Del på: Stumbleupon

Sarkastisk brite med en forkjærlighet for spill og gadgets

Tidligere (det vil si i 2008 på våre gamle sider) har jeg vist frem et par videoer av Stuart Ashen, eller bare Ashens, som han går under på Youtube. Den gangen var det en knøttliten og ukjent kanal uten særlig innhold. Det jeg viste den gangen, var starten på det som skulle bli flere år med omtaler og tester. I dag får vi servert jevnlig videoer, og kanalen nærmer seg en million subscribers. 

Videoene jeg viste dere tidligere, var hans omtale av Popstation. Det var en ripoff av den da veldig populære Playstation Portable. Konsollen var veldig lik utvendig, men var langt fra samme innholdet. Det var rett og slett en forferdelig kinesisk kopi, som hadde dårlige, og direkte uspillelige spill. Senere har han også testet andre ripoffs av populære spillkonsoller, blant annet Polystation 3 (Playstation 3), Neo Double Games (Nintendo DS), og en netbook. Alle disse har nøyaktig samme elendige hardwaren og spillene, og per i dag er det ikke mindre enn 20 varianter av Popstation i spillelisten. Videoen under var starten på det hele, og den viser dette mye bedre enn jeg kan forklare.


Videre herfra har Ashens inkludert videoer hvor han tester de billigste og dårligste leketøy og kinakopier han kan finne tak i. Jo særere jo bedre. Eksempelvis har han testet "stay fresh cheese bags", som er enkelt og greit plastpose som er beregnet på å ha ost i. Fordi den er gul. Dette har også skapt figuren "Chef Excellence", som blant annet har en rolle i filmen jeg snakker om lengre ned i artikkelen, og har til og med blitt en egen meme.

Han har også testet matvarer, som for eksempel militære stridsrasjoner, 40 år gamle kjeks, og 41 år gammelt øl. Spesielt har han også skapt en fanbase som gleder seg hver høytid, da han tester ut alle de dårlige "tats" fra billigsteder som Poundland, og ikke minst til hver måned når han tester Lootcrate. (For de som ikke vet det, så er Lootcrate en boks med nerdeting du får tilsendt en gang i mnd mot en betaling, naturlig nok. Hver måned har et eget tema, og har forskjellig merch fra spill, film og annen popkultur). De fleste som tester Lootcrates er overbegeistret for alt som er i kassen, og smiler og ler fordi de blir sponset. Ashens derimot snakker rett fra levra, og sier ting akkurat slik det er. Er det dritt, så sier han det rett ut. I kombinasjon med erkebritisk sarkasme, er dette fantastisk underholdning. Og av en eller annen grunn tester han alltid ting fra synsvinkel (du ser bare armene), og med en brun velursofa i bakgrunnen og som underlag.


Etterhvert som kanalen har vokst, har han faktisk også lagd en film med kickstarterprosjekt. "Stuart Ashen and the quest for the Gamechild" er vanvittig lavbudsjett, men har blitt relativt populær, og til og med utgitt på både DVD og Bluray. Filmen er smekkfull av popkulturreferanser, og enhver nerd vil finne humor i denne. Anbefales på det sterkeste! Filmen ligger også gratis ute på youtubekanalen hans, og kan sees i sin fulle lengde under teksten.

Han har også vært med i serier, som "The Proxy", og "Ideas Men". I skrivende stund promoterer han også sin bok "Terrible Old Games You've Probably Never Heard Of". Boka ble finansiert av Unbound, en side som fungerer på samme måte som Kickstarter. Den handler naturligvis om gamle, dårlige, og ukjente spill som fortjener å komme frem i lyset.


Til sist vil jeg trekke frem en av mine favoritter, som faktisk er en blooper-video. Ashens skulle teste en kinalagd elektrisk plastfiolin lagd for barn, men måtte spille inn på nytt på grunn av brutal, og dessverre smittsom latterkrampe. Årsaken var tidenes kinengelske bruksanvisning.


Hvis du vil se mer av Ashens, kan du ta en kikk på kanalen hans her.Galskap Skrevet av: peter m o Skrevet: 18. November 2015
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.