Del på: Stumbleupon

Konsollen som virkelig fikk galskapen på gli - hvilke spill troner på topp?

Den følgende artikkelen ble originalt skrevet av Anders Goberg og publisert 6. mars 2007.

Det finnes sikkert tusenvis av lister som dette, det finnes sikkert utallige lister som er helt lik denne også. Men alle kan vel ikke være helt orginale? Det begynner å bli en stund siden jeg spilte Nintendo (NES), men det finnes utrolig mange morsomme spill til konsollen, så jeg syntes den trenger en artikel som dette.

Ved siden av PlayStation er det ingen konsoller som har hatt like mange spill og såpass stort monopol som Nintendo 8-bit hadde. Jeg har ikke klart å finne ut hvor mange spill som ble gitt ut til konsollen her i Norge, men i Nord-Amerika ble det gitt ut tilsammen 775 spill (668 lisensierte og 87 ulisensierte). Med såpass mange spill å velge mellom burde det ikke være så vanskelig å finne 10 spill som passer inn på en Topp 10 liste...

 

10. Micro Machines (1991)

I dette spillet må man kjempe mot motstanderene i små biler. Banene er plassert på kjøkkenbenken, biljardbordet, i vasken, i garasjen osv osv. For hver gang du vinner åpner du opp et nytt fartøy du kan leke med. 

Micro Machines er det beste ulisensierte spillet som er produsert for NES, kan til og med si at det er det beste bilspillet til NES. Det finnes mange bilspill, men dette er faktisk utrolig moro. Eneste jeg syntes er litt rart er at man må velge en karakter man vil være. Etter at man har valgt den, ser man aldri karakteren igjen.

 

9. Teenage Mutant Ninja Turtles (1989)

Med dette spillet har Konami virkelig vært slemme, for dette er absolutt et av de vanskeligste spillene jeg kan huske. TMNT var veldig populære på slutten av 80-tallet, og det kom naturligvis et spill ut av det. Kontrollene var litt vanskelig, og flesteparten kom ikke forbi det andre brettet hvor man måtte redde dammen fra å sprenge.

 

8. DuckTales (1990)

I dette spillet spiller man som Unkel Skrue (Uncle Scrooge) og man må finne fem legendariske skatter som er gjemt på fem forskjellige steder. Dette spillet er virkelig en klassiker, og hvis man skulle være i tvil kan man bare ta en titt på DETTE bildet.

 

7. Duck Hunt (1985)

Dette spillet var rett og slett genialt. Man kunne sitte i timesvis å bare skyte ender, litt skuffende at det ikke var mulig å skyte den slemme hunden som ler hele tiden, men sånn er det. Dette er enkelt og greit genial gaming, ikke noe plot, ingen krav, alle kan klare dette. Kunne selvfølgelig få usannsynlige poengsummer ved å bare skyte på en lyspære.

 

6. Super Mario Bros. 2 (1988)

Det finnes massevis av Mario spill, og det er selvfølgelig kommet mange mange Mario spill etter dette. Men Super Mario Bros 2 er et av de beste. Her kan man kontrollere flere karakterer enn bare Mario, og det er noe man setter pris på. 

 

5. Metal Gear (1987)

Konami kom ut med nok et spill til NES, denne gangen var det en port av klassikeren Metal Gear fra MSX2. Spillet solgte over en million kopier i Nord-Amerika. Solid Snake må kjempe seg mellom militærbasen Outer Heaven og ødelegge super computeren som kontrollerer det nye Metal Gear våpenet. Dette er spillet hvor vi blir introdusert for Solid Snake, trenger vel egentlig ikke å si mer enn det?

 

4. Tetris (1989)

Alle kjenner vel konseptet bak Tetris, her må man arrangere klosser som faller ned slik at de lager hele linjer. Dette spillet er rett og slett en revolusjon og er fortsatt utrolig populært over hele verden. Utrolig avhenginghetsskapende, og en genial måte for å få tiden til å gå, utrolig morsomt spill.

 

3. Super Mario Bros. (1985)

Hvis du hadde lyst på en Nintendo 8-bit, og fikk det var det nesten umulig å ikke få med seg dette spillet. Det var dette spillet som solgte Nintendo, uten dette spillet ville ikke Nintendoen blitt så populær som den ble. Jeg kan huske at man kunne runne dette spillet på 10-15 minutter, og vi fortsatte å gjøre det flere ganger om dagen, så utrolig vanedannende var det. Alle har spilt dette spillet.

 

2. Megaman 2 (1989)

Dette var en revolusjon for Nintendoen. Her fikk man flotte brett, genial musikk, fin grafikk, god variasjon. Kan huske at jeg hadde et oppsett på hvilke brett man måtte ta først for å få de riktige våpnene for å klare å komme videre. Kan også huske den utrolig vanskelige dragen man måtte sloss mot. Dette er absolutt en klassiker, som fortjener å bli spilt om igjen den dag idag.

 

1. Super Mario Bros. 3 (1990)

Dette spillet er helt genialt, og absolutt det beste spillet man finner til Nintendo 8-bit. Mye av grunnen til at det var så bra var de fantastiske brettene, min personlige favoritt er den verden hvor alt er så stort. Spillet inneholdt også noen geniale "Power-ups", hvem kan vel glemme P-vinga, froskedrakten og fløyta. Alle viste hvor fløytene var. Trenger egentlig ikke si mer enn at dette er det ulitimate plattformspillet, og det er det fortsatt. Spill & Gaming Skrevet av: anders g Skrevet: 21. December 2014
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.