Artikkel / Galskap

26. september 2016
Av: hufsa

Slik blir du en god veganer i en fei!

SisteStopps guide til veganisme

Artikkel / Galskap

26. september 2016

Veganisme er i vinden som aldri før, og det blir stadig med populært å konvertere til denne kultlignende døgnfluen en sunnere livsstil som ivaretar dyrenes rettigheter. Det er derimot fort gjort å tråkke i salaten (og salat er uskyldig oppi det hele og skal tas på alvor), så derfor har vi i SisteStopp, som de hjelpsomme folka vi er, laget en guide som kan hjelpe deg å bli en topp 2016-veganer.

1.         Overgangen fra non-veganer til veganer

Den første og viktigste fasen av veganerlivet. Du har levd på kjøtt, fisk og ymse matvarer i mange år nå, og skal melde overgang til en ren salat-og-kaninmat-basert kost. Dette er viktig at du gjør så hardt og brutalt som mulig, slik at du sikrer total nyresvikt og organkollaps. Kast all mat du har, uavhengig av pris og dato, og pass på at du tar mange bilder som kan deles med dine venner. Deretter går du på din lokale matvarehandel og kjøper tre ganger summen du akkurat kasta i plantebasert liksomkjøtt, glutenfritt brød og ikke minst frukt. Pass på at du kjøper frukt som døde av naturlige årsaker slik at du ivaretar deres rettigheter. Dette er også viktig at du dokumenter grundig slik at alle kan bli inspirert av det du gjør for samfunnet. De første dagene kommer du til å oppleve at du er slapp, kvalm og hater livet. Mange leger og eksperter vil påstå at dette er fordi du ødelegger kroppen med å ta fra de viktige næringsstoffer, men hva vet nå de. De har tross alt bare sju års utdanning, du har vært veganer i flere dager!

2.         Proklameringsfasen

Å bli veganer er i seg selv viktig, men det er desto viktigere at alle andre vet det. Veganisme er som en forkjølese; hvis du står og spyr lenge nok på torget er du garantert at noen blir smittet før eller senere, om du ikke får juling først. Bruk noen timer på å følge vel 20-25 ulike Vegan-sider på Facebook, og del alle postene deres fra de siste to uker, helst uten kvalitetskontroll eller kildekritikk. Da sikrer du nemlig høy output av poster uten å sløse tid. Argumentasjon fører ofte til debatt, derfor bør du dele postene uten videre kommentarer, slik at innholdet taler for seg. Om noen velger å bruke tid på å forstyrre deg ved å komme med ubehagelige spørsmål, kommentarer eller ønsker diskusjon, ignorer dem så langt det lar seg gjøre. Til slutt får du være i fred.

3.         Hva slags veganer er jeg?

Dette er også en viktig ting å tenke på: hva slags veganer vil du være? Det er nemlig flere typer, hvor de ulike variantene har sine styrker og fordeler. Vi presenterer et par:

Predikantveganeren: De som preker i veganismens ånd og vil fjerne alle syndere kjøttspisere fra jordens overflate. På samme måte som bedehusgenerasjonen anno 1845 så på alle ikke-troende som satanister og djeveldyrkere, ser predikantveganeren på alle kjøttspisere som psykotiske dyremishandlere som kjører kattunger gjennom kjøttkvern som trivelig lørdagsunderholdning. Deres kirke er Facebook, deres skrift er TrueActivist.

Cardioveganeren: De som sverger at å spise høy er den ene, sanne vei til nirvana, eller i dette tilfellet; muskler. De er kanskje inne på noe, kyr spiser jo høy, og de fleste veganere vil jo være ett med dyrene, så det er jo naturlig at de bryter brød høy sammen. Cardioveganeren er i motsetning til predikantveganeren ikke så opptatt av å spre det glade budskap, men takker heller ikke nei til å demonstrere hvor mye bedre veganisme er enn proteiner og variert kosthold for de som vil bli ripped as fuck.

 

Den etiske veganeren: Dette er vel det man kan kalle den normale veganeren – de som velger å avstå fra å spise dyreprodukter i protest mot dyrenes velferd. De vil ikke spise lammekjøtt siden de heller vil at lammet skal få leve et fullverdig liv, og spiser heller salat, nøtter, frukt og grønnsaker. Dette er det eneste avsnittet i hele denne artikkelen som kan tas seriøst.

Livsstilsveganeren: Her har du alle de som vil leve et sunt og bedre liv, og ikke forstår at det finnes mellomting. De har lest i et ukeblad, på en blogg eller en toalettvegg at veganisme er den eneste måten å leve sunt, og velger derfor å droppe kjøtt fullstendig. Ofte er det argumenter som hurtig vekttap, bli-sprek-uten-trening, eller spis-deg-frisk som er stikkord for denne klassen, og jeg er villig til å satse feriepengene mine på at du også vil finne restene av en Aloe Vera-kur fra Forever Living i vedkommendes kjøleskap. Klart vil vi ha resultater, men vi vil ikke måtte anstrenge oss!

Og til slutt: trendveganeren. Mange av disse er brakt i kloster av predikantveganeren, som regel mennesker som lar sitt liv styre av trender, Facebook og svak retorikk. De er overbevist om at veganisme er veien til et bedre liv, akkurat som glutenfri mat, Grete Røhde, Fedon Lindberg, stevia og sukkererstatning, Aloe Vera-drikker, lavkarbo, 5-2-dietten og slanke-kaffe har vært før. Dette er drevne mennesker som har opparbeidet seg bred erfaring med dietter, for ikke å snakke om flere hyllemeter med kostholdslitteratur, komplett samling Se&Hør, og trolig mange bonuspoeng hos ulike charterselskaper. Trendveganeren sverger helt og holdent til et kjøttfritt liv, og er å finne på Big Horn Steak House om 3-4 uker.

Så der har du det – et par gode tips til hvordan du kan bli en god veganer. Vi tar gjerne imot kommentarer og tilbakemeldinger i kommentarfeltet, og regner med at predikantveganer-geriljaen er klar med sine motargumenter siden de ikke har humor.Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.


Våre favoritter

Hvordan se Premier League gratis
Artikkel / Teknologi

Hvordan se Premier League gratis

Og være fotball fan kan være dyrt. Et abonement på TV2 Sumo (som eier rettighetene her i Norge) koster 399,- i måneden. Da får du heller ikke velge hvilke kamper du har l…

Graffiti lek med myndighetene
Artikkel / Galskap

Graffiti lek med myndighetene

Her er en ganske artig bildeserie fra en graffiti artist som bestemte seg for å gjøre et lite eksperiment med myndighetene i London. Jeg syklet forbi denne bygningen hver dag til jobb i &…

Menn på juleshopping
Artikkel / Galskap

Menn på juleshopping

Julestria er nesten over, de fleste gavene burde være handlet inn, og det er på tide å endelig slappe av. Menn rundt om i verden blir ofte dratt med inn i kjøpesenter av sine …

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?
Artikkel / Galskap

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?

Som mindre skolegutt var det alltid av stor interesse å finne ut av hvilket fjell som er høyest, elv som er lengst, kvinne som er fetest eller innsjø eller øy som er st&osla…