Del på: Stumbleupon

Dimmu Borgir, A-ha, Kygo, Nico & Vinz, TNT, Stargate, Turboneger. Alle disse har to ting til felles. De er alle Norske, og har hatt suksess med musikk utenfor Norges grenser. I vårt moderne og digitale samfunn er det enklere enn noen gang å spre musikken sin verden over. Det er blitt mer og mer vanlig at Norske artister oppnår internasjonal suksess. Det finnes derimot en Normann som har fått musikken sin spilt i sammenheng med store Hollywood produksjoner, kjente TV-serie og store spill. En Normann som har skrevet fantastisk musikk som er elsket av millioner verden rundt, men du sikkert aldri har hørt om. En 36 år gammel mann fra Trondheim, som heter Thomas Jacob Bergersen. 


Bergersen er komponist, multi instrumentalist og med-grunnlegger av musikkselskapet Two Steps From Hell. Selskapet ble stiftet i 2006 i Los Angeles, California. Sammen med Amerikanske Nick Phoenix komponerer de Episk trailer musikk og har gitt ut 10 album. Han har også gitt ut to soloalbum. Musikken er instrumentaler, noen har vokalisert melodi, med store orkester. Musikken kan ofte minne om symfonisk rock og metall. Musikken blir ofte brukt i trailerer til filmer, spill, TV-serier og vanlige reklamer på TV. Den meste spilte videon på Youtube er melodien Protectors of the Earth, som i skrivende stund, er spilt nesten 58 millioner ganger, og musikken til duoen har dukket opp i over 1000 filmtrailere. Du har uten tvil hørt en av melodiene deres uten å være klar over det. Melodien Heart Of Courage dukker blant annet opp i OneCalls reklame for EkstremSportveko  2016. 


Dersom du er en fan av klassisk, rock, pop, metall eller musikk generelt anbefaler jeg på det sterkeste at du sjekker ut musikken til Two Steps From Hell. Phoenix og Bergersen komponerer nydelig, melodiøs og episk orkester musikk verdig de største scener. Nylig kalte Vin Diesel Kygo for ett musikalsk geni. Spør du denne skribenten vil jeg si at det finst allerede en Normann som fortjener den tittelen. Thomas J. Bergersen er den beste Norske musikkeren du aldri har hørt om. Han er en mann som fortjener mer oppmerksomhet både her hjemme og i utland. Kanskje vår største musikalske hjerne og de fleste vet nok ikke engang hvem han er. Jeg kan enkelt anbefale melodier som: Strength of a Thousand Men, Dragon Rider, Victory, To Glory, Archangel eller Blackheart, men det ville ikke vært nok. Jeg anbefaler alle med tilgang til internett og ledig tid, å skynde seg til Youtube eller Spotify. Søk opp Two Steps from Hell og nyt.

 Musikk Skrevet av: andreas b Skrevet: 7. March 2017
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.