theme Park, Theme Hospital, og Populous fra barndommen. Det har i alle fall jeg, og per i dag hender det titt og ofte at jeg henter frem Theme Hospital.

Westwood. Selv om Command & Conquer-serien fortsatt lever i dag, er det ikke i nærheten så glimrende som det var da Westwood selv satt bak spakene.

I tillegg kan disse nevnes kjapt 

Origin (Ultima, Wing Commander)
Phenomic (SpellForce, BattleForge)
Pandemic (The Saboteur, Mercenaries)
EA Chicago (Def Jam ICON)
Waystone Games (Dawngate)

Det er for øvrig flere spill og serier som fortsatt eksisterer, men som har blitt regelrett slukt opp av EA, og får halvhjertede titler som blir melket bare med navnet. Nevner i fleng.

Mythic (Dark Age of Camelot)
DreamWorks Interactive/Danger Close/EA Los Angeles (Medal of Honor)
Black Box Games (Need for Speed, Skate)
PlayFish (The Sims Social)
NuFX (NBA Street)

Fortsatt er det flere selskap som ikke har blitt nevnt her. EA har vært i hardt vær flere ganger, blant annet ble de kåret til Amerikas dårligste firma i 2012, 2013. Og hvem kan vel glemme SimCity-katastrofen? Og selvfølgelig, de er kongene av mikrotransaksjoner og DRM.

Len deg tilbake, lukk øynene, og lytt til disse klassikerene. Og med det, vet vi at selv om selskapene er borte, vil vi alltid ha de gamle spillene tilgjengelig.


Spill & Gaming Skrevet av: peter m o Skrevet: 13. May 2015
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.