menu
 
Artikkel / Spill & Gaming

27. August 2015

Fortsetter den vanvittige historien i del 2

Hele Metal Gear Solid historien Del 2

Artikkel / Spill & Gaming

27. August 2015

I første del av denne serien tok vi for oss starten på serien med Metal Gear Solid 3, Metal Gear Portable Ops, og Metal Gear Peace Walker. Vi var kommet frem til året 1974 i spilltiden, og fortsetter videre med det nyeste tilskuddet i serien, Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes.

1975 - Soldiers Without Borders, mottar et brev med forespørsel om en kontroll for å avdekke atomvåpen på Mother Base. Ledelsen, Big Boss og Kazuhira Miller, mistenker raskt at dette er en felle satt i spill av Cipher (Major Zero) for å avdekke atomraketten som Metal Gear ZEKE holder, som hevn for hendelsene under Metal Gear Peace Walker. 

Samtidig oppdager de at Paz overlevde etter å ha kjempet mot Big Boss i Metal Gear ZEKE i slutten av Peace Walker, og nå er plassert i en fengselsleir kjent som Camp Omega. Big Boss ønsker å ta livet av henne, men Kazuhira Miller har en bedre plan. I og med at Paz var en dobbeltagent, og selv hadde et hat mot Cipher, ville de heller få tak i henne og presse henne for informasjon om Cipher. Dermed setter de i gang en redningsaksjon for å få henne ut av Camp Omega. Før de rekker å gjøre noe, har allerede Chico sneket seg ut av Mother Base for å selv redde Paz, noe som selvfølgelig går dårlig, og han blir selv tatt til fange i leiren. Bak hele leiren finner vi en gruppe kalt XOF, med en ny skurk i serien som leder, som også vil være hovedskurk i The Phantom Pain, med navnet Skull Face (høh, kreativt. Var Scully Mc Scullington allerede tatt eller..?). Hvem dette er, og hvilken historie han har er ukjent, og vil ikke bli kjent før TPP blir lansert. Alt vi vet er at Skull Face er ungarsk, kjenner Big Boss fra før, og ønsker å utslette både Cipher og Big Boss. Derfor torturerer han både Paz og Chico for informasjon om Cipher, og om Mother Base. Chico takler ikke torturen, og gir ut all informasjon han har om Mother Base, og ikke minst hvor de har Metal Gear ZEKE. Han blir etterpå tvunget til å sende ut et SOS-signal tilbake til Mother Base, i et forsøk på å lokke Big Boss bort. De lukter lunta, men bestemmer seg for å gjennomføre en redningsaksjon likevel.

Big Boss finner Chico i en panikktilstand, og blir nødt til å svimeslå gutten for å unngå uønsket oppmerksomhet, før han blir levert til helikopteret som venter. Chico våkner i en roligere, men fortvilt tilstand og forteller at Paz er død. Big Boss får en kasett som Chico har hatt på opptak under torturen, og bruker lydene på den for å finne ut hvor de har Paz. Han finner etterhvert også Paz, levende, men svært redusert. Etter å ha plassert henne på helikopteret legger de merke til et stort sår på magen, og mistenker fort at det er plassert en bombe der. I en dramatisk operasjon får de dratt ut bomben og kastet den ut av helikopteret før den eksploderer.

Alt ser ut til å være en stor suksess, helt til de kommer tilbake til Mother Base. Når det ikke er respons fra landingssenteret, oppdager de at Mother Base er under angrep av XOF. Det hele var et spill oppsatt av Skull Face. Atominspeksjonen var en måte å få soldatene sine over til Mother Base, samtidig som Big Boss var opptatt med å redde Chico. Hele basen kollapser, og de rekker å få ut Kazuhira Miller i siste øyeblikk.

