Del på: Stumbleupon

En sci fi action serie som forlot oss for tidlig

17. November 2013 debuterte science fiction procedural serien Almost Human på tv skjermer i USA. Som science fiction serier flest er den produsert av J.J Abrams. Serien foregikk i 2048, og handlet om Detektiv John Kennex (Karl Urban) og hans nye robot partner Dorian(Michael Ealy). I starten av serien våkner John opp etter 17 måneder i et koma , forårsaket av en eksplosjon som drepte partneren hans og gjorde at han mistet benet. Siden flere mener at partnerens død var Kennex sin feil får han ingen varm velkomst tilbake på jobben. Selv om Dorian er en robot, er han en pensjonert versjon som er programert for menneskefølelser. Dette gjør karakteren unik og underholdende.

Serien hadde sterke spesial effekter for et program som ikke gikk på kabel-tv. Serien blandet action med sci fi på en god måte. Det var aldri ekstrem sci fi magi, type Doctor Who, men mer nær framtid delvis realistisk teknologi. Selv om serien hadde elementer av actioon og sci fi var dette innerst inne en buddy cop serie om en mann og hans syntetiske partner. Michael Ealy og Karl Urban hadde god kjemi på skjermen og passet begge i sine roller. Urban var god som sarkastisk, men dyktig detektiv og Ealy sterk som en robot med følelser. Serien hadde også en comic relief figur spilt av MacKenzie Crook, men hans karakter Rudy var mer en bare komikk. Han var også en intelligent mann, som ofte ga John og Dorian hjelp medden mer avanserte teknologiske delen av jobben.

Hjerte til denne serien var som nevnt forholdet mellom hovedrolle innehaverene. Serien introduserte i den korte tiden det var på skjermene(13 episoder) flere karakterer som potensielle gjengangere. John Larroquette som oppfinneren av Dorian og lignende modeller og Gina Carano som en sterk og farlig robot. Begge disse var gode potensielle skurker som kunne gå gjennom serien. Lili Taylor var solid som den kvinnelige kapteinen, Michael Irby var god som en detektiv som bærte nag mot Kennex og Minka Kelly var bedre enn forventet som den obligatoriske super baben som hovedpersonen etterhvert kan ha ett forhold til.  

På grunn av seriens korte liv ble det aldri noen løsning på "subplotet" om Kennex sin kjæreste som fremsto som skyldig i Johns partners død. Selv om serien ble godt motatt og fikk sterke anmeldelser ble den kanselert på grunn av lave seertall og dyr produksjon. Det er nok ingen stor overaskelse at denne serien gikk på FOX, en kanal som har god erfaring med å kansellere gode og populære serier.

Hadde serien hatt mer fokus på en overliggende histore istedenfor selvstendige episoder hadde kanskje denne serien fått et langt og suksessfullt liv. Jeg skulle med glede ha sett FOX kansellere Glee til fordel for Almost Human.Film & TV Skrevet av: andreas b Skrevet: 10. February 2015
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.