Del på: Stumbleupon

Audiofil anmelder tar for seg Staal - Rambokniv...

1) Rambokniv
- Rakata kang katang kang!! Artisten har en rambokniv han er stolt av, han sliter litt med stemmer i hodet, har vært i behandling for å stabilisere sitt sinn uten hell. Man kan på mange måter se på denne sangen som en kritikk til det Norske helsevesnet. Sangen tar også et oppgjør med "en annen mann med rambokniv og blod på tann" uten at vi får vite hva som skjer. Det blir gjort forsøk på å koke atomer også. 

Karakter: 5/6

2) Eg er Satan
- Artisten er satan og en trivelig kar ifølge ham selv, missforstått og der kan jo mange relatere.. fin sang for soul searching, hadde det ikke bokstavligtalt vært hakk i plata. Bare en liten feil: Metalheads er ikke svake sjeler som trenger soul searching! Det eneste stedet denne sangen burde vært anmeldt er til POLITIET.

Karakter: 1/6

3) Eg er Gud
- Denne gangen er artisten gud, litt trivelligere skulle man tro. Hvertfall om du ikke bryter presters bud (her understreker han at dette ikke gjelder bud som kommer fra prester som liker barnerompe), er homse, ikke viser ham respekt... Disse skal brenne i helvete. Noe motsigelser her mtp. forrige sang hvor Satan lover at man ikke skal brenne...

Karakter: 2/6

3) Batteri
- Livet er kort, hardt og et hamsterhjul, livet er trist - men sålenge du er den som ler sist går det helt greit. Arbeider du hardt så går det bra fordi "Arbeit macht Frei" som en kollega av ham sa... Artisten prøver å få sympati fordi ingen elsker ham, men platehakkene fra sang 2, "Eg er Satan" sitter ferskt i minne og man har egentlig mest lyst til å brenne både ham og plata.

Karakter: 2/6

5) Ein annen mann
- Handler ikke overraskende nok om en annen mann. Her får artisten poeng for passende titel og intime betroelser, det nærmeste vi kommer en kjærlighetsballade på denne plata.

Karakter: 4/6

6/7) Baller av Stål / Speidergutt
- Kreativiteten dabber av... Anmelder sovnet iløpet av sangene - sikkert bra.

Karakter: 3/6

8) Bilkræsj 
- Våknet til et smell! Detaljerte beskrivelser av lemlestede kropper og blodsprut, enhver ekte metalfans store drøm. Albumet tar seg opp etter å ha gått i dvalemodus. Absolutt noe å gro håret langt og sette piercing i øyeeplet for.

Karakter: 6/6

9) Dommedag
- Lovende titel!! Handler om at moder jord har fått et virus, hun er lei av trådløst internett (noe hele redaksjonen mest sannsynlig kan relatere til), asfalt, hun feiter seg opp og skal gjøre et eller annet, tiden vår er omme og vi må reise avsted. Her finner vi også platas mest imponerende solo, vi snakker om hele 3 korder på repeat i 30 sekunder.

Karakter: 5/6

10) Syster
Innholder kniver, sverd, naknekropper, neseblod, biblen, en fleksibel syster og forbudte lyster .. Moralen er at for kjærlighet skal man sloss.

Karakter: 4/6

Totalvurdering av plata:
Her er det noe for enhver fan - kjærlighetsbalader, monotome soloer, søskenkjærlighet og politiske oppgjør med helsevesen og hardt arbeid. "Dommedag" og "Bilkræsj" er soleklart de beste sangene på skiva sammen med Rambokniv.

Karakter: 5/6Galskap Skrevet av: remy hauge Skrevet: 19. January 2016
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.