Artikkel / Mat & Drikke

27. november 2015
Av: peter m o

Matmarked for spesielt interesserte

Mathallen Oslo

Artikkel / Mat & Drikke

27. november 2015

Tidligere har vi skrevet om mathallen i Trondheim, kort tid etter åpningen. Denne gangen har vi tatt turen til Mathallen i Oslo.

Det er mye som er likt, men samtidig er det et noe annerledes konsept. Mens Trondheim's mathall er mer som en stor butikk med forskjellige leverandører, byr Oslo på en stor hall med flere butikker i. Det hele blir som et marked med lokale råvarer i forskjellige "boder". I tillegg er det en del serveringssteder her, noe som er savnet i Trondheim.

Butikkene er varierende, hver med sitt spesialiserte vareutvalg. Blant annet oster, sjokoladevarer, kaffe, brødvarer, grønnsaker og Stangekylling. Spesielt lar jeg meg imponere av Vulkan fisk som har et godt utvalg av flott fersk fisk, skalldyr og bløtdyr. De selger til og med blekksprutblekk, og ikke minst ekte russisk kaviar til priser som gjør at lommeboka selvantenner og slår hjul tilbake i lomma dersom du i det hele tatt tenker på å kjøpe. Vulkanfisk har også et lite spisested i hallen, som skal ha mye skryt for sin "Fish and chips" som jeg testet ved mitt besøk. 

Kjøttmarkedet skal også nevnes som et høydepunkt, med et bredt utvalg av ferskt kjøtt, og bearbeidede kjøttvarer. I tillegg til det forventede utvalget som leverpostei og spekeskinke, lager de også den berømte burgeren til Heston Bloomenthal. Denne har også blitt testet av undertegnede, og kan anbefales på det sterkeste.

Til og med Sous Vide Norge har butikk her med utrolig mye spesialkjøkkenutstyr, blant annet det meste du trenger til molekylær gastronomi.

I tillegg til nevnte butikker, er det også en del restauranter i hallen. Spansk tapasbar, sushi og rawit smoothies er selvfølgelig representert, men også et sted som spesialiserer seg på paier. Er også en ølbar med mellom 200 og 300 øltyper! Ett sted som virkelig stikker seg ut er Via Italia, som både selger og serverer fersk pasta på bestilling. Det imponerer!

Er du kokk, eller bare generelt matinteressert er du nødt til å ta deg turen innom dette senteret om du skal til Oslo. Finner du ikke noe som frister her, er det ingen håp.

Foto forsidebilde: Finn Ståle Felberg / MathallenKommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.


Våre favoritter

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?
Galskap

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?

Som mindre skolegutt var det alltid av stor interesse å finne ut av hvilket fjell som er høyest, elv som er lengst, kvinne som er fetest eller innsjø eller øy som er st&osla…

Menn på juleshopping
Galskap

Menn på juleshopping

Julestria er nesten over, de fleste gavene burde være handlet inn, og det er på tide å endelig slappe av. Menn rundt om i verden blir ofte dratt med inn i kjøpesenter av sine …

Sovjetiske kontrollrom
Galskap

Sovjetiske kontrollrom

Det er noe veldig vakkert med gamle kontrollrom fra Sovjettiden. For gledens skyld, her et et utvalg bilder av kontrollrom som kan dateres tilbake til Sovjettiden. Store knapper, blinkende lys og anal…

Møt Camilla Luddington, nåtidens Lara Croft
For Gutta

Møt Camilla Luddington, nåtidens Lara Croft

Hvem elsker vel ikke Tomb Raider og Lara Croft? Det gjør hvertfall vi. De nye spillene er faktisk overraskende bra, selv om du kan legge merke til at dem er laget for konsollmarkedet og at PC v…

Lag ditt eget tegneprogram
Teknologi

Lag ditt eget tegneprogram

I denne guiden tenkte jeg at vi kunne prøve å lage et veldig simpelt tegne program. Før du tenker at det blir alt for vanskelig og klikker deg bort fra denne artikkelen, så v…