Del på: Stumbleupon

Ikke pælm kontrolleren i veggen, eller drukne datamusa i do

Enkelte spill er vanskelige. Til tider brutale. Eller kanskje urettferdige? Kanskje den gjenstanden du har farmet i flere timer endelig dukker opp, bare for å se en ny spiller snappe den opp foran nesa di. Eller hva med den bossen du har slått etter å ha slitt med i evigheter, bare for å bli kverka av en trashmob? Og det checkpointet du sårt trenger, er rett foran deg, men nei. I verste fall har strømmen gått på verst tenkelige tidspunkt, eller hele maskineriet går i lås. Her er Sistestopp sine 5 topptips for hvordan du kan spare sinnet, og ikke minst penger for knuste tv'er, og for å unngå tvangsinnleggelse på nærmeste mentalsykehus.

1. Spar utstyret.

Legg noen puter rundt ditt favorittsted for å smelle kontrolleren. Slik kan du peise kontrolleren din rundt i rommet uten at du risikerer at den knuses. Du får utløp for agressjonen, men sparer penger. Win-win.

2. Ta en pause.

Tro meg, det hjelper. I verste fall, sett på et annet spill en stund og tenk deg litt om. Det hjelper på å få litt perspektiv på ting. Ta en kopp kaffe og kom tilbake senere. I de fleste tilfeller klarer du det på første forsøk når du da kommer tilbake. Eller kanskje til og med prøve punkt nr 3. 

3. Be om hjelp.

Det er ikke juks å se på en video på youtube. Eller lese en guide. Sitter du bom fast et sted og ikke kommer deg videre, så er det lov å spørre om litt hjelp. Spill skal være underholdning, og det er ikke stort underholdende å ikke få noe gjort. Eller at du ikke finner den ene tingen som er unødvendig bortgjemt. Ikke se på det som et nederlag, det er greit.

4. Aksepter tapet.

Enkelte ganger er det ikke noe du får til. Godta det, sett på et annet spill, eller sett ned vanskelighetsgraden. Bare la det skje, det er ikke noe du kan gjøre her. Ta det som en mann/kvinne, smil og godta at du ikke er god nok. Eller er det en læringkurve du har hoppet litt raskt over? Kanskje du kan prøve igjen litt senere? (se punkt 2)

5. Få ut agressjonen.

Gå tilbake i spillet med din topplevel karakter og lag et helvete rundt lavrankede fiender. Sett ned vanskelighetsgraden og smell igjennom en gang før du setter den opp og prøver igjen. Klag litt til noen. Ta en joggetur. Eller hvis ikke det hjelper, legg fra deg kontrolleren og bank livskiten ut av en pute.Spill & Gaming Skrevet av: peter m o Skrevet: 1. July 2015
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.