Del på: Stumbleupon

Clickbait! Les mer for å finne ut hvorfor.

Det er kankje en veldig liten detail, men mange har kanskje lagt merke til at fotballspillere som sitter på benken langs sidelinjen ofte sitter på stoler som kan minne om racing bil seter. Hvorfor det?

Ifølge verdens største produsent av bilseter for racingbiler, Recaro, så er dette noe som går helt tilbake til 1990-tallet. Eieren av Recaro på den tiden, en herremann med navn Ulrich Putsch, satt også i styret til den tyske fotballklubben FC Kaiserslautern. Ifølge han selv ga han treneren i klubben et bilsete som han kunne bruke langs sidelinjen siden han "hadde en så dårlig rygg". 

De hadde den gangen plasert trenerens nye sete rett ved benken. Spillerene som ikke var gode nok til å spille ville selvfølgelig også nyte disse polstrede stolene i stedet for en treplate, så klubben fikk ordnet en sponsoravtale med seteprodusenten og fikk dermed en hel benk av racerbilseter. Fiffig! 

Andre lag og idretter ble etterhvert interessert og Recaro er nå en av verdens største levrandører av spesialtilpassede seter til idrettslag. Idag er det over 70 profesjonelle lag som har Recaro seter, inkludert Borussia Dortmund og Real Madrid. Setene er ofte designet i lagets farger, og kommer ofte med setevarmere for kalde vinterdager.

Tilbake til VM, Her er det en annen bilsete produsent som har fått ansvaret for å levere stoler. Til finale arenaen i Moscow er det det russiske seskapet Pronto-Seating som har levert setene. De har seter til sidelinjene og VIP plassene. Alle setene har varme, og VIP plassene har koppholdere. 

Så vet dere det!Galskap Skrevet av: anders g Skrevet: 21. July 2018
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.