Del på: Stumbleupon

Et herlig marked med lokalmat i sentrum

Midt i hjertet av Trondheim sentrum finner du et ganske så anonymt bygg med påskriften "Mathallen Trondheim". Dette bygget åpnet for under en uke siden, og viser seg å være en drøm for kokker og egentlig alle som er glad i god mat. Hva er så dette? Joda, tenk på disse gode markedene som du finner på torgene stort sett på sommertid, hvor du finner tak i alt av kortreist mat, fra lokale bønder og matprodusenter. "Farmers Market" kalles det ofte. Men i mathallen finner du akkurat det samme, men dette er året rundt!

Her har de kjøttvarer (ferske, tørket, speket), fisk (fersk, røkt), lokale grønnsaker, oster, og lokalproduserte tørrvarer som syltetøy, brød/flatbrød, saft, sjokolade, til og med frysetørket frukt og bær. I tillegg har Gulating slått seg sammen med mathallen, og for deg som ikke vet hva Gulating er, så snakker vi nå om øl. Både lokale ølvarianter, og eksklusive varianter du ikke finner overalt ellers. Og det som virkelig setter spissen på det hele, er at vareutvalget forandrer seg etter sesong og leveranser. Jeg var innom stedet med to dagers mellomrom, og bare på den korte tiden så jeg nye ting som ikke var der sist.

Dette er rett og slett en drøm for en hver kokk, og hit skal jeg garantert flere ganger! Prisene kan kanskje være litt stive, men i dette tilfellet får du absolutt det du betaler for. Dette er kvalitet! Og jeg kan garantere deg at det er ikke varer du finner på den lokale matbutikken på hjørnet.

Er det noe du har lyst til å smake på? Da kan du ta en liten tur opp i andre etasje, og be om bord på restauranten hvor de bruker nevnte råvarer. Eller ta deg en kaffe eller øl mens du sender madammen på shoppingtur et annet sted..?

Ta en kikk i galleriet, og drøm deg vekk i godsakene!Mat & Drikke Skrevet av: peter m o Skrevet: 16. July 2015
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.