Del på: Stumbleupon

En skikkelig TV-perle som aldri fikk vist muskler skikkelig

I 2005 lanserte Fox en serie basert på boka (ei bok som skal nevnes er hysterisk morsom!) med samme navn, nemlig Kitchen Confidential (Eller kokkejævler, som de så poetisk har oversatt den til norsk).

Serien er en løssluppen sitcom, heldigvis uten laugh-track. Hovedrollen som kjøkkensjef er selveste Bradley Cooper, før han ble over gjennomsnittet kjent i større filmer og serier. Samt Nicholas Brendon som konditoren, John Francis Daley som "han derre nye", John Cho som stereotypisk japansk fiskekokk, og ikke minst Jamie king som seriens blonde innslag.

Gode gamle crewet. fv: Souschef Steven (Owain Yeoman), Konditor Seth (Nicholas Brandon), Chef Jack Bourdain (Bradley Cooper), og han nye fyren, Jim (John Francis Daley)

Her har vi en serie med både intelligent humor og slapstickhumor, og på mange måter en skildring av hvordan ting fungerer på et profesjonelt kjøkken (naturligvis lett over kanten da). Samt medaljens bakside med voldsepisoder på kjøla, russiske fiskeleverandører som gjerne kan skaffe deg både delfin og sterkere saker, sterk alkoholmisbruk, og en og annen blowjob eller mer på tørrlageret. 

Dessverre ble det bare produsert 13 episoder, og vist 3-4 før den så brått ble revet fra oss. Noen sier at det er fordi det bare er kokker som forstår humoren, men faktum er at Fox først vist de tre første episodene, så ble det lagt på is på grunn av dekningen av Major League Baseball. Og når det kom tilbake lenge etter viste de episode 4 før de dro ut pluggen og kasta hele serien på gata. 

Typisk situasjon på ethvert kjøkken. Ikke stjel andres oppskrifter. Just saying.

Jeg må innrømme at dette er blandt topp 5 TV-serier jeg har sett noen gang. Kanskje topp 3 og. Og det er utrolig skuffende at denne ble kansellert, ikke bare fordi det var en genial serie med en unik "helt", et crew av skuespillere som har så god kjemi at du faktisk kan tro at det er bestevenner i virkeligheten. Nei, jeg er mest skuffet fordi den fikk så liten sjanse. Det er ingen serier som har blitt en hit med bare tre-fire episoder, så hvorfor stoppe denne?

En glemt perle som absolutt kan anbefales, enten du er kokk eller ikke. Men ikke kom å grin til meg om du syns det ble for brå sesongslutt..
Film & TV Skrevet av: peter m o Skrevet: 26. December 2014
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.