Del på: Stumbleupon

Det var på tide med et nytt innlegg i denne serien

Lenge før Sopranos, Mad Men eller House of Cards, og lenge før Vic Mackey, Walter White og Dexter Morgan ga FOX verden Profit. Serien fikk 8 episoder, men kun 4 ble sendt på tv i 1996. Serien handlet om Jim Profit, en kald og kalkulerende mann med en barndom full av fysisk og psykisk misbruk. Han jobber i et stort firma, og gjør det han kan for å bedre sin posisjon med lite hensyn for andre. Profit har ingen problemer med å bruke utpressing, bestikkelser eller verre for å nå målene sine.

Til tross for seriens sterke anmeldelser, og sterke skuespill og konsept, ble seriens mørke natur for mye for mange. Adrian Pasdar var sterk som Profit, som er en av di tidligere "anti hero" karakterene vi har sett. Det var egentlig så vidt du kan beskrive han som "anti hero", fordi han fremsto egentlig mer som en skurk, om noe. Flere mente at serien var forut sin tid. Det er ikke usannsynlig at om serien hadde blitt produsert i år, på Netflix eller HBO, at den hadde høstet store seertall og masse priser. Produsentene av serien avslørte etter serien ble kansellert, flere planer de hadde for sesong 2.

Du kan nok argumentere for at dersom Profit aldri eksisterte, så er det ikke sikkert stor serier som for eksempel; Sopranos, Dexter, Breaking Bad, House of Cards eller The Shield. Den nærmeste sammenligningen med en moderne serie er nok Netflix suksessen House of Cards. Flere business menn i USA var faktisk irriterte på serien, fordi de ikke likte måten serien fremstilte dem. Dessverre slet serien på seertall, og mange seere var ukomfortable med karakteren Jim Profits umoralske væremåte, og ikke var klare for en slik karakter. En av seriens skapere mente noe lignende og sa at serien var for tidlig ute, og "før sin tid".

Dessverre får vi nok aldri vite hva som kunne ha vært. Det positive er vel at vi kan takke denne serien for at den prøvde å åpne dørene for mer "edgy" innhold i TV serier. Den klarte ikke å komme gjennom selv, men jeg tror mange moderne store dramaserier har denne her å takke.Film & TV Skrevet av: andreas b Skrevet: 25. June 2015
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.