Del på: Stumbleupon

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain slippes snart, vi har tatt en titt på den sinnsyke historien til spillserien.

Nå er det virkelig ikke lenge til Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain slippes. Derfor har vi her i SisteStopp prøvet så godt vi kan å lage en oversikt over den meget forrvirende historien til denne fantastiske spillserien. Denne artikkel-serien vil bli delt opp i flere deler, det er rett og slett alt for mye å gå gjennom for kun en artikkel. Vi tar for oss den generelle handlingen, derfor kan det hende at noen ikke så viktige karakerer og hendelser rett og slett ikke er blitt med. Dette er mer en oversikt over de viktigste hendelsene i spillets tidslinje i kronologisk rekkefølge.

Vi har lagt inn bilder av hver karakter som blir omtalt, du trenger bare å hovre musen over navnet og et bilde vil poppe opp. Har du forslag til forbedringer må du gjerne skrive en kommentar nederst i artikkelen. Her er det selvfølgelig massevis av spoilere.

Ok, da begynner vi i starten...

1918 - Kina, Russland og USA oppretter The Philosophers. Dette er en hemmelig gruppe bestående av de mektigste politikerene fra disse tre landene. Poenget var å prøve å styre verden vekk fra brutaliteter og unødvendig krig. 

1935 - Naked Snake blir født.

1939The Philosophers skaper "The Philosophers Legacy". Denne inneholder 100 milliarder dollar, i tillegg til navnene til de hemmeligholdte medlemmene.

1942 - Otacons bestefar, Dr. Emmerich, begynner å jobbe med The Manhatten Project. Dette var et forskinings og utvikligsprosjekt for å skape verdens første atombombe. Disse hendelsene i spillet er basert på virkelige hendelser. 

1946 - Etter andre verdenskrig blir "The Philosophers Legacy" stjålet og innholdet blir spredt over flere bankkontoer rundt om i verden.

1961 - Forsker Nikolai Sokolov begynner arbeidet med å skape et Russisk atomvåpen kalt Shagohod.

1962 - CIA oppretter FOX Unit (Force Operation X). En enhet som vil bli brukt til å løse hemmelige operasjoner. Enheten blir ledet av Major Zero.

1963 - President John F Kennedy blir drept, vissnok på ordre fra The Philosophers. Dette leder oss til Metal Gear Solid 3, kanskje det beste spillet i serien.

Naked Snake er på oppdrag i Sovjetunionen på ordre fra Major Zero og FOX Unit. Hans oppdrag er å finne våpenforsker Nikolai Sokolov og stoppe prosjektet Shagohod, en mobil tanks armert med atomvåpen lagd av nevnte Nikolai Sokolov. Naked Snake blir stoppet av hans egen mentor The Boss som har desertert til Russland fra USA, hun sammarbeider med Volgin og har gitt Volgin et Amerikansk atomvåpen uten at USA vet om det. Naked Snakes oppdrag ender ikke godt når Volgin detonerer atombomben. 

USA får skylden for at bomben gikk av, men dem sender Naked Snake tilbake for å drepe hans mentor The Boss og få tak i Shagohod. Han får hjelp av Eva og må kjempe mot bl.a Ocelot. Volgin har også fått tak i The Philosopers Legacy (som nå lever på en mikrofilm), en bankkonto med 100 milliarder dollar, skumle greier. Til slutt ødelegger Naked Snake Shagohod, dreper Volgin og The Boss, og får tak i halvparten The Philosophers Legacy for USA. Den andre halvparten er forsvunnet. 

MEN, så blir det skikkelig forvirrende. Eva var faktisk en dobbeltagent, hun jobbet for USA og later som hun er på russisk side, men hun er faktisk på Kinas side (what?!). Hun prøvde hele tiden å skaffe The Philosophers Legacy for Kina. Ocelot er en trippelagent, som jobber for The Philosophers.

The Boss var også lojal til USA, hun skulle prøve å finne ut hvor The Philosophers Legacy befant seg ved å infiltrere enheten til Volgin, hun ga Volgin atomvåpenet han brukte med tilatelse fra USA, men USA trodde ikke at Volgin faktisk ville bruke våpenet. Når Volgin avfyrte våpenet måtte USA endre planene, The Boss måtte derfor bli drept av Naked Snake for at USA kunne bevise at de var uskyldig i hele greia. Hun var egentlig en helt, men ble erklært forræder for alltid.

MEN, på slutten av Metal Gear Solid 3 viser det seg at det er The Philosophers som har arrangert alt dette, kun fordi dem var redde for at The Boss ville bli for sterk og legendarisk, og de mente at hun måtte bli drept og tatt bort fra ligninga. 

Naked Snake blir omdøpt til Big Boss, og får medalje for sin innsats. Egentlig er han fly forbanna på den Amerikanske rejeringa for at dem fikk han til å drepe hans mentor The Boss, som egentlig var en helt. Han forlater FOX Unit, det samme gjør Major Zero, og slik ender Metal Gear Solid 3: Snake Eater.

1965Gene blir den nye lederen av FOX Unit.

1966 - Big Boss (tidliggere Naked Snake) redder Frank Jaeger (aka Gray Fox/Cyborg Ninja).

