menu
 
Artikkel / Spill & Gaming

1. August 2016

PS Vita er blitt hacket, og det ser veldig bra ut!

GUIDE: Ordentlig homebrew på PS Vita

Artikkel / Spill & Gaming

1. August 2016

Jeg har hatt PS Vita en stund, men skal vel ærlig innrømme at den har ligget en stund å samlet støv i skuffen. Det finnes helt klart noen freshe spill til den håndholdte konsollen, som Killzone Mercenary, Metal Gear Solid HD og Uncharted Golden Abyss. Men det ser ikke ut til at det har kommet så mange nye spill i det siste, eller er det bare jeg som ikke har brukt den på en stund?

Men nå har konsollen endelig blitt hacket, og det gjør at vi kan kjøre såkalt homebrew software på den. Dvs at vi får hjemmesnekrede spill, emulatorer til alle mulige retro-konsoller og mer til. Homebrew var jo noe av grunnen til at PSP var en så morsom konsoll og knote med. Det skal vel sies at PSP hacking/homebrew også på en måte var starten av SisteStopp.com sin eksistens.

Nå har altså HENkaku kommet. En hack som lover å kjøre diverse homebrew på PS Vita rett fra hjemskjermen. Installasjonen er veldig simpel (full forklaring nedenfor), man navigerer rett og slett bare til nettsiden gjennom browseren til PS Vita og trykker på "Install" knappen. Programmet gjør diverse greier, og vips har du et nytt ikon på hjemskjermen. Dette programmet kan man starte på samme måte som alle andre PS Vita spill og programmer, og herfra kan man trykke på SELECT knappen for å starte en FTP Server. Dermed kan du enkelt koble til PS Vita fra PC eller Mac og overføre programmer. 

GUIDE:

 • Pass på at du har firmware 3.60 innstallert på PS Vita
 • Åpne opp nettleseren til PS Vita og naviger til henkaku.xyz
 • Trykk på "Install" knappen
 • Når du får en "Welcome to HENkaku" melding trykker du bare på "OK"
 • Når innstallasjonen er ferdig avsluttes nettleseren automatisk og du kan starte programmet fra hjemskjermen.
 • PS: Du må visst gjøre denne innstallasjonen hver gang du har startet PS Vita på nytt.

Under innstallasjon hadde jeg litt problemer, jeg fikk hele tiden opp en "error C2-1282-1" melding. Dette fikset jeg ved å åpne innstillingene til nettleseren og slette cookies og search history. Etter at det var gjort fikk jeg ikke noe problemer med innstallasjonen av HENkaku.

Når innstallasjon er ferdig vil du se en "molecularShell" boble på hjemskjermen. Åpne denne og trykk på Select knappen, dette starter FTP Serveren.

 • Legg merke til FTP adressen
 • Pass på at du er koblet til samme Wifi nettverk på både PC og PS Vita.
 • Koble deg til FTP adressen fra PCen din (jeg bruker FTP programmet FlashFXP, men det finnes tusenvis av FTP programmer).
 • Homebrew vil ha en filtype som er .vpk og kan lastes ned fra f.eks her: HENkaku showcase
 • Overfør de programmene du vil innstallere på PS Vita til "ux0" mappen.
 • Når du har overført alle programmene du vil innstallere kan du avslutte FTP serveren på PS Vita igjen.
 • Tilbake i molecularShell navigerer du til ux0 mappen og innstallerer de programmene du overførte.
 • Etter at det er gjort vil du finne disse nye programmene på hjemskjermen til PS Vita som vanlige bobler.
 • Enjoy!

Sjekk også usage siden til HENkaku for mer info og hjelp.


Våre favoritter

Hvordan se Premier League gratis
Artikkel / Teknologi

Hvordan se Premier League gratis

Og være fotball fan kan være dyrt. Et abonement på TV2 Sumo (som eier rettighetene her i Norge) koster 399,- i måneden. Da får du heller ikke velge hvilke kamper du har l…

Graffiti lek med myndighetene
Artikkel / Galskap

Graffiti lek med myndighetene

Her er en ganske artig bildeserie fra en graffiti artist som bestemte seg for å gjøre et lite eksperiment med myndighetene i London. Jeg syklet forbi denne bygningen hver dag til jobb i &…

Menn på juleshopping
Artikkel / Galskap

Menn på juleshopping

Julestria er nesten over, de fleste gavene burde være handlet inn, og det er på tide å endelig slappe av. Menn rundt om i verden blir ofte dratt med inn i kjøpesenter av sine …

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?
Artikkel / Galskap

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?

Som mindre skolegutt var det alltid av stor interesse å finne ut av hvilket fjell som er høyest, elv som er lengst, kvinne som er fetest eller innsjø eller øy som er st&osla…