menu
 
Artikkel / Mat & Drikke

3. March 2017

Tykke, deilige pannekaker med masse godt på. Og så enkelt!

Oppskrift: Amerikanske pannekaker på flaske

Artikkel / Mat & Drikke

3. March 2017

I Norge har vi den klassiske fleskepannekaka i form, eller tynne pannekaker som egentlig er crêpes, den franske varianten. Men i amerikanske filmer og serier finner vi skikkelige tykke pannekaker i en stabel, gjerne dryppende i sirup og smør. Dette er en enkel variant av disse, som er fantastisk gode til frokost eller lunch. Eller hvis du er litt frekk, kan du nok ha disse til middag og. Disse kan du til og med lage i en flaske! Lite søl og oppvask, og hvis du ikke klarer å spise alt, er det bare å sette det i kjøleskapet til senere.

Du trenger: 

50 gr smør
2.5 dl melk
2 egg
3 dl mel
1 ss sukker
2 ts bakepulver
1 klype salt

Vask en flaske godt. Bruk gjerne en med bred åpning, og en trakt. Tøm først i alt det tørre.

Rist litt på den så det blander seg. Hell så i egg, melk og smeltet smør. Bruk meierismør, ikke noe margarin her i gården nei!

Og det er alt du trenger. Nå kommer den morsomme delen. Skru korken GODT på flaska, og rist alt du har til det blander seg. Shake løs! Observer hvordan undertegnede gjør det!


Til slutt skal du ha en jevn pannekakerøre. Hvis du ser klumper, så er det bare å riste mer. Du kan selvfølgelig lage denne oppskriften i en bolle og bruke visp hvis du heller vil det, men flaskemetoden er veldig enkel, og sparer oppvask!

Når røra er klar, kan du smelte litt smør i en panne. Igjen, MEIERISMØR! Du trenger ikke mye, bare så det er et lite lag på panna. Etter første runde trenger du ikke ha på mer smør heller, så lenge du har en god nonstick panne. Tøm på passe store (eller små, alt etter hva du vil ha) klatter med røre, og stek dem på ganske høy varme. 

Når det blir små bobler på toppen av pannekakene er det på tide å snu dem. Dette går fort.

Når pannekakene har fått en fin brunfarge på begge sider er de klare. Da er det bare å ha på det du vil. Stable dem som på amerikansk film/serie og legg på en smørklatt og lønnesirup. Eller spis dem med bacon, syltetøy, sukker, peanøttsmør, banan, blåbær, eller hva du enn vil. Dette er godt!


Våre favoritter

Hvordan se Premier League gratis
Artikkel / Teknologi

Hvordan se Premier League gratis

Og være fotball fan kan være dyrt. Et abonement på TV2 Sumo (som eier rettighetene her i Norge) koster 399,- i måneden. Da får du heller ikke velge hvilke kamper du har l…

Graffiti lek med myndighetene
Artikkel / Galskap

Graffiti lek med myndighetene

Her er en ganske artig bildeserie fra en graffiti artist som bestemte seg for å gjøre et lite eksperiment med myndighetene i London. Jeg syklet forbi denne bygningen hver dag til jobb i &…

Menn på juleshopping
Artikkel / Galskap

Menn på juleshopping

Julestria er nesten over, de fleste gavene burde være handlet inn, og det er på tide å endelig slappe av. Menn rundt om i verden blir ofte dratt med inn i kjøpesenter av sine …

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?
Artikkel / Galskap

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?

Som mindre skolegutt var det alltid av stor interesse å finne ut av hvilket fjell som er høyest, elv som er lengst, kvinne som er fetest eller innsjø eller øy som er st&osla…