Del på: Stumbleupon

En liten historie om drøvtyggere

Den sure gretne gubben er tilbake! Denne gangen skal jeg lange ut mot et spesielt folkeslag, nemlig veganerene. Nei, jeg har ikke tenkt å kritisere vegetarianere. Vegetarianere spiser ikke kjøtt, noen spiser ikke fisk og kylling, og det er overkommelig. Vi kokker finner alltid et alternativ til dere og tenker ikke videre over det. 

Nei, med fare for å terge på meg veganere landet over, skal jeg nå kritisere det folkeslaget som ikke spiser kjøtt, fisk, kylling, egg, melk, smør, honning, ja hovedsaklig alt av mat. Jeg snakker om folk som ikke kan bruke en fargestift uten å vite at planten den er lagd av døde av naturlige årsaker, og at den fikk en verdig begravelse i etterkant. Og jeg er ikke redd for å si min mening heller, fordi veganere er svake, og kan skremmes vekk med en stor skje (P.S: hvis du tok den referansen, fortjener du en medalje!).


Pass deg, ellers så steker jeg en kotelett til deg!

Greit. Du spiser ikke kjøtt. Respekterer det. Ikke fisk? Fugl? Okei, godtar det, men du går glipp av noe. Melk? Egg? Nå er du bare vanskelig. Fersk frukt og grønnsaker som ikke har falt ned fra treet av seg selv? Nå misliker jeg deg.

En ting er å ikke spise det selv av en eller annen grunn, men en ting skal være helt sikkert. Hvis du prøver å få meg, som kjøttspiser, til å få dårlig samvittighet så vit dette: Jeg kommer til å spise deg. Nei virkelig, jeg kommer til å spise deg.

Det må da være et vanvittig kjedelig liv hvis du ikke kan tylle i deg det du vil av meieriprodukter, ikke steke noe i smør, ingen ost?? Eller verst av alt: HVORDAN KAN NOEN OVERLEVE UTEN BACON?? Og ikke kom å prøv deg på havremelk og plantebacon. Det smaker pest og kolera, koster flesk (hø hø, pun inteded), og fins skjeldent på normale butikker. Hvorfor?Venstre: Bacon. Høyre: Kompost

Så har du det herlige dilemmaet når overnevnte ekstremister skal ut på restaurant. Hva skal vi kokker egentlig servere deg? Neste gang en kode rød sellerisuger møter opp og forlanger spesialbehandling, skal jeg ta en tur i fryseren og finne en stor porsjon is og servere det. Og ja, vannet har fått en naturlig død. Kan du spise det?


Vegansk, glutenfri, soyafri, antibiotikafri, rått, ingen tilsetningstoffer eller genmodifisering, organisk, fettfritt, og helt lavkarbo. Mmm...

Helse? Tja, greit nok, det er kanskje sunt å spise ekstremveganerkost, men er det virkelig verdt å gå til så ekstreme tiltak, og være nødt til å planlegge hvert eneste måltid for å få i deg de riktige næringsstoffene når en saftig biff med masse godt tilbehør gir deg alt du trenger? Våre forfedre, ja helt tilbake til steinalderen kaldkvælte dyr, kasta de på et bål og spiste med stor appetitt. Og menneskeheten er da fortsatt her, er vi ikke?

Redde dyr? Slutt å spis opp maten deres da.

Miljø? Kupromp er en større miljøfare enn en biff. Just saying. Hva gjør vi når jorda blir overfyllt av dyr som ikke blir spist? Når vi i tillegg kjører Volkswagen diesel så er veganerdietten bare et voksende problem! (høhø, der fikk jeg inn den vitsen..).

Og mitt største poeng: hvorfor ikke egg? Høner legger egg uansett om du spiser dem eller ikke. (det fins egg fra frittgående høner og, ikke prøv deg!) Kyr produserer melk. Bier lager honning. Hvorfor ikke spise det istedet for at det skal råtne likevel? Frukt og grønt er da vel heller ikke noe sunnere dersom du venter på at det faller ned av seg selv? Hjælp.

Konklusjonen her er enkel. Fra alle kokker, til alle ekstremveganere: Dere er ikke bare litt vanskelig i matveien. Dere er rasshøl. Såh, gå tilbake og knask på et dødt tre, og la meg kose meg i fred med biffen min!Mat & Drikke Skrevet av: peter m o Skrevet: 8. October 2015
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.