Artikkel / Galskap

28. august 2015
Av: christian b

Drømmekanalen for alle kverulantene i kinosalen.

Youtubefenomen: CinemaSins

Artikkel / Galskap

28. august 2015

Tenk deg situasjonen; du sitter i godstolen i stua, har funnet en god film å kose deg med, og da skjer det uunngåelige. Du oppdager en monsteridiotisk feil i filmen. Enten det er en logisk brist, latterlig overdrevne eksplosjoner (hallo, mr. Bay) eller andre ting som bare får hele filmen til å virke useriøs, så er det uansett noe som oss filmkverulantene ikke klarer å se bort i fra, selvsagt til alle andre i rommets store frustrasjon.

Da er godt for alle dere likesinnede der ute at det finnes et fristed hvor man kan kverulere, påpeke og ikke minst få en nydelig oversikt over alle feilene, både de du sjøl har funnet og resten appåtil. Og dette fristedet heter ”CinemaSins”.

Kanalen er drevet av filmentusiastene og vennene Jeremy Scott og Chris Atkinson, og ble startet i 2012. Per dags dato har de rundt 4,5 millioner abonnenter, og videoene deres er sett til sammen over 800 millioner ganger, med et utløp på 2-3 videoer i uken. Aller mest kjent er deres signaturserie; ”Everything Wrong With....”.

Formatet er relativt enkelt; hver video starter med en kort presentasjon av den aktuelle filmen, med obligatorisk ”spoiler alert (duh!)”, før fortelleren (Jeremy) fyrer løs. De relevante klippene fra filmen vises i kronologisk rekkefølge, overdubbet med fortellerens kverulering og skriftlige kommentarer på skjermen, mens en teller i hjørnet holder styr på hvor mange ”sins” (synder/feil) filmen har oppnådd så langt. Ofte blir selve tellingen etterfulgt av humoristiske ”bonusrunder”, feks. i ”Iron Man 2”-videoen blir den totale summen ganget med to for hver gang Mickey Rourke spurte etter fuggel’n sin, noe som førte til at filmen endte med en ”syndescore” på drøyt 2,000,000,000.


Det som også er med å gjøre kanalen så fornøyelig er den tørre, selvironiske humoren, og det er ikke rent sjelden de gjør seg sjøl til skyteskiver for å bringe frem latter eller gjøre et poeng.


Kanalen har i senere tid også utvidet, og produserer nå videoer som også gjør narr av merkevarer, musikkvideoer, og mye mer. Vi anbefaler selvsagt at du tar en titt sjøl, for her er det mye moro å hente!

 Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.


Våre favoritter

Hvordan se Premier League gratis
Artikkel / Teknologi

Hvordan se Premier League gratis

Og være fotball fan kan være dyrt. Et abonement på TV2 Sumo (som eier rettighetene her i Norge) koster 399,- i måneden. Da får du heller ikke velge hvilke kamper du har l…

Graffiti lek med myndighetene
Artikkel / Galskap

Graffiti lek med myndighetene

Her er en ganske artig bildeserie fra en graffiti artist som bestemte seg for å gjøre et lite eksperiment med myndighetene i London. Jeg syklet forbi denne bygningen hver dag til jobb i &…

Menn på juleshopping
Artikkel / Galskap

Menn på juleshopping

Julestria er nesten over, de fleste gavene burde være handlet inn, og det er på tide å endelig slappe av. Menn rundt om i verden blir ofte dratt med inn i kjøpesenter av sine …

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?
Artikkel / Galskap

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?

Som mindre skolegutt var det alltid av stor interesse å finne ut av hvilket fjell som er høyest, elv som er lengst, kvinne som er fetest eller innsjø eller øy som er st&osla…