Del på: Stumbleupon

På tide å la tenna løpe i vann..

Søtpoteten er en amerikansk klassiker som kan brukes til det meste. Mens Norge, det lille potetlandet vårt, har dype røtter med nemlig, ja, poteten, er det nå søtpoteten som holder på å gjøre et stort inntog. Søtpoteten kan bakes, stekes, moses, gratineres, kokes, og er minst like anvendelig som vår kjære potet, men har en karakteristisk smak, og en fin sødme. Har du vært på en burgerrestaurant (nei, mækkern tells ikke..) i det siste, har du kanskje vært borti søtpotetfries allerede? I dag tenkte jeg å vise en oppskrift på bakt søtpotet med en liten vri. I tillegg til å bake, skal den både moses og gratineres. Dette er matporno på sitt beste.


2 søtpoteter pr veldig sultne pers skal holde. Stikk noen hull i potetskallet med en gaffel, og bak i steikovn på 200 grader i ca en time. Poteten skal være helt mør.


Del poteten på langs, og skrap ut kjøttet med en skje. Ikke skad skallet, og la gjerne litt av poteten være igjen. Hell over litt god olje over skallene, og stek de videre i ovnen på samme temperatur i ti minutter til, så skallet blir crispy.


Mens skallet står i ovnen og blir knasende godt, kan du mose selve poteten med litt melk, og krydre med salt og pepper. Vil du ha annet krydder i her, er det selvfølgelig fritt frem! Bruk gjerne stavmikser om du ikke fikk den bakt mør nok, eller ikke har tålmodighet nok. Det skal bli en tykk potetmoskonsistens på den.


Når skallet er ferdig crispy, skal du fylle potetmosen tilbake i disse. Fordel den i hvert skall.


Strø over masse deilig ost. I dette tilfellet brukte jeg en blanding av mozerella og cheddar, men her er selvfølgelig valget ditt!


Masse deilig ost... Gjerne litt mer salt og pepper her og, før du kjører den i ovnen en siste gang for å smelte osten. Rundt ti minutter er nok. Kjør gjerne grillelement i ovn om du har det, men pass på så det ikke blir brent, men bare gylden. Men vi er ikke ferdig enda!


Oh yes. Bacon. Veganerens største fiende og fristelse. Jo mer, jo bedre. Sprøstek det, og strø over den ferdige poteten.


Dette er utrolig godt. Spis det som det er, eller ha det som eksklusivt tilbehør til en god biff eller lignende. Mat & Drikke Skrevet av: peter m o Skrevet: 23. February 2016
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.