Artikkel / Galskap

27. desember 2016
Av: anders g

Vi har tatt en titt på hva internett synes var viktig i 2016.

Dette brydde internett seg om i 2016

Artikkel / Galskap

27. desember 2016

2016 har vært litt av et rot. Det har vært dårlige nyheter i avisene nesten hver eneste dag. Flyktningkrisa, terror, presidentvalg i USA, Aleppo, Brexit og halshugging på Notodden er bare noen av overskriftene. 

Utenom dem sakene er dette noen av hendelsene internett brydde seg om i 2016.

Leo vant Oscar

Etter å ha vært en publikumsfavoritt i nesten tre tiår fikk endelig Leonardo sin Oscar for sin rolle i Alejandro González Iñárritus The Revenant. Det var vanskelig for internett å forstå at han ikke har fått den gyldne statuetten tidligere etter å ha spilt i filmer som Catch Me If You Can, Titanic, The Wolf of Wall Street, Romeo & Juliet og Gangs of New York. 

Han ga oss en nesten episk takketale hvor han oppfordret folk til å ta hensyn til den globale oppvarmingen. Tidligere i år dukket han opp i dokumentaren Before the Flood som skildrer de dramatiske innvirkningene global oppvarming har på planeten vår. 

Fullt fortjent Leo!

 

Rolling Stones spilte konsert i Cuba

I mars spilte Rolling Stones en gratiskonsert på Havana i Cuba. Dette var stort fordi rockemusikk har vært forbudt på radio på Cuba siden årene etter den Cubanske revolusjonen. Det var estimert at så mange som 500,000 fans deltok på det episke arrangementet, og konserten satt scenen klar for flere rockekonserter i landet i fremtiden. 

 

Kylie Jenner kledde seg ut som Christina Aguilera

Ikke verdens viktigste nyhet dette akuratt, men internet med Instagram og Twitter i førersetet elsket det. Jeg vet helt ærlig ikke hvorfor Kylie Jenner er kjent, men når hun kledde seg ut som Christina Aguilera fra musikkvideoen Dirrty eksploderte internett. 

Det viste seg at Kylie var så glad i alle likesa på Instagram at hun gjentok kostymet en gang til i Desember når Christina Aguilera selv hadde bursdag. Go internet!

 

Apple ditchet minijack

Det er få produkter som får like mye omtale som Apple sine mobiltelefoner. Det kommer en ny telefon hvert år, og den største nyheten i år var at de har tatt bort minijack porten. Hvorfor? For å kunne lage telefonen 0,0001 mm tynnere selvfølgelig, og for å prøve å bane vei for trådløs lyd i fremtiden. Det vil si at vi nå får nok et produkt som vi må passe på at har nok med batteri (hodetelefonene). Heldige oss!

 

Glenn døde

Det var store forventinger til sesong 7 av The Walking Dead. Forrige sesong endte på en fenomenal cliffhanger. Hvem var det Negan hadde slått til døde med klubba si? 

Spoiler... Det var Glenn. Og Abraham da. Fansen har ikke tiet enda, og veldig mange har faktisk gitt opp hele serien på grunn av hendelsen som helt ærlig kanskje var litt for brutal. 

 

Angelina Jolie og Brad Pitt er blitt single

Kanskje årets største gladnyhet for single kvinner og menn. Har vi sjanse på en av dem? Tviler egentlig på det altså. Paret var et av de mest kjente kjendisparene i verden, de var sammen i 12 år, gift i 2 av dem og hadde 6 barn sammen. Men tidligere i år ble det altså slutt. Grunnen gidder jeg rett og slett ikke å fundere på, det finnes ikke noen offesiell grunn, så vi får bare være glad for at Brad Pitt og Angelina Jolie er tilgjengelige.

 

Musikere døde

Verden forandret seg 10 januar når det ble kjent at den legendariske musikeren, skuespilleren og mennesket David Bowie døde etter en 18 måneders lang kamp mot kreft. Bowie hadde valgt å ikke si noe om kreften han hadde, så nyhetene kom som et sjokk på fansen. Nyheten kom ikke lenge etter hans siste album ble gitt ut, og med det hadde han vært i rampelyset i over 50 (!) år. 

Lite visste vi om at David Bowies død ikke skulle være den eneste legenden som døde i 2016. Senere har også storheter som Prince, Leonard Cohen, John Berry, Maurice White og nå sist George Michael også gått bort. 

 

United kjøpte en dyr fotballspiller

Det ble satt ny overgangsrekord (105 millioner Euro) i sommer når Manchester United signerte den 23 år gamle Juventus spilleren Paul Pogba. Ironien er at Pogba dro til Juventus fra nettopp Manchester United i 2012 for usle 400,000 Euro. Fansen var selvfølgelig i ekstase etter at favorittklubben signerte en av verdens største stjerner. Forhåpningene til den kommende sesongen var enorm etter at klubben har hatt noen litt dårligere sesonger etter at Sir Alex Ferguson ga seg som trener. 

 

Olivia Wilde var naken i Vinyl

TV-serien Vinyl er kanskje en av årets største skuffelser. Det skulle bli et fantastisk drama med Martin Scorsese i registolen. Det er vanskelig å forstå at HBO klarte å lure Olivia Wilde tilbake til tv-skjermen, og så gi henne den noe kjedelige rollen som "kone". Etterhvert i serien blir Olivia involvert med en fotograf, og dette leder da opp til at hun stripper helt naken. Serien var kanskje en flopp, men denne scenen med Wilde klarte å gjøre det langt mer minneverdig. 

 

En gorilla ble drept

En av de mest omtalte overskriftene på Twitter i 2016 var drapet på den 17 år gamle gorillaen Harambe. Gorillaen ble drept etter en krangel i Cincinnati Zoo i mai når en 3 år gammel gutt hadde klatret over gjerde og inn til gorillaen. Gutten hadde vistnok blitt plukket opp av Harambe og dratt flere meter i vannet. Tilskuere skrek og ropte, noe som ytterligere forverret situasjonen ved å høyne goriallaens angst. I frykt for den lille guttens liv bestemte arbeiderene i dyrehagen å skyte Harambe til døde.

Eksperter har senere gjennomgått videoopptak og hevdet at det var unødvendig å drepe dyret. Mye av filmen viste at Harambe var forsiktig med gutten, og at gorillaen til og med holder hånden til gutten, bærer han opp på land og passer på han. 

RIP Harambe.Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.


Våre favoritter

Hvordan se Premier League gratis
Artikkel / Teknologi

Hvordan se Premier League gratis

Og være fotball fan kan være dyrt. Et abonement på TV2 Sumo (som eier rettighetene her i Norge) koster 399,- i måneden. Da får du heller ikke velge hvilke kamper du har l…

Graffiti lek med myndighetene
Artikkel / Galskap

Graffiti lek med myndighetene

Her er en ganske artig bildeserie fra en graffiti artist som bestemte seg for å gjøre et lite eksperiment med myndighetene i London. Jeg syklet forbi denne bygningen hver dag til jobb i &…

Menn på juleshopping
Artikkel / Galskap

Menn på juleshopping

Julestria er nesten over, de fleste gavene burde være handlet inn, og det er på tide å endelig slappe av. Menn rundt om i verden blir ofte dratt med inn i kjøpesenter av sine …

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?
Artikkel / Galskap

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?

Som mindre skolegutt var det alltid av stor interesse å finne ut av hvilket fjell som er høyest, elv som er lengst, kvinne som er fetest eller innsjø eller øy som er st&osla…