Artikkel / Galskap

27. september 2016
Av: peter m o

En romantisk liten trall om vold, utroskap og råkjøring

Dissekerte sangtekster: DDE - E6

Artikkel / Galskap

27. september 2016

I denne artikkelserien tar vi en kikk på kjente og kjære sangtekster, som egentlig ikke holder mål. Selvfølgelig med Sistestopps egne kritiske og småhumoristiske vinkling på det. Første låt ut er en tittel som er obligatorisk å kjenne til dersom du er norsk, og som har blitt spilt på utallige dansebandfestivaler og rølpefester i de tusen hjem. Det er en låt som i utgangspunktet er ment å være en romantisk låt om en trailersjåfør som må rekke fødselen til barnet sitt. Vi snakker selvfølgelig om trøndernes nasjonallåt, E6 av DDE.

Vi starter øverst. Vår helt kjører inn over Svinesund med tom trailer. Han skal til Bodø for å rekke en fødsel. Det nevnes også at han hadde stoppet i Hamburg, så her har han krysset store deler av Europa i tillegg. Det er faktisk snakk om en fødsel her, er det ikke noe som heter pappapermisjon? Hadde noen andre vært på jobb og fått telefon om at vannet har gått, så hadde garantert ikke vedkomne fått beskjed om å kjøre 20-25 timer for å rekke det, med en stor trailer. 

Og traileren var i tillegg tom. Her ville Miljøpartiet De Grønne steile på grunn av grovt misbruk av ressurser og forurensing. En gammel trailer som kjører godt over halve landet uten last er ikke en god løsning. Og ikke minst, så kommer han over Svinesund. Hadde jeg personlig kjørt med trailer over svenskegrensa på 80-tallet, kan jeg garantere at den ikke hadde vært tom!

DDE fortsetter låten med å oppfordre sjåfører i tjeneste til å bryte fartsgrensen, og håper på at UP ikke har kontroller. Det nevnes også at vår helt skulle ha hatt en blund, så her har tydeligvis kjørelengden blitt overskredet for lenge siden!

Den eneste løsningen jeg kan tenke meg, er at dette slettes ikke er snakk om en fødsel. Dette er heller snakk om en voldelig trailersjåfør som har fått beskjed om at dama har vært utro. Kanskje ligg det no'n i arman hennes no? Kanskje kjenne no'n varmen hennes no? Tygg litt på den. Det vil "rettferdiggjøre" psykopatoppførselen til sjåføren. Han kjører som en idiot, og blir "heldigvis" advart av en kollega som forteller hvor det er politikontroll. Galskapskjøringa fortsetter gjennom veiarbeidsområder hvor han omtrent kjører i elva, noe som vitner om kjøring under rus.

Så tar han en pissepause i Stjørdalen for å snakke med en emmisær. Jævla Jehovas vitner.

Han ankommer Saltfjellet med tom trailer. Igjen, hvorfor risikere å kjøre over Saltfjellet med en tom trailer når det er meldt kuling? Det er jo som å be om en trafikkulykke! Og her har vedkomne i tilleg kjørt i minst 25 timer i strekk, hvis han kom fra Hamburg. Han kunne ha tatt det flyet og være i Bodø flere timer tidligere! 

Han passerer Fauske, og blir vinka adjø. Har du noen gang vært på Fauske? E6 går tvers gjennom hovedgata. Denne livsfarlige galningen med akutt søvnmangel har sannsynligvis kjørt ned en bestemor som skulle over gangfeltet for å rekke polet, og folk rundt vinker for å få han til å stoppe.

Så kjører han siste biten inn til Bodø, og her gir han ekstra gass. Nok en gang beviser dette at han ikke er riktig skrudd sammen, og her er det noe som har "snappet" for vedkomne. "Plutselig e han pigg". Ja, da har han tatt seg en ny larve amfetamin. Det funker sånn.

Til slutt kommer han frem til Sentralsykehuset og finner parkeringsplass. Alle som noen gang har vært på sykehuset i Bodø vet at det er helt håpløst å finne parkeringsplass der, og spesielt med en enorm trailer! Min teori er at han nå er så rusa, trøtt, og full av sinne og testosteron at han måker hele traileren inn blant bilene, og "går mot fødestua der han veit ho ligg" for å bli stanset av en gjeng snille menn i hvite frakker.
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.


Våre favoritter

Hvordan se Premier League gratis
Artikkel / Teknologi

Hvordan se Premier League gratis

Og være fotball fan kan være dyrt. Et abonement på TV2 Sumo (som eier rettighetene her i Norge) koster 399,- i måneden. Da får du heller ikke velge hvilke kamper du har l…

Graffiti lek med myndighetene
Artikkel / Galskap

Graffiti lek med myndighetene

Her er en ganske artig bildeserie fra en graffiti artist som bestemte seg for å gjøre et lite eksperiment med myndighetene i London. Jeg syklet forbi denne bygningen hver dag til jobb i &…

Menn på juleshopping
Artikkel / Galskap

Menn på juleshopping

Julestria er nesten over, de fleste gavene burde være handlet inn, og det er på tide å endelig slappe av. Menn rundt om i verden blir ofte dratt med inn i kjøpesenter av sine …

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?
Artikkel / Galskap

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?

Som mindre skolegutt var det alltid av stor interesse å finne ut av hvilket fjell som er høyest, elv som er lengst, kvinne som er fetest eller innsjø eller øy som er st&osla…