Del på: Stumbleupon

Den måtte komme før eller senere

Ahhhhhhhh! Det gjør vondt innvendig å skrive om dette. Avgjørende bevis på Rupert Murdoch hater glede og menneskeheten generelt. Dersom du spør noen om serier som ble kansellert for  tidlig er denne serien ofte svaret. I 2002 ga en liten mann du kanskje har hørt om, Joss Whedon, verden space westernen Firefly. Serien handlet om di ni personene ombord skipet, Serenity.

Serien foregikk i 2517 i et nytt stjernesystem, hvor på grunn av allianser det blir snakket både engelsk og Mandarin Kinesisk. Karakterene i serien hadde vært på den tapende siden i en borgerkrig. Karakterene var ledet av Nathan Fillions Mal Reynolds. Bare navnet Nathan Fillion er vel nok til å få flere til å se serien. Alan Tudyk var sterk som skipets pilot, Adam Baldwin god som leiesoldat, Jewel Staite god som mekaniker, Ron Glass bra som prest og Gina Torres god som "second-in-command". Sean Maher og Summer Glau (ja, Summer Glau i en serie som ble kansellert, skikkelig sjokkerende) var interessante og sterke som et mystisk søsken par og Morena Baccarin hadde en vis *ahem* "appeal" som eskorte.

Serien hadde to hovedskurker, the Reavers en kannibalistisk, brutal og dyrisk menneske rase, og Saffron (Christina Hendricks) en mystisk svindler. Reavers ble fremstilt som en livsfarlig fiende som det var nesten nytteløst å sloss mot. Di mest minneverdige figurene i serien var nok Fillions' Mal og Glaus' River. Mal var en kompleks helt som ikke var en standard speider "good guy", men hadde selvfølgelig klassisk Nathan Fillion sjarm. Det som gjorde karakterene minneverdige, var at di var variable komplekse og ikke aller viktigest sympatiske.

Serien hadde flere subplots som; Simon (Maher) og Kaylees (Staite) romanse, Jaynes (Adam Baldwin) potensielle forræderi og et veldig åpenbart potensielt forhold mellom Inara(Baccarin) og Mal. Det ble jo dessverre få episoder, så det betydde at det var begrensinger for hvor mye utvikling det kunne bli i disse plotene og i karakterutviklingen.
Selv om dette var en sci fi western, var roten av denne serien karakterenes motivasjon og forholdene mellom dem. Serien var skrevet av Joss Whedon, hvilket betyr vittig og komisk dialog. Seriens popularitet etter slutten førte til at den fikk nytt liv i tegneserie format og i et rollespill. Det er også verdt å nevne at serien hadde en av di bedre åpningstemaene i TV historien.

Selv om serien kun fikk visst 11 av 14 episoder, ble det laget en film, Serenity, for å avslutte historien. Denne er også veldig bra, å bør absolutt seest etter du har sett serien. Filmen kan sees og er veldig bra selv om du ikke har sett serien. Du vil nok derimot sette mest pris på den dersom du har sett serien. Filmen fikk blant annet en tommel opp av den Amerikansle filmkritiker legende Roger Ebert på At the Movies.

Dersom det skrivest en liste over serier som døde for tidlig, er denne stort sett alltid på pallen. Dessverre får vi nok aldri vite hva som kunne ha vært. Enn kan jo se positivt på det og si at Marvels The Avengers kanskje ikke hadde skjedd om Firefly fortsatte.     Film & TV Skrevet av: andreas b Skrevet: 24. February 2015
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.