Del på: Stumbleupon

Etter 40 år i dvale kommer Lada med en ny versjon av en klassiker

Lada har vært offer for mang en dårlig vits (Laget Av Diverse Avfall anyone..?), og er ikke akkurat kjent for å være pålitelig. Eller komfortabel. Eller rask. Eller sterk. Likevel, og kanskje akkurat derfor, har Lada fått kultstatus. Merket er til manges forbauselse fremdeles i produksjon, selv om du skal lete lenge for å finne en nyere modell i Norge. Den russiske bilprodusenten har nemlig utgitt både småbiler og crossovere de siste årene, men det er med den helt nye versjonen av klassikeren Niva de har planer om å ta tilbake markedsandeler. 


Klassikeren, slik den har sett ut siden 1976


Småbilen Lada Vesta, slående lik dagens Toyota Avensis


Crossoveren Lada X-Ray. Igjen, mye lik Toyota Rav 4.

Niva ble først lansert for hele 40 år siden. Det er en bil du elsker å hate, og du kan fremdeles se eksemplarer av Niva blant innbitt entusiaster, til og med i Norge i dag (det vil si, det russiske stålet som ikke har rustet bort enda..). Vi får nok ikke se så mye til den nye før i 2018, og vil ikke være på markedet før i 2019. Den skal leveres som 3 og 5-dørs og vil få en kraftig 1,7 liters bensinmotor og firehjulsdrift. Absolutt noe å vurdere.


Lada 1600 er kanskje ikke det råeste du kan finne tak i, men designmessig er den et prakteksemplar

En kan si mye stygt om Lada, men i bunn og grunn, er den så stygg at du ikke klarer å la være å elske den. Det du ser er det du får, ikke mer eller mindre.

 For Gutta Skrevet av: peter m o Skrevet: 25. January 2016
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.