Del på: Stumbleupon

La meg introdusere deg for verdens verste lukt..

I hybler og studentkollektiv landet over blir det konsumert store mengder boksemat og ferdigmat, og som Sistestopps egne huskokk, har jeg tatt på meg ansvaret for å undersøkte og smake på dette. Det er nemlig utrolig mye som ikke har noe som helst i en hermetikkboks å gjøre. I min jakt på uvanlige og spesielle hermetikkbokser endte jeg opp med en harrytur over til svenskegrensen, og der fant jeg noe meget spesielt. Nemlig surstrømming.

Har du sett vår test av snurring enda?

Surstrømming er en svensk spesailitet som består av sild, som er hermetisert, og tilsatt akkurat nok saltlake til at den fermenteres, men ikke blir direkte råtten (selv om det lukter sånn..). I denne laken skal fisken ligge i minst et halvt år før den åpnes og nytes med flatbrød, smør, potet, og løk. På mange måter veldig lik vår egen rakfisk, men akkurat surstrømmingen er i en liga helt for seg selv. Lukta er så sterk at dersom en boks blir åpnet innendørs, kan du bare levere fra deg depositumet på leiligheta med en gang. Den har blitt klassifisert som verdens verste lukt flere ganger, og som du vil se i videoen, kan jeg bekrefte at dette er kraftige saker. På grunn av den kraftige fermenteringen, er hermetikkboksen lagd slik at den skal bule ut når trykket blir for stort.

Til surstrømming skal det naturligvis inntas store mengder alkohol for å kunne takle lukta og smaken, så jeg lar det få skylda for tvilsom filming, dårlig belysning, og manglende fokusering. I tillegg til meg selv, har jeg også tatt med meg to mer eller mindre ufrivillige ofre for smaking. Ole og Preben, dere har baller av stål, og fortjener definitivt en shoutout for å ha gått gjennom dette sammen med meg!

Subscibe gjerne til vår youtubekanal for neste test som vil komme ut ganske snart. Det er brennsikkert.*


*Sistestopp tar ikke ansvar for eventuelle hus/hytte/kirke/bråtebranner eller brannsår av ymse slag. Dette er også et hint til hva som kommer frem til neste videotest. (Nei, vi skal ikke sette fyr på noe. Denne gangen.)

P.S: Svenskene kan gjerne ha surstømmingen for seg selv.Mat & Drikke Skrevet av: peter m o Skrevet: 30. March 2016
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.