Del på: Stumbleupon

Drømmekanalen for alle kverulantene i kinosalen.

Tenk deg situasjonen; du sitter i godstolen i stua, har funnet en god film å kose deg med, og da skjer det uunngåelige. Du oppdager en monsteridiotisk feil i filmen. Enten det er en logisk brist, latterlig overdrevne eksplosjoner (hallo, mr. Bay) eller andre ting som bare får hele filmen til å virke useriøs, så er det uansett noe som oss filmkverulantene ikke klarer å se bort i fra, selvsagt til alle andre i rommets store frustrasjon.

Da er godt for alle dere likesinnede der ute at det finnes et fristed hvor man kan kverulere, påpeke og ikke minst få en nydelig oversikt over alle feilene, både de du sjøl har funnet og resten appåtil. Og dette fristedet heter ”CinemaSins”.

Kanalen er drevet av filmentusiastene og vennene Jeremy Scott og Chris Atkinson, og ble startet i 2012. Per dags dato har de rundt 4,5 millioner abonnenter, og videoene deres er sett til sammen over 800 millioner ganger, med et utløp på 2-3 videoer i uken. Aller mest kjent er deres signaturserie; ”Everything Wrong With....”.

Formatet er relativt enkelt; hver video starter med en kort presentasjon av den aktuelle filmen, med obligatorisk ”spoiler alert (duh!)”, før fortelleren (Jeremy) fyrer løs. De relevante klippene fra filmen vises i kronologisk rekkefølge, overdubbet med fortellerens kverulering og skriftlige kommentarer på skjermen, mens en teller i hjørnet holder styr på hvor mange ”sins” (synder/feil) filmen har oppnådd så langt. Ofte blir selve tellingen etterfulgt av humoristiske ”bonusrunder”, feks. i ”Iron Man 2”-videoen blir den totale summen ganget med to for hver gang Mickey Rourke spurte etter fuggel’n sin, noe som førte til at filmen endte med en ”syndescore” på drøyt 2,000,000,000.


Det som også er med å gjøre kanalen så fornøyelig er den tørre, selvironiske humoren, og det er ikke rent sjelden de gjør seg sjøl til skyteskiver for å bringe frem latter eller gjøre et poeng.


Kanalen har i senere tid også utvidet, og produserer nå videoer som også gjør narr av merkevarer, musikkvideoer, og mye mer. Vi anbefaler selvsagt at du tar en titt sjøl, for her er det mye moro å hente!

 Galskap Skrevet av: christian b Skrevet: 28. August 2015
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.