Del på: Stumbleupon

Matmarked for spesielt interesserte

Tidligere har vi skrevet om mathallen i Trondheim, kort tid etter åpningen. Denne gangen har vi tatt turen til Mathallen i Oslo.

Det er mye som er likt, men samtidig er det et noe annerledes konsept. Mens Trondheim's mathall er mer som en stor butikk med forskjellige leverandører, byr Oslo på en stor hall med flere butikker i. Det hele blir som et marked med lokale råvarer i forskjellige "boder". I tillegg er det en del serveringssteder her, noe som er savnet i Trondheim.

Butikkene er varierende, hver med sitt spesialiserte vareutvalg. Blant annet oster, sjokoladevarer, kaffe, brødvarer, grønnsaker og Stangekylling. Spesielt lar jeg meg imponere av Vulkan fisk som har et godt utvalg av flott fersk fisk, skalldyr og bløtdyr. De selger til og med blekksprutblekk, og ikke minst ekte russisk kaviar til priser som gjør at lommeboka selvantenner og slår hjul tilbake i lomma dersom du i det hele tatt tenker på å kjøpe. Vulkanfisk har også et lite spisested i hallen, som skal ha mye skryt for sin "Fish and chips" som jeg testet ved mitt besøk. 

Kjøttmarkedet skal også nevnes som et høydepunkt, med et bredt utvalg av ferskt kjøtt, og bearbeidede kjøttvarer. I tillegg til det forventede utvalget som leverpostei og spekeskinke, lager de også den berømte burgeren til Heston Bloomenthal. Denne har også blitt testet av undertegnede, og kan anbefales på det sterkeste.

Til og med Sous Vide Norge har butikk her med utrolig mye spesialkjøkkenutstyr, blant annet det meste du trenger til molekylær gastronomi.

I tillegg til nevnte butikker, er det også en del restauranter i hallen. Spansk tapasbar, sushi og rawit smoothies er selvfølgelig representert, men også et sted som spesialiserer seg på paier. Er også en ølbar med mellom 200 og 300 øltyper! Ett sted som virkelig stikker seg ut er Via Italia, som både selger og serverer fersk pasta på bestilling. Det imponerer!

Er du kokk, eller bare generelt matinteressert er du nødt til å ta deg turen innom dette senteret om du skal til Oslo. Finner du ikke noe som frister her, er det ingen håp.

Foto forsidebilde: Finn Ståle Felberg / MathallenMat & Drikke Skrevet av: peter m o Skrevet: 27. November 2015
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.