Del på: Stumbleupon

Ikke prøv dette hjemme..

Samme dag som vi testet surstrømming, gikk jeg og mine to ofre løs på en ny test i underholdningens navn. Her har jeg fått tak i tørkede, hele Carolina Reapers, som er kåret til verdens sterkeste dyrkede chili av Gunness World Records i 2013. Chilistyrke måles på en skala som kalles Scovillegrader (forkortet til SHU), og Carolina Reaper inneholder i snitt 1,569,300 SHU, hvor de sterkeste har blitt målt helt opp til 2,2 millioner SHU. Til sammenligning har en vanlig habanero "bare" 100,000 til 350,000 SHU, og den vanlige chilien du finner i alle butikker ligger på 1,000 til 1,500 SHU. Dette er brennhett! Jeg sier rett og slett ikke mer om saken, og lar videoklippet tale for seg selv. Videre omtale følger etter videoen under.


Carolina Reaper er som videoen nevner, "en go oppkvekkar". Smaksmessig er den helt utrolig god, til tross for at det tar ca 15 sekunder før den gode smaken går over til å bite deg i mandlene, kjører tunga di i en blender, og penetrerer øregangene med smerte. Det hele varte i ca 10-15 minutter før styrken var mer eller mindre helt borte. Tårer, snørr og svette siler, og ønsket om å utføre deepthroat på en snømann er sterk. Etter å ha spist denne, ble vi alle fysisk utslitte, og til tross for en del alkohol på forhånd, var alle klinkende edru etter dette. 

Dagen etter var for øvrig verre. Etter chili, kebabpizza, alkohol, og overdrevent konsum av flere slag melkeprodukter (vi delte en hel liter melk, en pakke fløte, og nesten to liter is), var det ikke en begeistret følelse om morgenen. Magen kjentes ut som den hadde innebygd en vaskemaskin på sentrifuge, og jeg har aldri vært så glad for at jeg har mer enn ett toalett i huset. Her satt vi på hvert vårt bad, holdt oss fast i toalettskåla for ikke å lette, mens vi ba til både hellige og mindre hellige makter om å overleve seansen som ble gjentatt flere ganger samme dag. Som om det ikke var nok, så satt styrken i chilien fremdeles igjen. Hver tur på toalettet var som å drite flybensin, og alt ønske om å tisse var borte, da det kjentes ut som en middels alvorlig kjønnssykdom hadde slått seg ned under forhuden mens du voldtar et levende bol med jordveps. Hele dagen etter ble en grusom opplevelse som minte mer om influensasymptomer enn dagen derpå.

Carolina Reaper kan anbefales på det sterkeste smaksmessig, men samtidig anbefales ikke ettermælen. Det svir.Mat & Drikke Skrevet av: peter m o Skrevet: 4. April 2016
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.