Del på: Stumbleupon

2015 har vært et flott år for gaming, og 2016 blir interessant!

I februar publiserte vi en liste over spill som garantert kom til å bli en suksess i 2015. Noen spådommer var veldig korrekte, som for eksempel The Witcher 3 som har fått flere priser, og ikke minst kåret til game of the year. Enkelte spill på listen, har derimot blitt som så ofte skjer, utsatt. Dette er årets liste over spill vi tror går til topps i 2016.

Verdige kandidater som ikke nådde helt opp:

Hitman
Doom
Mirrors Edge: Catalyst
Mafia 3
Street Fighter 5
Tekken 7
Dishonored 2
Tom Clancys the division
Mass Effect Andromeda
Unravel
South Park: The fractured but whole
For Honor
Ghost Recon Wildlands
Horizon Zero Dawn
Dreams
World of Final Fantasy
Ratchet and Clank
Deus Ex: Mankind Divided
Quantum Break
Star Ocean: Integrity and Faithlessness
Battleborn

10. Legend Of Zelda

Etter flere spinoffs, rykter, og det faktum at Nintendo holder kortene tett inntil brystet, er det lite informasjon om spillet enda. Det vi vet er at spillet kommer ut i 2016 til Nintendo WiiU, og har så langt bare tittelen "Legend of Zelda". For øyeblikket står spillet på en tiendeplass, men det kan fort rykke oppover om vi får mer informasjon om det. Og en ting er helt sikkert, dette kommer til å selge!

9. Pokemon Go

Når "bare" opp til en niendeplass, mest på grunn av at vi ikke vet hvordan spillet faktisk fungerer i praksis. Konseptet høres veldig interessant ut, til tross for at det er et mobilspill. Ved hjelp av mobilen din med GPS og kamera, og til og med et form for elektronisk armbånd om du vil, kan du tråle rundt i verden (den virkelige verden, her skal du fysisk ut av sofaen!), jakte på Pokemon, kjempe mot dem, og fange dem. Dette er det nærmeste du kommer Pokemon i det virkelige liv, og vi ser frem til å se hvordan det fungerer i praksis!

8. Gears of War 4

Fans av Xbox-serien har ropt etter oppfølger siden Gears of War 3 ble lansert i 2011. Under Microsofts pressekonferanse på E3 ble deres bønner hørt, og vi fikk se første sniktitt på Gears of War 4. Etter E3 har vi ikke hørt mye om spillet, men vi vet at det blir en direkte oppfølger til 3'ern, og at det vil ha en mørkere og mer mystisk atmosfære. Absolutt interessant, og salgstallene vil utvilsomt gi Xbox One et stort puff.

7. Dark Souls 3 

Det som ryktes å være det siste spillet i serien ser mørkt, blodig og brutalt ut. Souls-serien er berømt for å være uhorvelig vanskelige og nådeløse, og her er det ingen som tar hånda di og leier deg gjennom spillet. Her har du et sverd, fiks resten sjøl. Vi forventer en mørk historie full av magi, frytelige vesen, røffe kamper, og et skjermbilde som gjentar "You died" om igjen og om igjen..

6. Gran Turismo Sport 

Gran Turismo har siden det første spillet på den originale Playstation vært kjent som den ultimate kjøresimulatoren, med banebrytende grafikk, støpte kontrollere, og bilfysikk som gjør enhver bilinteressert våt i trusa. GT Sport virker å følge den samme trenden, men denne gangen med en litt mer leken stil da de introduserer et spill med mer fokus på sportsbiler og rally, enn å rekreere den gjennomsnittlige familiebilen (les: den norske, kjedelige bilparken). Spillet blir litt på bølgelengde med tidligere prolog-spill, og er ikke en del av den nummererte serien. 

5. Firewatch

Vi kan ikke ha en slik liste uten å legge på et par indies! Og Firewatch er en av de virkelig interessante i denne kategorien. Vi vet lite om spillet så langt, men det har en nydelig grafisk stil, og ser absolutt interessant ut. Du blir plassert i rollen som Henry, en skogvokter i villmarka. Naturligvis har du de vanlige skogvokteroppgavene, men den mystiske skogen holder noen hemmeligheter som potensielt kan gjøre spillet om til et survival-sim. Dersom noe skjer, har du en kontakt du kan snakke med over radio, i ren Bioshock-stil. Dette ser over gjennomsnittet interessant ut til å være indie!

