Artikkel / Galskap

02. april 2020
Av: hufsa

SisteStopp presenterer; en humoristisk rundreise i koronaens ABC!

Koronaens ABC!

Artikkel / Galskap

02. april 2020

I disse koronatider hvor mediene krangler om VM-gull i størst skriftstørrelse og verst tenkelig dommedagsprofeti, ønsker SisteStopp å ta en mer humoristisk vri på det hele og ta deg med på en ørliten korona-rundreise i alfabetets sorti. Vi har grublet og tenkt og gir deg nå skolepensum i koronaens ABC!

A

 Antibac har blitt den nye oljen og hverdagskynismens høyborg har ført til at Finn har sperret for salg av håndsprit. Apotekene går tomme, det svarte markedet går varmt og sjamaner høster frukter som aldri før.

B

Barnehagen er og forblir et dypt savn for alle småbarnsforeldre. Mange skal sjonglere barnepass med hjemmekontor – togbanebygging med styremøte. Robert Kelly; du startet på mange måter den virale trenden rundt hjemmekontor og barn, men du kan puste lettet ut – du er ikke lenger alene.

C

Corona – Se K.

D

Dasspapir har i likhet med Antibac blitt en ettertraktet vare for makan til hamstring! Tydeligvis er frykten for å ikke kunne tørke seg i rassa etter en tur på trona, større enn selve sykdommen. Folk har gått mann av huse for å sikre seg de verdifulle rullene, og selv det dyreste silkepapiret med jødeprint og håndvevd søm til 700 kroner kvadratcentimeteren ble revet bort fra butikkene.

E

Eurovision har (u)heldigvis blitt avlyst. For mange; et dypt savn, for alle andre; en tapt anledning til å drikke seg dritings og knise seg gjennom alle bidragene.

F

Fylleangst er det nok mange som opplever om dagen, og da menes ikke varianten med dundrende hodepine og sengebesøk av en fet sjøku. Nei; her snakker vi om varianten hvor man har angst for å ikke kunne gå på fylla å våkne dagen derpå med skallebank og nevnte sjøku.

G

Gamle mennesker er i risikosonen og bør stenge seg selv innendørs. En filosofi man gjerne kan utvide og fortsette med etter at pandemien er over også.

H

Hytteeiere – hvilken rase! Først rømmer de hjemmet for å ha «hjemmekontor» på hytta. Deretter ilegger kommunene restriksjoner for å begrense smitte og for å ivareta kommunens innbyggere. Selvegoismens krontopp inntreffer når Skatteetaten nå mottar et utall flyttemeldinger fra påskekåte, selvsentriske hytterasshøl som må være på hytta i påska. Hallo i luka: Påska er avlyst; kvikk-lunsj, appelsin og grøftefyll får tas neste år!

I

Italia, og da spesifikt nord-Italia, er det bare å drite i å reise til akkurat nå. Spania? Styr unna der også.

J

Jan Hanvold – for en herlig drue! Predikanten på Visjon Norge var ute og viste god fornuft for med en ørliten skjerv skulle frelsen fra korona-viruset være nære. Vi nærmer jo oss snart påske, så Jan? Kryp inn i Jesus-hula di, trill den svære steinen forbi, legg deg i hjørnet, ta deg en bolle og bli der – vær så snill.

K

Korona – Se C.

L

Luftbåren smitte har WHO tydelig stadfestet at det ikke er. Som jødene i inngangen til 2.verdenskrig går lesperne en hard tid i møte.

M

Munnbind er den tredje og siste hete salgsvaren om dagen, og det var ikke måte på hvor paniske alle var etter å skaffe det en periode. Ironisk nok var ikke påfølgende bruk like desperat som selve innkjøpet. Meeeeerkelig!

N

Nappe løken, eller stake sluket for våre kvinnelige lesere, er en fritidssyssel det finnes oseaner av tid for å gjennomføre i disse hjemmetider. Ja, man kan lære seg et nytt språk, et instrument eller kanskje starte en hobby, men i prokrastineringens årtusen er det veldig lett å havne i fristelsens forfjamselse.

O

Oslo er koronasmittens og galskapens høyborg. Der er alt tabu og det å bevege seg utendørs er på lik linje med hva Quislingen syslet med for en stund tilbake.

P

Pornhub  - Obligatorisk tilbehør til tidligere nevnte fritidssyssel – se N.

Q

Qatar er et arabisk oljeland i Midtøsten med per 30. mars, 634 smittefall. Kun 1 har lagt seg i pennalet så tydeligvis gjøres det noe riktig i sandkassa.
Oppdatert 19.mai: NRK kan melde i en liten nyhetssnutt at Qatar har over 30.000 smittede. Man gjorde ikke alt etter boka der nede heller.

