Del på: Stumbleupon

Hva får du om du kombinerer hvitløksbrød og ostesmørbrød?

Du har muligens sett bilder av noe lignende før på nett, men aldri tenkt å lage det. Det blir som en mellomting mellom ostesmørbrød og hvitløksbrød. Super å sette frem på en fest, som tilbehør til mat, eller bare en lørdagssnack. Jeg har prøvd denne med stor suksess. Det er nok flere måter å lage denne på, men her er i alle fall min oppskrift på ostefyllt loff.

Du trenger:
1 Loff, hvilken som helst type.
1 pk ost. Jeg bruker mozerella, men her kan du bruke det du vil.
1 pk kryddersmør. Hvitløksmør er best, men du kan bruke hva du vil 
Olivenolje
Salt, pepper og annet krydder du vil ha. Jeg har hatt stor suksess med rosmarin og chiliflak, men her er det bare fantasien som setter grenser.

Skjær loffen på skrå, men ikke skjær gjennom bunnen. Den skal henge fast, så det hele er i etts stykke.

Og skjær på skrå den andre veien, slik at det blir terninger som henger fast i bunnen. Hvor store du vil lage disse er opp til deg.

Halvsmelt krydder/hvitløkssmøret litt i microbølgeovn, eller la den stå fremme en stund slik at den blir myk. Dra terningene litt fra hverandre, og smør mellom disse. Ikke spar på smøret, det vil trekke inn i brødet og gjøre det mykt og gi masse god smak.

Fyll ost i alle kriker og kroker. Bruk så mye eller lite du vil, men her er det egentlig bare å dynge på.

Pensle på litt olivenolje på toppen av brødet, det gjør at toppen blir crispy. Krydre med det du vil, men vær litt forsiktig med saltet siden det ofte er mye salt i både ost og kryddersmør fra før av.

Stek den i ovnen på 180-200 grader til osten har smeltet og toppen er blitt crispy. Følg med så det ikke blir brent, det tar ca 10 minutter.

Til slutt skal du sitte igjen med nydelig ostefyllt loff. Nå kan du dra ut terningene en og en, og det vil følge med store smeltede osteklumper, fulle av hvitløk/kryddersmør. Dette er kosemat på sitt beste. Mat & Drikke Skrevet av: peter m o Skrevet: 4. January 2016
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.