Del på: Stumbleupon

Har du vært innom Rockheim i Trondheim ennå?

Jeg er ikke akkurat av typen som frivillig går på museum. Pipen fikk derimot en annen lyd når jeg ble invitert med på Rockheim i Trondheim. For deg som ikke vet hva det er, så er det et museum som omhandler rock and roll fra 50-tallet til i dag. Guidene var veldig spesifikk på at dette var et interaktivt museum, så her var det snakk om å pille mest mulig på ting og tang for å få den rette opplevelsen.

Her var det hodetelefoner på alle hjørner, trykkskjermer, og ikke minst laserpenner. Ja, laserpenner. Så lenge en dør er åpen, så var det mulig å gå inn, og alltid noe se der. Her var det virkelig noe for de fleste som er interessert i musikk, alt fra Bjørn Eidsvåg og Åge Aleksandersen, til Dimmu Borgir og Mayham.

Andre interaktive stasjoner var blant annet proffe oppsettinger av instrumenter, så om du har lyst til å sette deg ned, sette på headsett og jamme litt, så står du fritt til det. Ja, de har til og med et eget rom hvor du får opplæring i gitarspilling på storskjerm!

Er du mer interessert i moderne musikk? Hiphop? Fortvil ikke, de har til og med satt opp miksebord og pc'er så du kan pille og plukke og lage din egen musikk. 

Her er det noe for enhver smak, men det er likevel to rom som virkelig fanget min interesse. Det første var et lite rom med glassgulv, og hvor tre av fire vegger var skjermer. Ikke bare snakk om lerret, her var hele veggene skjermer. Og her kan du bruke laserpeker for å vise musikkvideo fra et stort bibliotek. Hadde vært noe å hatt hjemme i stua..


Det andre rommet jeg gjerne vil gi litt ekstra oppmerksomhet er metallbula. Det er et lukket (og lydisolert) rom som er basert på øvelseslokalene til Mayham. Her hadde de rekreert øvingslokalene i et mørkt rom, med instrumenter bak piggtråd, et kjøleskap full av tomme ølflasker, og en sofa. I følge guidene var både sofaen, kjøleskapet og piggtråden den reelle de brukte i øvingslokalene sine. Det er kult! Og bak instrumentene var det satt opp en storskjerm som spilte av musikkvideoer fra Mayham, Keep of Khalessin, Dimmu Borgir og mange flere. Hvordan skifte låter spør du? Kassettspiller. Det var et skikkelig stemningsrom hvor ethvert metalhead føler seg hjemme.


Og det var ikke bare i dette rommet de hadde de faktiske gjenstandene fra artister. Akkurat i skrivende stund ha de en egen utstilling som baserer seg på humor i musikk. Her så vi for eksempel antrekkene fra gutta i The Julekalender, hatten til Fleksnes, og ikke minst revekostymene til Ylvis.

Dette er et herlig sted for alle musikkinteresserte, og jeg følte det fortjente en oppmerksomhet fra Sistestopp. Ta turen innom hvis du er i Trondheim, eller ta en kikk på Rockheim.noMusikk Skrevet av: peter m o Skrevet: 15. July 2015
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.