R

Reiseforbudet er det mange som sliter med å forstå. Ikke bare for våre Syden-kåte landsmenn som skal til Kanariøyene, men også for Britt-Astrid og Truls Vidar som må til Sverige for å kjøpe sprit, snus, kotelett og 17 kilo smågodt.

S

Skolestengt og hjemmekontor betyr kaos. Barn frabedes fra å i det hele tatt være sammen med andre og det må være første gang i livshistorien som foreldre ber barna sine om å være inne!

T

Trondheimssodd ble plutselig dritpopulært og alt på lager forsvant som dugg for solen. Det morsomme nå er at mange kommer til å sitte med bøttevis med hermetikk (nå er det jo faen meg papp også) og om fem år havner alt på dynga.

U

Utelivet går på knærne med permitteringer og konkurser over en lav sko. Folk skal ikke møtes for å drikke, hverken ute eller hjemme og fylleangsten er absolutt til stede – se F.

V

Videomøte er det mange teknologi-molboer skal prøve seg på for tiden. Ett hett tips til alle er å skru av kameraet når du tar med deg PC’en på dass for å tømme ryggraden.

W

Webkameraet har plutselig kommet i vinden igjen og kjedene lar seg ikke stoppe – prisene går til værs og hvermannsen skaffer seg teknologi som var uhyre viktig på den gode gamle MSN-tiden. Se N for hvorfor.

X

X-kromosomet er det en fordel å ha i disse tider for ifølge ekspertene er det oftest menn som blir smittet. Det forskes fortsatt på hvorfor, men det er bare å innse det – vi er ofte fetere og dårligere trent og blir vi syke nekter vi å innse at vi er det og venter med å kontakte legen til man har blitt bestekompis med Kharon.

Y

Youtube og andre streaming-medier lever glansdager for tiden og må skru igjen kranene for å møte etterspørselen. Heldigvis er kvaliteten fortsatt god for om ikke ville tidligere fritidssyssel være vanskeligere, men ikke umulig, å gjennomføre. Se N.

Z

Zen burde mange hysteriske forståsegpåere ta en kikk på. Det går historier om personer som vasker matemballasje, putter avisa i stekeovnen og lar alt som kommer inn gjennom døra være i isolasjon i eget rom i 3 dager. Til disse ønsker vi bare si: Pust dypt, ta forhåndsregler, men skjerpings!

Æ

Ææh er lyden som lages når man prøver å forstå lokale karanteneregler. Dette er for øvrig samme lyd som lages når teknologi-molboer prøver å dele skjerm i et videomøte.

Ø

Øl er det mange som tyr til i disse tider. Ikke bare for å stille tidligere nevnte fylleangst, men også som et ledd i å glemme verden for en liten stund. Trenger du inspirasjon er vi selvfølgelig til tjeneste.

Å

Året 2020 kan ta seg en bolle! Australia brant, Kobe Bryant traff (fjell)veggen, hysteriske charter-nordmenn var sandfast, Brexit, Trump, Jahn Teigen, og for ikke å snakke om den fryktelige fylkessammenslåingen! Nei, her er det bare å pakke sammen, stikke hue i fryseren og vente til neste år!Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.


Våre favoritter

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?
Galskap

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?

Som mindre skolegutt var det alltid av stor interesse å finne ut av hvilket fjell som er høyest, elv som er lengst, kvinne som er fetest eller innsjø eller øy som er st&osla…

Menn på juleshopping
Galskap

Menn på juleshopping

Julestria er nesten over, de fleste gavene burde være handlet inn, og det er på tide å endelig slappe av. Menn rundt om i verden blir ofte dratt med inn i kjøpesenter av sine …

Sovjetiske kontrollrom
Galskap

Sovjetiske kontrollrom

Det er noe veldig vakkert med gamle kontrollrom fra Sovjettiden. For gledens skyld, her et et utvalg bilder av kontrollrom som kan dateres tilbake til Sovjettiden. Store knapper, blinkende lys og anal…

Møt Camilla Luddington, nåtidens Lara Croft
For Gutta

Møt Camilla Luddington, nåtidens Lara Croft

Hvem elsker vel ikke Tomb Raider og Lara Croft? Det gjør hvertfall vi. De nye spillene er faktisk overraskende bra, selv om du kan legge merke til at dem er laget for konsollmarkedet og at PC v…

Lag ditt eget tegneprogram
Teknologi

Lag ditt eget tegneprogram

I denne guiden tenkte jeg at vi kunne prøve å lage et veldig simpelt tegne program. Før du tenker at det blir alt for vanskelig og klikker deg bort fra denne artikkelen, så v…