Paz våkner i panikk og sier hun har en bombe til i kroppen (det ble aldri sagt hvor, men det ble hintet sterkt til at det var plassert i livmoren). Hun hopper ut av helikopteret, men eksploderer før hun kommer langt nok unna. Helikopteret med Big Boss, Kazuhira Miller og Chico kolliderer med et XOF-helikopter, og det hele resulterer i at Big Boss havner i koma.

1979 -  Frank Jaeger, bedre kjent som Gray Fox, dreper et yngre par under borgerkrigen i Rhodesia. Han oppdager at de har en datter, og dette plukker på noen hjertestrenger hos soldaten, som adoperer henne og behandler henne som sin søster. Den unge jenta, Naomi Hunter, visste ikke at Frank Jaeger hadde drept foreldrene. (Dette er relevant til senere, jeg lover!)

Dette konkluderer Ground Zeroes, og blir prologen til Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain.

Denne delen blir noe kort, da spillet ikke er lansert enda!

1984 - Big Boss våkner etter 9 års koma på et sykehus i det som etter ryktene skal være i Kypros. Han er svekket etter komaen, og hans venstre arm er erstattet med en krok. Sykehuset blir kort etter angrepet av XOF-soldater, og Big Boss får hjelp av en så langt ukjent person med navn Ishmael til å rømme sykehuset. Når han kommer seg ut, blir han plukket opp av en middelaldrende Revolver Ocelot på hest, og de rømmer fra sykehuset. Her starter en lang vei fra bunnen igjen, etter Mother Base og alt de hadde gikk tapt i angrepet ni år tidligere, og som leder av den nyoppstartede armeen Diamond Dogs, begir Big Boss seg ut på en hevntokt for å ta tilbake alt. 

Frem til hendelsene i Metal Gear i 1991 er det ukjent hva som skjer med Big Boss. Dette vil bli oppklart så fort Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain blir lansert. 

Vi kommer nå frem til 8-bitsspillene som ble gitt ut på MSX. Første ut er Metal Gear. Ikke Solid, bare Metal Gear.

1991 - Big Boss er tilbake som leder av FOXHOUND, men er også lederen av hans nåværende enhet, Outer Heaven. I nok et forsøk på å bekjempe Cipher og The Patriots, skaper forskerne i Outer Heaven en ny Metal Gear. Denne er kjent som Metal Gear TX-55

1995 - USA oppdager at Outer Heaven bygger en ny Metal Gear, og sender spesialstyrken sin FOXHOUND ut for å stanse det. De vet derimot ikke at Big Boss er leder for både Outer Heaven og nåværende leder for FOXHOUND. Han sender ut Frank Jaeger, mer kjent som Gray Fox, og senere som cyborg ninja (jess, nå begynner det å bli snål historie..). Han feiler oppdraget og blir tatt til fange. I et forsøk på å feile oppdraget en gang til, sender Big Boss nå ut grønnskollingen Solid Snake for å redde Gray Fox. Mot alle odds klarer Snake dette, og ødelegger den nye Metal Gear med det samme. Det er nå Big Boss avslører at han er lederen av Outer Heaven, og prøver å stanse Snake. Her kommer det også frem grunnen til at han leder FOXHOUND. Det hele var et forsøk på å dra ut tiden lenge nok til å fullføre Metal Gear TX-55Snake sprenger hele basen, Metal Gear TX-55, og Big Boss, Det viser seg senere at Big Boss overlever det hele og går i dekning i midtøsten. Etter dette tar Roy Campbell over ledelsen i FOXHOUND.

1997 - Big Boss spiller en stor rolle i frigjøringen av Zanzibar Land fra Russland.

