Artikkel / Galskap

23. januar 2016
Av: remy hauge

Inspirert av en Japansk mann med lite håp om forfremmelse og annerkjennelse har ovenfornevnte bestemt seg for å teste ut "Cardboard Box Cinema" - eller CO2 Forgiftning.

SisteStopp Tester: CO2 Forgiftning

Artikkel / Galskap

23. januar 2016

Audiofil og Hifi-frelst som jeg er kunne jeg ikke si nei til utfordringen. Opp på loftet på jakt etter pappeske bar det, forbi noen gamle sprengstoffesker med hakekors (som jeg tror, og håper er tomme da de har stått der siden andre verdenskrig) fant jeg min prakteske:

Dette skulle bli mitt SisteStopp, eller Nirvana - helt avhengig av hvor lang filmen var - og hvorvidt CO2 Forgiftning ville intreffe før dette. FOR SCIENCE!

Etter noe iherdig klipping, knivstikking var esken klar til test, hyret inn en assistent på lovnad om stekte vaffler til å ta bilder. Nå var det klart til test! Som skjerm brukte jeg en iPad Mini.

Første 10 Sekunder:

Grei plass, godt og mørkt, lukter noe loft og muligens gamle sokker - mao. godt over gjennomsnittet i Norske kinoer. Trekk for lite plass til popkorn og ingen muligheter til å drikke, bruke armer. CamelBak kan være en løsning. 

1min 30 Sekunder:

Assistenten knipser ivei for å dokumentere underverket. Jeg har derimot begynt å vifte med armene pga. oksygenmangel, det positive er at vi er forbi introen til traileren. Assistenten høres ikke ut til å bry seg nevnverdig.

2min 30 Sekunder:

Hodepine. Av den verst tenklige tenklige sort. I det en svær eksplosjon dukker opp på skjermen blir jeg ført mot lyset og mister bevistheten. En salig blanding av suresokker, CO2 og oksygenmangel har satt sine spor og jeg makter ikke å kjempe mer..

3min: 

Assistenten må ha begynt å bli bekymret for de utlovede vaffler: Hun drar meg frem og forsøker noe som minner om munn til munn.. Med god hjelp av ungen som hopper opp på brystkassa mi så våkner jeg til live.

Konklusjon:

Fungerer utmerket som et billig alternativ til  "Futurama" sine Suicide Booths. IKKE som hjemmekinoer. Med mindre du er av typen som sovner (inn) etter 2min og 30 sekunder med film. Konseptet i og for seg er greit nok men her må det gjøres mange forbedringer, hull til armer, større eske, ventilasjon med vifte og mer til...  Og da er det neppe veldig lønnsomt i lengden i forhold til å kjøpe et billig sett med lystette gardiner og sette seg i stua, i telt rundt TVen. 

[Seriøst: Dette var helt forjævlig, fremdeles vondt i hodet].

Orginal DIY Beskrivelse:

http://www.dramafever.com/news/how-to-make-a-private-home-theater-with-just-cardboard-and-your-smart-phone/Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.


Våre favoritter

Hvordan se Premier League gratis
Artikkel / Teknologi

Hvordan se Premier League gratis

Og være fotball fan kan være dyrt. Et abonement på TV2 Sumo (som eier rettighetene her i Norge) koster 399,- i måneden. Da får du heller ikke velge hvilke kamper du har l…

Graffiti lek med myndighetene
Artikkel / Galskap

Graffiti lek med myndighetene

Her er en ganske artig bildeserie fra en graffiti artist som bestemte seg for å gjøre et lite eksperiment med myndighetene i London. Jeg syklet forbi denne bygningen hver dag til jobb i &…

Menn på juleshopping
Artikkel / Galskap

Menn på juleshopping

Julestria er nesten over, de fleste gavene burde være handlet inn, og det er på tide å endelig slappe av. Menn rundt om i verden blir ofte dratt med inn i kjøpesenter av sine …

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?
Artikkel / Galskap

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?

Som mindre skolegutt var det alltid av stor interesse å finne ut av hvilket fjell som er høyest, elv som er lengst, kvinne som er fetest eller innsjø eller øy som er st&osla…