4. Uncharted 4

Per i dag har jeg enda ikke opplevd et eneste dårlig spill fra Naughty Dog, fra Crash Bandicoot, Jak and Daxter, til The Last of Us, og ikke minst Uncharted. I 2016 kommer fjerde, og sannsynligvis siste del av den nyskjerrige Nathan Drake i Uncharted 4: A Thiefs End. Historien skjer tre år etter forrige spill, hvor Nate har "pensjonert" seg og slått seg ned med kona Elena. Idyllen varer ikke lenge, da hans bror Sam, som alle trodde var død, dukker opp. Sammen utforsker de en bortglemt piratkoloni, og selvfølgelig en dertilhørende tapt skatt. Spillet presser som vanlig alle grenser til Playstation 4, og det vi har sett av spillet så langt, er øyegodteri fra øverste hylle. Vi gleder oss!

3. No mans sky

Nok et indiespill, men også et av de som har vært mest omtalt siden det ble annonsert. Spillet blir beskrevet som et førstepersons åpent univers-survival. Du inntar rollen som en astronaut i en uutforsket galakse, og blir utstyrt med en overlevelsesdrakt og et romskip. Hva du gjør videre herfra er helt opp til deg. Hopp mellom planeter, utforsk, kjemp mot fiendtlige vesen, samle informasjon og ressurser, og bruk disse til å oppgradere utstyret ditt. Det er utrolig mange muligheter. Og det som gjør spillet så spesielt, er at hver av de millionene av planetene blir generert automatisk. Det vil med andre ord si at ingen planeter er like, og du vil aldri dra til samme stedet to ganger. Heller er det ingen andre som vil kunne dra til samme planet som du drar til. Alt er tilfeldig, og det er opp til deg å finne ut hvordan du vil gripe an situasjonen. Det hele blir en fargerik smørje som ser ut til å kunne underholde i timesvis!

2. The Last Guardian

Spillere verden over har lenge ventet på flere emosjonelle og dype spill fra utvikleren som står bak blant annet Ico og Shadow of the Colossus. The Last Guardian ble først annonsert i 2009, og var planlagt å lanseres i 2011. Etter annonseringen ble det derimot helt stille om spillet, og vi fikk ikke hørt noe mer før Sony's pressekonferanse på E3 i 2015, da de startet hele showet med en lang demo av spillet, og ikke minst med releasedato i 2016. Som tidligere spill, vil dette også bli dypt, emosjonelt, og ikke minst gigantisk. Nøyaktig hva historien går ut på vet vi ikke enda, men vi vet at du har et kjæledyr med deg, som er en blanding av en fugl og en hund. Sammen med dette vesenet må du spille en blanding av plattformspilling og hjernetrim. I tillegg må du ta vare på vesenet, ved for eksempel å mate den, eller å fjerne spyd og piler som den kan bli truffet av, stakar. 

1. Final Fantasy XV

Apropos spill som har vært lenge i utvikling, så har vi her rekordholderen. Final Fantasy XV var lenge kjent som Final Fantasy Versus XIII, men forsvant altså fra kartet etter å ha blitt annonsert i 2006. Spillet ble omgjort til Final Fantasy XV i 2013, og har etter over ti år i utviklingsprosessen endelig fått lanseringsvinduet 2016. I spillet kan vi vente en blanding av moderne mecha-monstre blandet med middelalderske konger, dronninger, drager og slott. Her kan det se ut som både gamle og nye fans av serien kan ha mye å glede seg, og det vi har sett av demoen så langt, ser helt fantastisk ut. Spillet presser virkelig grafiske grenser, og frammaningen av den gamle guden Ramuh er noe av det sykeste jeg har sett i et spill noen sinne. Spillet står på min førsteplass over spill som er forventet i 2016, og det er med god grunn.Spill & Gaming Skrevet av: peter m o Skrevet: 19. December 2015
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.