Del på: Stumbleupon

Prima junkfood fra eget kjøkken!

Junkfood er på ingen måte sunt, men det er jo så godt! Problemet er jo bare det at i 9 av 10 tilfeller er slike herligheter svært dyrt. Men slapp av, SisteStopp tar saken, og i dag skal Skribent Bjørgen vise deg hvordan du kan lage knallgod kebabmix på eget kjøkken, og det til halve prisen av det du ville betalt på kebabsjappa.

[seksjon tittel="Dette trenger du"]

Til to personer (store porsjoner). Dobbel oppskrift rekker til 4-5 personer.

- 1 pk Aramso kebabkjøtt
- 1 fl Aramso kebabdressing hot
- 1 pk Pommes Frites (400 gr)
- En halv isbergsalat
- En halv boks mais
- En halv rødløk
- En halv agurk

Forutsetter at du har rapsolje eller lignende, samt krydder fra før.

[seksjon tittel="Slik gjør du"]

1. Sett på ovn eller frityrgryte til pommes frites'en slik at den er varm. Vi anbefaler frityrgryte med rapsolje, men ovn går fint det au. Temperatur og steketid tilpasses den pommes frites'en du har kjøpt.

2. Mens du venter på at ovn/gryte skal bli varm lager du til salaten. Kutt agurk og løk i tynne skiver, og del salaten opp i passende mengder. Gjør alt du trenger klart av kjøtt, panner osv.

3. Når ovn/gryte er oppvarmet kan du steke pommes fritesen. Mens den varmes så steker du kjøttet.

4. Stek kjøttet på høy varme i stekepanne. Bruk IKKE smør, det tar mye av smaken i kjøttet. Vi anbefaler rapsolje. Stek kjøttet til det begynner å mørkne, skru da ned varmen et par hakk. Stek på middels varme til det begynner å få en pepperkake-aktig farge i kantene. 

5. La pommes frites og kjøtt kjølne noen minutter i en bolle. Krydre pommes frites'en litt etter steking for den gode gatekjøkken-smaken. Vi anbefaler Hoff Pommes Frites krydder, men du kan bruke det du selv liker.

6. Legg frites, salat og kjøtt lagvis på tallerkenen. Ha rikelig med kebabdressing mellom hvert lag. Avslutt med mais og dressing på toppen av kjøttet. Om du synes kebabdressingen er for sterk kan du bruke vanlig hamburgerdressing.


Serveres med kald cola, istè eller kullsyret mineralvann. Vips så har du kebabmix fra eget kjøkken, like kjapt på som på sjappa, men uten kjøringa og til halve prisen. Håper det smaker!Mat & Drikke Skrevet av: christian b Skrevet: 5. May 2015
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.