menu
 
Artikkel / Galskap

2. April 2016

Ble du lurt i år?

Årets beste aprilspøker

Artikkel / Galskap

2. April 2016

Ah... Første april. Dagen da alle kvinner blir gravide samtidig, folk blir lagt inn på legevakta, biler kræsjer, og aviser publiserer de latterligste nyheter. Selvfølgelig er det bare oppspinn og et forsøk på å lure folk. Noen aprilspøker er bedre enn andre, og vi har tatt en kikk på årets beste.

Universitetet i Oslo

Universitetet inviterer studenter og andre interesserte til å ta en tarmsjekk. Forskere har nemlig funnet en sammenheng mellom bakteriefloraen i tarmen og menneskets intelligens. Dersom du møter opp, kan du få en tarmintelligenssjekk og ut fra denne få opprettet en tarmprofil. Forskere har sammenlignet denne profilen med karakteren på eksamen, og tydelig bevist at en uheldig sammenblanding av tarmbakterier øker risikoen for å stryke.

Bergens Tidene

Avisen rapporterer at Stadsporten i byen skal rives for å gi plass til sykkel-VM. Deler av porten skal selvfølgelig selges til bergensere som suvernirer fra VM, og inntektene går direkte til arrangementet.

Nettavisen

Nettavisen rapporterte i dag at det vil bli forbudt å kjøre dieselbiler på fredag i de største byene. Dersom du absolutt må kjøre dieselbil disse dagene kan du bestille et oblat med SMS til 30 kroner.

Youtube

360 graders VR er i farta, og Youtube har allerede fått støtte for dette. Det som derimot er nytt i dag, er SnoopaVision. Hvis du klikker på knappen med bilde av Snoop Dogg, kan du virtuelt sitte sammen med Snoop og se videoer i VR.

NSB

Alle tog skal få ny farge for å bli grønnere, bokstavelig talt. De skal lakkes i "Pantone future green", og fargen skal også påvirke signalsystemet for å forbedre punktlighet.

Politiforum

Her rapporteres det at alle politibetjenter i norge skal få sin egen Apple Watch, da de sitter igjen med mye ressurser fra fjorårets budsjett.

Medier 24

Nettsiden rapporterer at VG skal legge ned alle sine kontoer på Facebook, og samtidig gjenopplive Nettby, inkludert alle gamle bilder og kommentarer.

Razer

Dataprodusenten er mest kjent for mus og tastatur, men har nå strukket seg enda lengre, og lansert en brødrister som brenner inn razer-logoen i toasten din. Mmmm...

Adresseavisen

Nå kommer det en ny bilseteavgift. For hvert tomme sete i bilen må sjåføren betale 5 kroner. Pengene skal brukes til å legge varmekabler i alle sykkelfelt i byen.

NRK

Mattilsynet har satt i gang en prøveordning hvor standarden på private kjøkken skal testes. Her snakker vi om uanmeldte besøk på samme måte som restauranter, og etter besøket vil du bli vurdert med et smilefjes, et surt fjes, eller en strekmunn.

Google

Årets store oppslag kom fra Google, og de måtte trekke årets aprilspøk. De hadde nemlig byttet ut send+arkiver-knappen i Gmail med "send og mic drop". Alle eposter som ble send med denne knappen fikk medlagt en gif av en minion fra "Grusomme meg" som slipper en mikrofon og forlater scenen. Flere klagde på denne, da flere hadde sendt denne ved et uhell, og enkelte har hevdet at de har mistet jobben på grunn av dette.

Square-Enix

Hvem skulle tro at skaperne av Final Fantasy hadde humor? De annonserte nemlig i dag at de jobber med å skape virkelige Chocobo's, som er en stor fugl du kan ri på, en merkevare gjennom omtrent alle Final Fantasy-spillene. Fuglene avgir ingen farlige avgasser slik biler gjør, og har innebygd wifi. Med appen ChocoGo kan du bestille en Chocobo til der du er, og legge inn destinasjonen, så kan du bare hive deg på ryggen og nyte utsikten mens fuglen tar deg til målet ditt. Hvis du vil, kan du også gi den ekstra gysahl greens som tips.

Freia

Sjokoladeprodusenten annonserte i dag at de vil lage tacoskjell av sjokolade. Fristende.

Solo

Hva er vel bedre å ha på brødskiva enn Solo marmelade?

Libresse

1. April er eneste dagen i året det er greit å kødde med mensen. Libresse annonserte nemlig i dag en pille som lar deg velge farge på mensen etter humør.

Politiet i Hedmark

Her har de tydeligvis sett "Chappie" et par ganger for mye. På Facebook kom denne annonseringen:

Widerøe

Siden både løs og porsjonert snus risikerer å falle ut av leppa under turbulens, har Widerøe nå nedlagt forbud mot snusing under flyturen. Har du med deg snus, må denne sendes i innsjekket bagasje

DaveHax

Vanligvis er dette en youtubekanal med mange smarte lifehacks og inspirerende ideer. Dagens aprilspøk derimot var helt latterlig, og var muligens den eneste som fikk meg til å le høyt for meg selv. 


Våre favoritter

Hvordan se Premier League gratis
Artikkel / Teknologi

Hvordan se Premier League gratis

Og være fotball fan kan være dyrt. Et abonement på TV2 Sumo (som eier rettighetene her i Norge) koster 399,- i måneden. Da får du heller ikke velge hvilke kamper du har l…

Graffiti lek med myndighetene
Artikkel / Galskap

Graffiti lek med myndighetene

Her er en ganske artig bildeserie fra en graffiti artist som bestemte seg for å gjøre et lite eksperiment med myndighetene i London. Jeg syklet forbi denne bygningen hver dag til jobb i &…

Menn på juleshopping
Artikkel / Galskap

Menn på juleshopping

Julestria er nesten over, de fleste gavene burde være handlet inn, og det er på tide å endelig slappe av. Menn rundt om i verden blir ofte dratt med inn i kjøpesenter av sine …

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?
Artikkel / Galskap

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?

Som mindre skolegutt var det alltid av stor interesse å finne ut av hvilket fjell som er høyest, elv som er lengst, kvinne som er fetest eller innsjø eller øy som er st&osla…