Etter Metal Gear ble Solid Snake et fullverdig medlem av FOXHOUND. Han blir sendt ut på flere oppdrag og får en heltestatus. Dette tar oss frem til Metal Gear 2: Solid Snake

1999 - Det er en stor oljekrise i verden, og forskeren Dr. Marv finner opp en syntetisk olje. På grunn av dette, blir Dr. Marv kidnappet av soldater i Zanzibar Land, i et forsøk på å holde hele verden som gisler med full kontroll over den syntetiske oljen. Det blir oppdaget at soldatene bruker en ny Metal Gear, Metal Gear D, selvfølgelig utrustet med atomvåpen, samt flere mindre Metal Gears som forsvar. Og lederen av denne gruppen er ingen mindre en Big Boss. Roy Campbell, lederen av FOXHOUND, sender nå ut Solid Snake for å redde Dr. Marv

Snake infiltrerer basen og finner ut at Dr. Marv er død, men finner også formelen for den syntetiske oljen. Han blir deretter angrepet av Grey Fox, bak spakene på en Metal Gear. Snake ødelegger Metal Gear og dreper Grey Fox etter en lang kamp i et minefelt.

I slutten av spillet dukker Big Boss opp igjen. Uten våpen går Snake i full Macgyver-stil og dreper Big Boss med (er du klar for dette..?) en lighter og en boks hårspray. Rett før Big Boss kollapser, forteller han at han er Snake's far.

The Patriots henter kroppen til Big Boss, svevende mellom liv og død og injeserer han med nanomaskiner. Dette legger Big Boss i en kunstig koma, og gir The Patriots full kontroll. Målet til Major Zero er å bruke Big Boss sine gener for å gjøre sine soldater sterkere, senere kjent som Genome-prosjektet, hvor soldater har blitt injesert med DNA fra Big Boss. Dette godtok ikke Revolver Ocelot, som nå begynte sine planer for å knuse The Patriots.

2000 -  Roy Campbell forlater FOXHOUND, og i hans sted overtar Liquid Snake.

2001 - Major Zero blir eldre og mer paranoid og maktsyk, og nekter å la noen andre ta kontroll over The Patriots. Zero starter utviklingen av en kunstig intelligens som kan drive The Patriots, hvor fire kjerner er kontrollert av en femte, "master". (her er det bare å holde tunga rett i munnen folkens, helt ærlig tror jeg ikke engang Hideo Kojima klarer å forklare hvordan systemet fungerer uten å slå opp i et par leksikon)

2003 -  Naomi Hunter utvikler et virus med navn FOXDIE. Det er programmert til å ta livet av spesifikke personer basert på DNA og nanomaskiner (den så vel ingen komme..?). Planene er å bruke dette for å ta livet av Solid Snake, som hevn for å ha drept Gray Fox (som adopterte henne etter å ha drept foreldrene hennes i 1979)

Henger du fortsatt med i handlingen? Med det konkluderer vi del 2 av sagaen, og kommer tilbake med del 3 som tar for seg den mer moderne delen med mer nanomaskiner, DNA, og cyborgninjaer. Her er det bare å følge med! (og holde tunga rett i munnen!)


Våre favoritter

Hvordan se Premier League gratis
Artikkel / Teknologi

Hvordan se Premier League gratis

Og være fotball fan kan være dyrt. Et abonement på TV2 Sumo (som eier rettighetene her i Norge) koster 399,- i måneden. Da får du heller ikke velge hvilke kamper du har l…

Graffiti lek med myndighetene
Artikkel / Galskap

Graffiti lek med myndighetene

Her er en ganske artig bildeserie fra en graffiti artist som bestemte seg for å gjøre et lite eksperiment med myndighetene i London. Jeg syklet forbi denne bygningen hver dag til jobb i &…

Menn på juleshopping
Artikkel / Galskap

Menn på juleshopping

Julestria er nesten over, de fleste gavene burde være handlet inn, og det er på tide å endelig slappe av. Menn rundt om i verden blir ofte dratt med inn i kjøpesenter av sine …

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?
Artikkel / Galskap

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?

Som mindre skolegutt var det alltid av stor interesse å finne ut av hvilket fjell som er høyest, elv som er lengst, kvinne som er fetest eller innsjø eller øy som er st&osla…