Del på: Stumbleupon

Kan vi by på en nydelig eksklusiv 5-retters middag basert på hermetikk?

Nok en gang har kokken tatt sjansen på nye tester, og denne gangen har jeg dratt med meg to mer eller mindre frivillige offer. Dagens test er en 5-retters, hvor det aller meste kommer rett fra en hermetikkboks.

Forrett: Snegler (på boks) i hvitløkssmør, servert på bruchetta med cherrytomat

Hovedrett fjærkre: Mock duck (hermetisert), med smørstekt squash og paprika. Mock duck er et asiatisk vegetarprodukt, lagd av stekt gluten.

Hovedrett kjøtt: En nydelig duo av turistproviant (postei av erter, kjøtt og flesk, basicly snurring..) og rindfleisch im aufguss. Sistnevnte hadde jeg på daværende tidspunkt ingen anelse om hva det var, og alt jeg klarte å tyde fra boksen var at det inneholdt 70% ku. Et søk i etterkant viser at dette er noe som kalles "beef infusion", rett og slett en form for biffgryte lagd av kjøtt, løk, vann og krydder. Stikkordet på denne testen var gourmet, og da var tilbehøret naturligvis trøffelerstatning. Dette var en helt svart sopp, nedlagt i en syrlig lake, og hadde en markant smak av metall.

Hovedrett lam: Skotsk rett, haggis. Haggis er en kjøttmos lagd av innmat av får, løk, havregryn og krydder, stappet inn i magesekken, og kokt.

Dessert: Dessert. Rett og slett en boks hvor det sto dessert på. Et søk i etterkant viser at dette er kondensert melk, sukker og honning som er kokt til det blir en kremet masse. I tillegg prøvde vi også Masa Krowkowa. Dette er en polsk dessertkrem basert på kondensert melk og sjokolade. Tilbehør til dette var tørre mariekjeks.

Barnemeny: Mac and cheese. På boks.

Snacks: Peanøtter med kyllingsmak, sjøgress med wasabi, og snacks med rekesmak

Resultatet kan du selv se i videoen under


Hylla mi er full av rarieteter på boks, og det har omtrent gått sport i å finne snodige hermetiske ting. Se frem til flere tester i tiden som kommer!Mat & Drikke Skrevet av: peter m o Skrevet: 5. May 2016
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.