Del på: Stumbleupon

Project scissors har blitt bekrefta som spirituell oppfølger i Clock Tower-serien

På nittitallet ga Human Entertainment ut et par spill som du gjerne kan kalle nisje-sjangeren. Disse var skrekkspill som lød navnet Clock Tower. Det som gjorde disse spesielle, var at de ble utspilt som en klassisk skrekkfilm, og våre helter og heltinner var ikke noe macho, overbola eks-soldat, men heller helt vanlige mennesker som ikke brukte skytevåpen og miner. For å overleve, måtte du finne steder å gjemme deg, eller bruke ting i omgivelsene som våpen og hinder for å slippe unna den ene busemannen som var ute etter deg. Nemlig Scissorman, en krokete liten kar med maske og en gigantisk og blodig saks.

Etter to svært suksessfulle titler på SNES og Playstation, etterfulgt av et par mindre suksessfulle og noen spinoffs, har det vært stille fra utviklerne. Helt til i 2014, da vi fikk høre snakk om noe som ble kalt Project Scissors. Fans av serien kobla dette raskt til den gamle Clock Tower-serien, og vi fikk naturligvis forventninger til dette.

For et par dager siden kom det endelig mer informasjon. Project Scissors vil offisielt hete Nightcry, og selv om det ikke er en direkte Clock Tower, kaller de dette for en spirituell oppfølger. Spillet er så langt annonsert til Playstation Vita, Android og iOS, og blir utviklet av et nytt japansk studio ved navnet Nude Maker, med skaperen av de gamle Clock Tower-spillene i spissen.

Det er ikke annonsert mye om spillet, men det vi vet så langt, er at det utspilles på en luksusbåt (med andre ord, ingen sted å stikke av), hvor ditt oppdrag er å løse drapsmysterier om bord som har ført til at båten blir stående midt på havet. Og her er naturlig nok en (eller flere..?) av passasjerene drapsmann/kvinne. Og vedkommede er ikke mye begeistret for at du snoker rundt.

En liten ting som kanskje gjør dette enda mer interessant, er at teaseren er lagd av Takashi Shimizu, skaperen av Ju-On (mer kjent som The Grudge i vesten). Og at Masahiro Ito, art director i det aller første Silent Hill, har en finger med i spillet, gjør saken heller ikke mindre spennende.

Enorme sakser, skremte unger, japansk horror og skumle menn med masker og drapslyst. Hvordan kan det feile?

Ta en kikk på teaseren her!
Spill & Gaming Skrevet av: peter m o Skrevet: 7. January 2015
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.