1970 - Gene omgjør FOX Unit til en illojal enhet og avslutter sammarbeidet med CIA. Dette leder oss til spillet Metal Gear Solid Portable Ops:

Big Boss er i fangenskap og blir torturert av FOX Unit, som er gått rogue (FOX Unit er gruppen han jobbet med i Metal Gear Solid 3). FOX Unit prøver å finne ut hvor den siste halvparten av The Philosophers Legacy befinner seg.

Big Boss sitter i fengsel ved siden av Roy Campbell, og sammen klarer dem å komme seg ut av fangenskap. Big Boss finner ut at han har fått skylden for at FOX Unit har gått rouge, og han lærer at den eneste måten han kan renvaske seg er å finne lederen av FOX Unit, Gene. Big Boss starter Fox Hound, en gruppe dedikert til å kjempe mot og utrydde FOX Unit. Med seg har han Major Zero, Ocelot, Frank Jaeger, Para-Medic og Eva.

Big Boss dreper FOX Unit lederen Gene som gir han alle FOX Units eiendeler. Dette inkluderer penger, soldater og planer for å skape en militær nasjon.

Tvisten (det er alltid en tvist) er at hele greia med at FOX Unit tok Big Boss til fange slik at han startet Fox Hound, var planlagt av Ocelot og Major Zero slik at de kunne tvinge CIAs sjef ut av skjul slik at de kunne få tak i halvparten av The Philosophers Legacy for seg selv. 

Ocelot dreper CIA sjefen og får tak i resten av The Philsophers Legacy og sammen med Big Boss og Major Zero starter dem The Patriots. De har nå en hær, massevis av penger (The Philosophers Legacy), soldater og planer klare for å bygge en militær nasjon. Med så mye makt viser det seg at The Patriots er i stand til å kontrollere hele Amerikas regjering. 

Og det er slutten av Metal Gear Solid Portable Ops. 

1972 - Big Boss havner i koma etter å ha blitt skadet. Major Zero er bekymret for at Big Boss kanskje aldri våkner opp, så han tar hans DNA og bruker Eva som en surrogat mor. Liquid Snake, Solid Snake (!!) og Solidus Snake blir alle født. 

Big Boss våkner fra koma og er sjokkert over hva Major Zero og The Patrots har gjort. Han syntes dette er et massivt svik mot hans originale planer og bestemmer seg for å forlate The Patriots. Major Zero tar over som leder av The Patriots og omdøper enheten til Cipher. 

Dette leder oss inn til det neste spillet i seriens historie: Metal Gear Solid Peace Walker.

1974 - Big Boss (i selve spillet heter han Naked Snake igjen, men la oss gjøre det så enkelt som mulig å referere til han som Big Boss) returnerer etter at han forsvant i 1972, han har opprettet enda en ny hær som han kaller Soldiers Without Borders. 

En gruppe soldater har tatt over Costa Rica, og Big Boss og hans Soldiers Without Borders blir spurt om å redde landet. Big Boss, med hjelp fra Kaz Miller og enheten Soldiers Without Borders tar jobben og Costa Rica gir dem et anlegg i karibiske hav kalt Mother Base. Etterhvert lærer dem at gruppen (som nå kontrollerer Costa Rica) har med seg et våpen kaldt Peace Walker. Dette er tross alt Metal Gear Solid så Peace Walker er ikke overraskende en atombombe. Peace Walker er blitt bygd med en AI basert på The Boss sin personlighet. Peace Walker vil avfyre så fort den plukker opp at et annet atomvåpen er blitt avfyrt. 

Big Boss møter Amanda, lederen av opposisjonen i Costa Rica. Hennes bror, Chico, blir kidnappet, Big Boss overbeviser Amanda om å bli med Soldiers Without Borders og Big Boss går på oppdrag for å redde Chico og finne Peace Walker.

Big Boss finner og redder Chico, som også blir med Soldiers Without Borders.

Det viser seg at gruppen som nå kontrollerer Costa Rica var startet av en rogue CIA agent med navn Coldman. Coldman prøver å avfyre Peace Walker ved å gi den falske data, målet er å utslette Soldiers Without Borders. KGB dukker opp og dreper Coldman, men Coldman klarer i siste liten å aktivere Peace Walker, dette sender falske data om et angrep fra Sovjetunionen på Cuba til NORAD. På grunn av dette er Amerika gira på å sende et motangrep på Sovjetunionen. Big Boss tar kontakt med NORAD for å prøve å overbevise dem om å ikke avfyre noen våpen mot Sovjetunionen, men NORAD avviser han. The Boss sin personlighet tar kontroll over Peace Walker og drukner Peace Walker, dette ender trusselen. 

Big Boss har nå fått med seg designerene til Peace Walker i hans egen hær og de begynner å lage en ny Metal Gear, kalt Metal Gear ZEKE (Metal Gear er atomvåpen som går igjen i hele Metal Gear Solid historien). Denne Metal Gear blir stjelt av en av Major Zero sine hemmelige agenter (Paz), og han planlegger å avfyre atomvåpnene mot USA og legge skylda på Big Boss og hans Soldiers Without Borders. 

Big Boss stopper Paz og ødelegger Metal Gear ZEKE. Deretter overbeviser han hæren sin (Soldiers Without Borders) om at de skal starte en nasjon for dem selv som de kaller Outer Heaven. 

Det er slutten av del 1 av Metal Gear Solid historien, følg med i de neste dagene for del 2.Spill & Gaming Skrevet av: anders g Skrevet: 23. August 2015
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.