Del på: Stumbleupon

Tykke, deilige pannekaker med masse godt på. Og så enkelt!

I Norge har vi den klassiske fleskepannekaka i form, eller tynne pannekaker som egentlig er crêpes, den franske varianten. Men i amerikanske filmer og serier finner vi skikkelige tykke pannekaker i en stabel, gjerne dryppende i sirup og smør. Dette er en enkel variant av disse, som er fantastisk gode til frokost eller lunch. Eller hvis du er litt frekk, kan du nok ha disse til middag og. Disse kan du til og med lage i en flaske! Lite søl og oppvask, og hvis du ikke klarer å spise alt, er det bare å sette det i kjøleskapet til senere.

Du trenger: 

50 gr smør
2.5 dl melk
2 egg
3 dl mel
1 ss sukker
2 ts bakepulver
1 klype salt

Vask en flaske godt. Bruk gjerne en med bred åpning, og en trakt. Tøm først i alt det tørre.

Rist litt på den så det blander seg. Hell så i egg, melk og smeltet smør. Bruk meierismør, ikke noe margarin her i gården nei!

Og det er alt du trenger. Nå kommer den morsomme delen. Skru korken GODT på flaska, og rist alt du har til det blander seg. Shake løs! Observer hvordan undertegnede gjør det!


Til slutt skal du ha en jevn pannekakerøre. Hvis du ser klumper, så er det bare å riste mer. Du kan selvfølgelig lage denne oppskriften i en bolle og bruke visp hvis du heller vil det, men flaskemetoden er veldig enkel, og sparer oppvask!

Når røra er klar, kan du smelte litt smør i en panne. Igjen, MEIERISMØR! Du trenger ikke mye, bare så det er et lite lag på panna. Etter første runde trenger du ikke ha på mer smør heller, så lenge du har en god nonstick panne. Tøm på passe store (eller små, alt etter hva du vil ha) klatter med røre, og stek dem på ganske høy varme. 

Når det blir små bobler på toppen av pannekakene er det på tide å snu dem. Dette går fort.

Når pannekakene har fått en fin brunfarge på begge sider er de klare. Da er det bare å ha på det du vil. Stable dem som på amerikansk film/serie og legg på en smørklatt og lønnesirup. Eller spis dem med bacon, syltetøy, sukker, peanøttsmør, banan, blåbær, eller hva du enn vil. Dette er godt!Mat & Drikke Skrevet av: peter m o Skrevet: 3. March 2017
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.