Del på: Stumbleupon

Ammagaaad jeg blir så sinna ass!

I dagens gubberant skal jeg ta et lite oppgjør med underklassen. Sparke noen som allerede ligger nede, rett og slett. Rosabloggere. Vi har alle sett, lest eller hørt om dem. Her skal jeg ikke ta alle under en kam, for all del. Det er jo mange som skriver velreflekterte innlegg om samfunnssproblemer og denslags, men det er dessverre langt i mellom dem. Og jeg vil kanskje ikke kalle det for en rosablogg lengre da. Vel, er noen som skriver om sminke, hår og mote, men de gjør det på en ærlig og seriøs måte. Det er ikke de jeg skal stikke ned på åpen gate heller. Neida, jeg snakker om kode rød rosablogger.


"Ahh, jeg er så deiliiig! Duckface er <3 <3 <3"

En kode rød rosablogger er gjerne mellom 15 og 25, selv om mange starter tidligere, og skriver lenge etter at den voksne aldersgruppen har tiltrådd. De skal alltid vise frem det dyreste de finner tak i, betalt av pappa. Her er det mye som ikke henger på greip når mottagergruppen ofte er ungdommer uten god råd, og gjerne er det NAV'ere som sitter hjemme å leser blogger mens de venter på den magiske telefonen fra et firma de aldri har i kontakt med skal ringe og tilby de en topplederstilling med lønnsnivå tilnærmet Bill Gates.

Rosabloggeren skriver ofte om klær: "ammagaaad jeg fant denne toppen på *sett inn rådyr klesbutikknavn her* til baaare 1499 kroner! Pappa var så snill å betalte den igjen, så da bestemte jeg meg for å kjøpe treee! Jaaa, snille pappa med platinum Mastercard!". Aniktsmaling og hårspray er i følge en rosablogger like viktig som luft og vann: "Ehrmagehrd jeg en neglelakk som matcher stripene i håret heeelt perfekt! Pappa kjøpte etter at jeg tok oppvasken!" (les: holdt kniv mot halsen hans eller stjal kortet). De rosabloggerne som er mest ivrige på tastaturet og poster opp mot tosifret antall blogginnlegg daglig blir gjerne sponset. Greit nok det, men vær ærlig om saken i det minste. Vi ser så alt for ofte innlegg som "Hei alle sammen, omg omg omg jeg fant denne heeeerlige hemoroidekremen på *sett inn link til overpriset nettside her*!". Slutt med det. Nei! Fy!


(lue: 49,- europris. t-skjorte: 3 for 49,- biltema. Hettegenser: 99,- restsalg på H&M)

Til sist kommer vi til det som virkelig er helt fantastisk å lese om. Nemlig deres sterke meninger om samfunnsproblemer. Kjære rosablogger, jeg vet ikke om det er et forsøk på å provosere vanlige lesere som uheldigvis svipper innom bloggen etter et feiltrykk på Facebook, etter at en bestemor har liket det i den tro at det var nyheter fra VG. Er nemlig ofte slik rosabloggerne skriver det. La meg ta et eksempel på en overskrift du ofte kan finne på en slik blogg:

FORSKERE SLÅR ALARM: MENSEN ER HELT NORMALT!

Kjære rosablogger av høyeste fjolleklasse, vi driter maksimalt i hvordan ditt forhold til blå neglelakk er, eller hvor dårlig typen din er til å slikke deg (pff, gi det en uke så har du funnet deg en ny player uansett..), og ikke få meg til å starte på en rant om dine sterke meninger om innvandrerpolitikken. Det er tragisk. Hold deg til sminken og veskehunden din. I mine øyne er det helt tragisk å se hvordan mennesker som Paris Hilton har klart å overvinne et helt folkeslag til å bli fullstendig Barbiedukker med like mye hjernekapasitet.


(Underbukse: sportsbutikk, vet ikke pris, pappa betaler. OMG rompa mi er så stoooor lololol)

Instagram, selfies, selfies, selfies, duckface, selfies, snapchat, og det som skal være det store nye etter duckface nå, fishface. Her har noe gått galt et sted. Og slutt å vis hud, vi vil ikke se det. Hvis vi vil se nakne kvinnfolk, så er det mer enn nok av det på internett, det er ingen grunn til å sitte med lupe på en rosablogg for å se på Barbiedukker i tvilsom alder blotte seg i sin alt for lille, nye bikini, betalt av pappa.


(pledd 49,- restsalg på jysk)

På den positive siden vil disse figurene alltid underholde oss med sine fantastiske debatter. Ønsker du deg underholdning, kan du ta en tur på en hvilken som helst nyhetsside, bla ned til første artikkel om en rosablogger, og lese kommentarfeltet. Der finner du som regel debatt mellom to folkeslag. De som har en like forvridd virkelighetsoppfatning som de verste bloggerne, og på den andre siden finner du en blanding av normale mennesker med sterke meninger, og internettrollene. Det hele blir et hat/elsk-forhold hvor livsbitre skribenter på Sistestopp ikke vet helt om de skal facepalme, le, eller skrive en bitter rant om saken.


(Ullsokker fra bestemor <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 Teppe fra europris, 499,- Parkett lagt av huseier, ukjent pris. Pappa betalte.)Galskap Skrevet av: peter m o Skrevet: 17. January 2016
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.